Eerste liefde #1

images-1

‘Ik vond haar leuk echt heel erg leuk. Ik was zestien jaar, en ik zag haar voor het eerst op de camping. Zij was veertien, lang slank donker haar, mooi gezichtje, ik was letterlijk verblind. Maar helaas is het nooit wat geworden. Ze was nogal moeilijk te peilen. Ik kan niet met zekerheid zeggen of ze mij nou leuk vond of niet. Daar was ze altijd heel erg vaag over. Haar vriendin belde mij een keer thuis op, ze moest mij bellen van haar. Zij was ook verliefd op mij, zei haar vriendin, maar ze durfde het niet te zeggen. Tja zei ik, wat heb ik daar aan? Ze vraagt of jij weer eens langskomt, en dan zal ze het jou wel vertellen. En ja hoor daar ging ik weer met mijn brommer en mijn domme kop. En natuurlijk deed ze weer net alsof ze van niets wist: ‘Ik verliefd op jou? lachte ze, hahaha, wat een grap. En toen was voor mij de maat ook vol. Of ze me nou wel of niet leuk vond, ik was er nu wel klaar mee. Ik leerde andere meisjes kennen, en af en toe zag ik haar weer, op het strand of bij een vriend. Ze was altijd vrijgezel, altijd alleen. Volgens mij had ze nog nooit met een jongen gezoend. En ik begreep het niet, ze was bloedmooi, en ook heel grappig, ze was mysterieus, ongrijpbaar. Ze wilde beroemd worden zei ze. Ze zong veel en vals. Ze danste door het leven, althans zo leek het. En op een dag gebeurde het, we waren ondertussen 4 jaar verder, ik had al 3 jaar een vriendin, maar zij woonde in een andere stad. We hadden met onze gezamenlijke vrienden gezeild, en hadden daarna nog wat gedronken bij een van de vrienden thuis. Toen ik haar op de boot zag zitten, met de zon door haar bruine haren, en haar gebruinde huid, bekroop me weer het oude gevoel van verliefdheid. Ik werd kwaad op mezelf, ik had een hartstikke leuke relatie, met een hele lieve meid, en dan komt zij weer even in mijn leven en ik ben totaal van de kaart.

Ik ging op het balkon staan, even later kwam ze bij me staan. Nou ja bij me staan, ze zorgde altijd wel voor voldoende afstand. We hadden het over koetjes en kalfjes, denk ik, want ik was zo gespannen, zo zenuwachtig, alsof er iets in de lucht zat. Zij leek totaal ontspannen, ik zag haar lachen, om de verhalen van anderen, zo’n echte lach, van onderuit haar buik.

images

Nog steeds wilde ze beroemd worden, dat zou haar zeker wel lukken zei ze. Ze was naar een concert van Madonna geweest, en die kon ook niet zingen. Zo grappig, ze had altijd al voldoende zelfkennis. Ze stak een sigaretje op, dat verbaasde mij, want volgens mij rookte ze nooit. Ach, zei ze, zo af en toe, voor de gezelligheid. Ik deed gezellig mee. Ze keek me heel lief aan, en kwam iets dichter naar me toe, maar nog steeds op een afstandje. Wat was dat toch met haar, speelde ze nou een spelletje, of wat.

‘Ik ga naar huis, hoorde ik haar op eens zeggen. Het is elf uur, kan iemand mij brengen? vroeg ze.

word vervolgt

9 reacties op ‘Eerste liefde #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s