Slechte gewoontes

Ik hou van zonnen, zodra er een zonnetje aan de horizon zich aandient lig ik in de tuin of op het dakterras om mijn wat witte velletje bij te kleuren. En dan zonder factor he? Daar geloof ik niet zoveel in. Misschien stom, maar noem het maar een gevoel. Wie zegt mij wat voor troep er misschien in die zonnebrand zit? Juist om bepaalde cellen te activeren? Het is maar mijn idee he? Mijn waarheid, niet De waarheid. Vroeger smeerde ik me in met olijf of noten-olie, met recht lekker bakken. En oh dat heerlijke kleurtje daarna. Alles staat ook veel leuker met een gebruinde huid.

Afgelopen zaterdag lag ik ook lekker te zonnen op onze loungebank. Ik hoorde een schattig kinderstemmetje bij de buren. Hun nog schattiger kleindochter. Ik keek door de kieren van de schutting naar het blonde meisje. Ik noem haar Sien, je weet wel van Ot. Ze heeft van die schattige kuiltjes in haar wangen. En wat kan ze lief spelen. Ze had een waterbaan volgens mij, waar ze werkelijk uren mee zoet is. Ze verzint allerlei verhaaltjes, en roept haar lieve Oma om de paar seconden. Het was een genot om naar haar te luisteren. Wat is de tijd snel gegaan dacht ik, zolang was het nog niet geleden dat mijn jongens zo in de tuin speelden, en mama riepen. Nu zijn ze al aardig zelfstandig, en spelen overal en nergens.

bruine benen
bruine benen

Zaterdag was sowieso mijn geluksdag, want naast zonnen, heb ik nog een slechte gewoonte, en dat is Cola drinken, ja die heerlijke Coca Cola, dus terwijl ik lag te zonnen, lag er een cool fles Cola naast me in de koelkast, zodat ik me tegoed kon doen aan deze heerlijke caramelachtige drank. Die bubbels, die nasmaak, het is niet te evenaren. Ik zal er niet teveel over uitwijden, omdat ik dat al eens in een blog gedaan heb, maar mijn verslaving is er niet minder op geworden. Ik probeer mij te beperken tot Cola drinken in het weekend, maar er komen regelmatig doordeweekse dagen voor, dat mijn glas gevuld is met overheerlijke Cola. En ja ik weet, dat het botontkalking kan veroorzaken, en ontstekingen en weet ik al niet meer. Maar zoals elke verslaafde heb ik ook een excuus: ik rook niet, ik drink amper alcohol, ik sport, ik let op mijn eten en gewicht, ik mag toch ook mijn pleziertje niet waar?

Mijn verzameling cola flesjes, van onze namen
Mijn verzameling cola flesjes, van onze namen

En nu ik zaterdag toch al zo (on)gezond bezig was, heb ik mezelf voor het avondeten maar getrakteerd op Patat Oorlog, Frikandel Speciaal, Kroket, Hamburger en een Milkshake. Zo dat is ook Natasja’s Lifestyle. Ik zeg maar zo, af en toe moet het lichaam wat te doen hebben nietwaar? Zondag heb ik mezelf maar weer bijeengeraapt, en na mijn gezonde spinazie smoothie, heb ik mijn hardloop plunje weer uit de kast getrokken, en heb ik een half uur hardgelopen. ’s middags nog heerlijk gezwommen, en als avond eten een broodje ei, uit, tomaat,en champignons. Kijk als dat niet balansen is?

En hebben jullie ook slechte gewoontes, waar je eigenlijk heel gelukkig van wordt?

9 reacties op โ€˜Slechte gewoontesโ€™

 1. Van coca cola krijg je ontstekingen? wie heeft dat nu weer verzonnen? Coca Cola is nog altijd een soort van medicijn wat juist goed is voor je, zo nu en dan… hahahaha Dus lekker blijven drinken zo nu en dan ๐Ÿ˜‰

  Dat was een heerlijke zaterdag, sinds ik ooit zwaar verbrand ben op het strandje van Haven omdat ik in slaap was gevallen in de volle zon en van top tot teen verband ben geweest, ben ik niet meer zo van het zonnen eerlijk gezegd, met of zonder, maakt me niet uit… en doe ik elke jaar weer het spel, hoe witter ik blijf, hoe beter, hahahaha Maar als ik een kleurtje krijg, is dat omdat ike ven in de zon ben geweest, dan doe ik dingen.. fietsen, ben ik een dagje weg.. bla.. maar dan nog, waar ik kan, zit ik liever ook in de schaduw.

  En wat mijn dingen zijn qua voedsel? Ik eet alles wat los en vast zit en waar ik trek in heb…. ik luister namelijk naar mijn lichaam, en het lichaam wil zijn maandelijkse chocolade ๐Ÿ˜› En dus heb ik na de lunch een bak mona brownie toetje op zitten eten, hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. hahaha nee, maar dat komt omdat ik ooit 3 a 4 maanden bij Vandberg in Haven heb gewerkt, de chocolade fabriek ๐Ÿ˜‰ En we mochten eten wat we wilden de hele dag, nou… uch… hahaha

    Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben gelukkig van mijn verslaving roken af. Ik drink wel elke avond twee slaapmutsjes. Voor het slapen gaan natuurlijk. En dan neem ik het niet eerder dan tien uur in de avond. Anders blijft het nooit bij die twee… ๐Ÿ˜‰ Ik zit nu dus ook nog netjes aan het water. Maar verder hou ik wel van zoetigheid hoor…

  Love As always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik geef je gelijk wat al die troep is die je op je huid moet smeren om je zogegezegd tegen de zon te beschermen. Vroeger hoorde je niet over huidkanker, boeren bijvoorbeeld stonden de hele dag in de zon te werken en ze gingen eerder dood door armoede en honger dan aan iets anders. Een zogezegd ‘zonde’ kan wonderen doen, wie gelukkig is leeft langer, dat is wetenschappelijk bewezen! Dus verwen jezelf maar goed meid met alles wat je leuk vind!

  Geliked door 1 persoon

 4. Zonnecrรจme gebruik ik ook niet. Ik wordt sws al snel bruin en verbrand eigenlijk niet. En in die smeersels zit van alles wat echt slecht is voor je lichaam, en je huid is je grootste orgaan die dat allemaal opneemt.
  Cola drink ik niet. Helemaal geen frisdranken. De suiker die er inzit is gewoonweg slecht.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s