Vakantie-voorbereidingen

Misschien had ik dit blog voor mijn vakantie moeten maken, echter, ik laat niet graag weten wanneer ik met vakantie ga.

Want voor dat ik op vakantie ga, moeten er natuurlijk de nodige voorbereidingen gedaan worden.

  
Als eerste scrub ik wekelijks mijn huid, ze zeggen dat de bruine kleur dan langer blijft. En je dieper bruin wordt. Ik kan dat niet echt beamen, ik weet ook niet of ik het echt geloof. Ik word gewoon best wel bruin, met of zonder scrub, en ik vervel ook gewoon met of zonder scrub. Ze zeggen dat ik me met een hogere factor moet insmeren, en dan zou ik niet vervellen, en ik zou even bruin worden. Ook dat geloof ik niet echt, dus smeer me de eerste dagen nog braaf in met factor 6 en daarna gaat de olijfolie er aan!! Bakken krijgt zo een heel andere betekenis. Na het zonnen, smeer ik me altijd in met after sun, meestal van Nivea of van loreal.

  
Mijn blonde haar is niet zo blond van mezelf, eerlijk gezegd ben ik een brunette met steeds meer grijze strengen in mijn donkere haar, om dat blonde haar niet op touw te laten lijken, zoek ik op Kapperskorting.nl shampoo, die mijn haren laten glanzen, en dat is best een klus kan ik je vertellen. Ik gebruik namelijk eerst altijd van L’oreal de zilvershampoo, om het gele uit mijn haar te krijgen, daarna gebruik ik  van L’oreal pre shampoo van mystic oil, gevolgd door Mystic oil Shampoo, Mystic oil conditioner en Mystic oil Mask, de shampoo spoel ik uit, en zeep daarna weer mijn haar in met de shampoo, daarna gebruik ik de conditoner, die laat ik twee minuten inwerken, dan weer uitspoelen en dan nog het maskertje, die ik zo’n 5 minuten laat inwerken. Dat is dus een tijdlang douchen. Meestal combineer ik dat ook met mijn huid scrubben.

Als alles is uitgespoeld, spoel ik mijn haar nog na met koud water, dat zou de haarschubben openen en mijn haar laten glanzen. Het werkt echt, had ik vroeger na de vakantie een zielig droog blond bosje haar op mijn hoofd, die smeekte om geknipt te worden, heb ik nu een glanzende blonde bos. Blondes have more fun.

  
Scheren hoort natuurlijk ook bij de voorbereidingen, natuurlijk scheer ik regelmatig, maar toch nog echt wat netter doe ik het als de zomer er aan komt, dan ben ik zo een uur bezig met mijn benen epileren, en nee, het doet geen pijn meer… Ik probeer ook weleens de bikinilijn te epileren, maar dat is echt de hel, dus ga ik snel over met de ladyshave, ik heb sinds een maand een nieuwe, mijn oude epilady/ladyshave, was werkelijk te bot, en daar zat ik dan voor het vakantie huis mijn laatste haren van mijn onderbenen te scheren, en maar drukken, de haren gingen niet meer echt weg, gelukkig had ik het oude vertrouwde weggooi scheermesje mee. Toen ik thuis kwam heb ik gelijk een nieuw gekocht, dit werkt weer beter. Vraag ik mij gelijk af, hoe vaak vervangen jullie de ladyshave/epilady?

  
Natuurlijk koop ik elk jaar een of twee nieuwe bikini’s. Slippers niet, ik heb vier verschillende birkinstocks, sinds 2009, en die doen het nog steeds.

Dat zijn zo mijn beauty vakantie-voorbereidingen. En Jij? hoe bereid jij je voor??

13 reacties op โ€˜Vakantie-voorbereidingenโ€™

 1. huid- en haarverzorging blijven hetzelfde, hier of op vakantie. behalve de zonnecrรจme, die wordt op vakantie vaker gebruikt als thuis. ๐Ÿ˜‰

  mijn epilady ..
  ik durf het haast niet zeggen ..
  maar die moet een jaar of 20 zijn en doet het trouwens nog altijd uitstekend! ๐Ÿ˜›

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb niet eens een epilady of lady shave, ik scheer altijd met ouderwetse zeep en wast en mesjes voor dames. Nu kan ik ook niet al te vaak scheren want mijn huid gaat dan zeer doen tegenwoordig, maar dat hoort bij de aandoening van chronisch iets hebben dus ๐Ÿ˜‰ hahahaha Soms best een crime hoor!

  Overigens, wat Neuzie zegt, toen ik tiener was en die eerste okselharen kreeg, mijn moeder had er wel eentje, die was ook al heel oud, en heeft ook meer dan 20 jaar gewerkt volgens mij, lol… ik heb hem zelfs nog mee gekregen toen ik samen ging wonen. Maar die eerste keer oksels.. ik dacht, doe ik ff, wist ik veel! hahahahaha foutje bedankt dus ๐Ÿ˜›

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Sinds een tijdje een hoge factor, minstens 20 en mijn gezicht minstens 30, zorg echt dat ik nooit meer verbrand met die verdachte plekjes, die steeds weggehaald moeten worden. Dus vervellen is uit den boze Natasja, want dat kan alleen als je je hebt laten verbranden… *kijkt nu een beetje boos*. Maar goed, ieder zijn ding hoor, door schade en schande wijs geworden ben ik dus voorzichtig. Voorbereidingen eigenlijk niet echt. Benen scheren gaat gewoon altijd door, zomer en winter en verder ben ik zo ingepakt met echt niet al teveel kleding etc. In mijn koffer naar Gran Canaria moet ook altijd hagelslag, vlokken, leverpastei, filet americain en zachte bolletjes mee voor mijn zoon en zijn gezin ๐Ÿ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 4. Gelijk heb je niet op het internet te verkondigen dat je op vakantie bent, je weet nooit wie er meeleest hรฉ. Ik hoop dat jij een schitterende tijd had en alles verliep zoals gepland!
  Aan jouw voorbereiding zal het niet liggen hรฉ, jij kwam beslagen ter ijs hihi.
  Fijne dag nog meid…

  Geliked door 1 persoon

 5. Rituals op vakantie is nog lekkerder dan thuis in Nederland. Vind ik dan ๐Ÿ˜‰
  Ik raak al jaren geen scheermesje aan en neeee loop ook niet met bossen haar rond. Harsen is voor mij de oplossing รฉn in Turkije nog goedkoper dan hier.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s