Vakantieperikelen #6

En dan zijn we nu bijna aan het einde gekomen van mijn vakantieperikelen. Heb je nog niet alles gelezen hierbij de links van de vorige vakantieperikelen #1#2 #3 #4 #5 lezen.

Onze laatste week was ongelooflijk warm. We wilden echt wel wat doen maar de temperatuur was echt moordend.

Wij zaten vlakbij het plaatsje San Vincenzo, een mooie badplaats, met prachtig strand en een leuke boulevard. Bij San Vincenzo stond een draaimolen, en allebei de kinderen (ja ook de oudste van bijna 13 jaar) wilden er in. Toen we naar de draaimolen liepen, zei Joost ineens, kijk nou wie daar zit…

Toen wij naar Toscane gingen, zei mijn jongste zoon, dat een jongen uit zijn klas ook naar Toscane ging, en hij eindigde met de woorden, misschien komen wij hem daar wel tegen, waarop wij zeiden, nou dat denk ik niet, Toscane is zo groot. Maar jullie raden het al, daar op het bankje zat de vader en de klasgenoot van mijn jongste zoon. Zijn moeder zat met zijn broer en zus in de draaimolen. Hoe klein is de wereld dan.

barkeepers met humor
barkeepers met humor

De laatste week zijn we nog een dagje naar Lucca geweest, daar op dat geweldige gezellige plein kun je zo heerlijk lunchen, en dat hebben we dan ook gedaan. Ze hebben super gezellige winkeltjes in Lucca, echt de moeite waard om daar eens te winkelen. Verder vind ik San Gimignano erg leuk, en Florence natuurlijk. Dit jaar geen Pisa. We hebben al zo vaak voor de toren gestaan, hij is er echt niet rechter op geworden of schuiner. We zijn nog niet boven op de toren geweest, vorig jaar was Michiel daar nog te jong voor, je moest daar namelijk negen jaar voor zijn.

de mijnen
de mijnen

De Vader van de klasgenoot raadde Rocca San Silvestro aan, hier vind je wat meer informatie er over klik. We zijn gelopen door de mijnen, wat lekker koel van binnen was, het was mooi wat we daar binnen zagen, daarna zijn we met het treintje naar Rocca San Silvestro gegaan. Het was prachtig wat daar nog bewaard gebleven is. Gewoon een heel dorpje. Prachtig mooi.

Michiel in de mijnen
Michiel in de mijnen
Ik op de rotsen, sorry dat ik niet wat blijer kijk maar oh wat was het heet
Ik op de rotsen, sorry dat ik niet wat blijer kijk maar oh wat was het heet foto gemaakt door studiojoost.nu
de jongens op de rotsen
de jongens op de rotsen foto gemaakt:studiojoost.nu

De laatste dag hebben we heerlijk gezwommen in het zwembad, maar geloof het of niet, op een gegeven moment was ik de zon gewoon zat, hij brandde flink op mijn hoofd (ondanks mijn pet) en op mijn huid. En tegen 15:00 uur zijn we gaan douchen, (we hadden alles al ingepakt) en toen nog even eten bij de mac, ja de restaurants waren nog niet open. En daarna de rit naar huis.

Het was nog redelijk druk op de weg, ik zag dat Joost op een gegeven moment moe werd, en ik stelde voor om te gaan rijden, dat is heel wat, omdat ik er niet van hou om in het donker en in het buitenland te rijden. Maar ik voelde me niet moe en ik was fit. In Duitsland heb ik het stuur gepakt en heb ik een deel gereden, zodat hij kon slapen. Toen we weer gingen wisselen, en tanken, kocht ik bij het tankstation een broodje bock worst, een knapperig kaiser broodje met een enorme Bockworst er op. Joost kon er weer tegen. Het laatste stuk Duitsland heb ik weer gereden zo’n 200 km tot in Nederland, want dat was op een gegeven moment mijn doel, om van het ene naar het andere land te rijden, dat had ik dus nog nooit gedaan. En dan altijd als we de grens overkomen zet ik het Nederlandse volkslied in.

Ook weer fijn om thuis te zijn en helemaal met het mooie weer
Ook weer fijn om thuis te zijn en helemaal met het mooie weer

En dan is het toch ook weer lekker om thuis te zijn….. en nu ben ik alweer drie en een halve week thuis….

13 gedachten over “Vakantieperikelen #6

  1. Wat nog gekker is? Je stapt het vliegtuig in hier op Schiphol op weg naar de Costa Brava samen met je ouder en kind, dan wordt je moeder ineens geroepen nog voor je je stoel hebt gevonden, blijken het de buren te zijn van mijn ouders, whooooohahahahaha echt gebeurd 😉 Maar ze gingen niet naar hetzelfde plaatsje als wijzelf, dus we zijn ze niet meer tegen gekomen. Mijn moeder zegt het al sinds ik klein ben, in het buitenland, vooral Spanje en Italië etc. kom je je buren tegen….

    En die foto van jou op de rots, was je je kont aan het verbranden? hahahaha 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s