Eerste liefde #2

images-2

Ik sprong op, ik breng je wel even, zei ik. We stapten samen in de auto. We reden de straat uit, en ik dacht, dit is je kans. ‘Ik heb eigenlijk helemaal geen zin om je naar huis te brengen, zei ik. ‘Ik heb nog helemaal geen zin om naar huis te gaan, zei ze, en mijn hart maakte een sprongetje. Ik reed naar het strand, en stopte bij een parkeerplaats. Muziek klonk zachtjes uit de speaker. ‘Ik was vroeger heel erg verliefd op jou, zei ik. ‘Ik was vroeger heel erg verliefd op jou, zei ze. Ik kon het haast niet te geloven, al die jaren, en nu zei ze het zomaar ineens, 4 jaar later. Ik zag haar wangen gloeien van de zon, haar ogen glimmen, ik begon haar te zoenen, zij zoende terug. Ik heb in mijn leven nog nooit zo lekker gezoend als toen, alles klopte.

Daarna bracht ik haar naar huis, ze gaf me een zoen bij het afscheid. Ik keek haar na toen ze haar huis inliep. Ik liep op wolken, zou het zou het dan eindelijk… Ik schrok, ik was mijn vriendin helemaal vergeten. Hoe moest dit nu verder.

Gelukkig moest ik een paar dagen later voor mijn werk naar Duitsland, even helemaal weg. Ik probeerde haar te vergeten, maar telkens spookte ze weer door mijn hoofd. Ik telde de dagen af, totdat ik haar weer zag. Ik vertelde mijn vriendin, dat ik niet naar haar ging, maar dat ik moe was en naar huis wilde, in werkelijkheid kon ik niet wachten om haar weer te zien. Ik hoopte dat ik haar weer zag bij onze wederzijdse vrienden. En ik had geluk. Daar zag ik haar weer, nog mooier nog leuker. Ze deed aardig maar afstandelijk, zoals altijd. We liepen nog samen even op, en ik vertelde haar dat ik de hele tijd aan haar gedacht had. Ze keek me aan, en zei:, je hebt een lieve vriendin, daar wil ik niet tussen zitten.

Wat had ik moeten zeggen, ik wil jou, jij bent het altijd geweest, en dan weer door haar afgewezen worden? Ik hoopte dat ze voor mij zou kiezen, maar tegen beter weten in. Ik bracht haar weer naar huis. Ik kreeg een kus op mijn wang, ze liep naar huis, mij vertwijfelend achterlatend. Ik heb het maar zo gelaten. Ik bleef bij mijn vriendin, ik zag haar soms op een feestje, ik moet het haar nageven, ze heeft nooit hierover wat tegen mijn vriendin gezegd.

Ik keek hem aan en vroeg zie je haar nog weleens? ‘De laatste keer dat ik haar zag is alweer 12 jaar geleden, we hadden een reΓΌnie van school, ze kwam op me af. Hee, zei ze, hoe gaat het? volgens mij keek ik nogal oenig, want ze vervolgde, je weet toch wel wie ik ben? Ja natuurlijk zei ik. Ze vertelde dat ze getrouwd was en 1 dochtertje had. Ik kon geen woord uitbrengen. En zo liep ze weer mijn leven uit, en zoals het er naar uitziet, voorgoed.

images-4

Ik zag dat het tijd was, en zei tegen hem, bedankt voor je mooie verhaal. Wil je nog een afspraak? Nee zei hij, ik wilde er gewoon eens over praten, nu ik dat gedaan heb, kan ik hopelijk weer verder. Bedankt voor het luisteren, en weg was hij.

15 reacties op β€˜Eerste liefde #2’

 1. Soms heb je dat even nodig, even je verhaal 1x vertellen aan iemand en dan klaar.

  Liefde is soms zo tricky, iemand kan nog heel lang in je hart verblijven, ook in vriendschap en dan blijkt dat jij meer aan hen hebt gedacht door de tijd heen dan zij aan jou, dat heb ik ook al meegemaakt πŸ˜‰

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, af en toe een luisterend oor kan erg lekker werken. Je kan je verhaal maar kwijt zijn. En wat een drama eigenlijk. Je grote liefde zo zien verdwijnen keer op keer, en opeens voorgoed. Zo gaat dat in het leven.. En sommige mensen blijven altijd in je hart.

  Geliked door 1 persoon

 3. Alles is liefde
  Voor wie dat wil
  En voor wie nog durft te dromen
  Over wonderlijke prinsen op witte paarden
  Die niet goed kunnen rijden
  En hun geheimen lang bewaren
  En alles is ook liefde
  Voor wie stilletjes verlangt

  Alles is liefde
  Alles is liefde
  Voor iemand zoals jij
  Voor hem, voor haar, voor mij

  Alles is liefde
  Voor wie het kan
  En voor wie echt durft te kijken
  Voor wie iets durft te zoeken
  Zelfs voor wie alleen nog maar,
  het allerkleinste beetje durft te hopen

  En weet je,
  Alles is ook liefde
  Voor wie stilletjes verlangt
  Naar dat ene cadeau,
  dat niemand nog verwachtte
  En waarvan niemand had gedacht
  het ooit te zullen geven

  Alles is liefde
  Alles is liefde
  Voor iemand zoals jij
  Voor hem, voor haar, voor mij
  Alles is liefde
  Alles is liefde
  Voor wie denkt dat het te laat is,
  Ergens om de hoek wacht soms geluk

  Valt het tegen dat het wachten soms zo lang duurt?
  Valt het tegen nu het lijkt of niemand kijkt?
  En voor wie denkt dat het te laat is,
  Ergens om de hoek wacht soms geluk

  Alles is liefde
  Alles is liefde
  Voor iemand zoals jij
  Voor hem, voor haar, voor mij
  Alles is liefde
  Alles is liefde
  Alles is liefde
  Β© Blof

  Bedankt voor je reactie meid, en er komen nog foto’s hoor van de lente in mijn tuin…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s