Mijn huishouden

En dan word je ineens getagd op WordPress, door Morgaine, van Morgaine’s Passions, het gaat over jouw huishouding en hoe jij de dingen doet of juist niet.

De was

We hebben geen droger, wij hangen de was bij mooi weer lekker buiten op ons dakterras, aan de lijn en aan het wasrek als het heel veel is.

Bij slecht weer hangen we de was binnen op, in de slaapkamers of onbenoemde ruimte.

sorteren/alles bij elkaar: Sorteren, altijd! Ik sorteer echt alles op kleur. Wit bij wit, zwart bij zwart, bij rode kledingstukken doe ik ook roze en oranje, omdat dat eigenlijk ook primair rood is. Donkerblauw apart van licht blauw, zo hou je je kleding als nieuw, en kun je zelfs de goedkopere kleding van bijv. H&M lang mooi houden en dragen. Note: ik heb kledingstukken in de kast hangen die ik al meer dan 5 jaar heb, en als ik het aantrek vraagt nog steeds iedereen of het nieuw is.

een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel: Ik gebruik altijd Robijn vloeibaar, blackvelvet, satin White, colour, en zwitsal. Vroeger gebruikte ik gewone poeder, maar na een paar maal vreselijke vlekken in mijn kleding te constateren, van de waspoeder, ben ik overgestapt op vloeibaar wasmiddel. Ik gebruik overigens geen wasverzachter, vroeger wel, maar mijn vriend kan er niet tegen.

een wasdag/elke dag een wasje: Wij wassen zo’n twee a drie keer in de week, en dan wel 3 a 4 wassen per keer. Op mooie zonnige dagen, was ik het liefst de hele dag, hang ik het op en kan het daarna lekker droog de kast in, de zon en de wind op het wasje maakt de was nog frisser.

kleding strijken: ja/nee: Ik strijk het meeste wel. Zeker in de winter. Als het in de zomer op het dakterras heeft gehangen, is er vaak al de wind doorgegaan, en is het zo glad, dat ik het alleen maar hoef op te vouwen om het daarna in de kast te hangen/leggen

 

Koken

makkelijk/culinair: Ik ben niet zo van de culinaire keuken

Cullinaire carpacio salade d'Italia
Cullinaire carpacio salade d’Italia

  denk ik, ik maak af en toe een Indische rijsttafel, dan heb ik alle potten en pannen wel nodig, en vaak heb ik dan te weinig gaspitten. Of het culinair is? mijn beste vriend in dezen is dan Conimex 😉 Vaak maken we aardappels, groente en vlees, maar ook zeker een keer in de week pasta, met lekkere tomatensaus, of lekker kip met rijst. Ik hou van heel veel verschillende warme maaltijden, je mag me er voor uit bed halen.

mijn zoon in actie een culinair eet festijn?
Mijn zoon in actie een culinair eet festijn?

weekboodschappen/meerdere keren per week: We halen meerdere keren in de week de boodschappen. Zoals frisdrank en andere houdbare spullen halen we een keer in de week.

vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen: We variëren per week, met groentes, maar het komt wel regelmatig terug. Als we de ene week broccoli hebben gegeten, dan eten we de week daarop bloemkool. Verder eten we ook regelmatig bietjes, spinazie, mexicaans, en natuurlijk een keer per week snack. Ik hou van patat hamburger en frikandel. Moet ook kunnen.

eten bewaren/weggooien: Eerlijkheidshalve moet ik bekennen, dat ik regelmatig wat weggooi. Heel af en toe vries ik wat in, maar dan heb ik het bijv. over rijst.

aan tafel eten/op de bank eten: Ik heb het geprobeerd, aan tafel te eten, en dat lukt een paar weken wel, en voor we het weten zitten we weer met een bord op de bank, ook gezellig de dag door te nemen.

Poetsen

stofzuiger/swiffer: Ik heb door mijn rugklachten al een hele tijd geen stofzuiger en/of swiffer aangeraakt, dat doet mijn vriend altijd. Zowel stofzuigen als dweilen, met een leiffheit dweil apparaat

kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken: beide, ik maak met grote regelmaat schoon, de ene keer maak ik een sopje de andere keer gebruik ik kant-en-klare natte doekjes, ik gebruik ook altijd eerst nog de stofdoek, om de meeste stof te verwijderen, anders wordt het zo’n vieze bedoening.

zelf ramen lappen/door de glazenwasser: de binnenkant wordt altijd gelapt door mij of de laatste jaren door mijn vriend. voor de buitenkant hebben wij een glazenwasser, zeker nadat mijn vriend een keer met de trap uitgleed.

Overig

iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is: Wij zorgen ervoor dat het bed altijd opgemaakt is. Maar ook wij hebben geen invloed op een lief oud poesje die heerlijk op ons dekbed slaapt en er weer een rommeltje van maakt.

lief poesekind
Lief poesekind

met de hand afwassen/vaatwasser: Vaatwasser, Ik spoel wel altijd eerst de borden en glazen om voordat ik het in de vaatwasser zet, dat doe ik zelfs op mijn werk, want anders komt het er niet fris uit. Heb wel het idee, dat de vaatwassers van vroeger veel schoner waste, mijn vriend zegt dat het komt doordat de milieu eisen aangescherpt zijn.

opgeruimd huis/rommelig huis: Opgeruimd, hoewel ik van huis uit wat rommelig ben, hou ik van een opgeruimd huis, met weinig prullaria, ik ben al druk van mezelf dan wil ik wel een lekker rustig huis.

wie doet het huishouden: jij/partner: Ik heb een tijd zelf niets in het huishouden kunnen doen, vanwege een hernia, maar ik merk dat ik de laatste maanden steeds meer kan, en ook doe, al blijft het altijd uitkijken. De echte zware dingen zoals, stofzuigen, dweilen doet mijn vriend. Strijken doen we gezamenlijk, de was doet momenteel mijn vriend veel, evenals koken.

Zo dit was mijn Tag over huishouden. Bedankt lieve Morgaine, voor je tag, vond het heel leuk om te doen.

Mocht je de tag zelf willen overnemen dan mag dat uiteraard, laat je dan wel even weten dat hij van ons af komt? ::Little Wonder World:: Dat zouden we leuk vinden!

Wil jij hem ook doen, neem hem dan gerust mee en laat het de dames van Little Wonder World ook even weten.

GEPLAATST IN TAG

5 gedachten over “Mijn huishouden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s