Lazy Sunday Afternoon #10

Ik denk dat ik sliep in de jaren 90. Ik ben echt een jaren 80 meisje. De muziek, de kleding, ja zelfs het haar, ik heb heel lang van de jaren 80 gehouden. Dat wil niet zeggen dat ik nou de jaren ’90 door ben gekomen in een jaren ’80 tenue, want dat is niet waar, alleen, ik had niet echt wat met die kleding. Ik wist nooit wat ik mooi vond, wat ik aan moest trekken, het was het net niet voor mij. Net als de muziek dus. Ik miste de melacholieke klanken, van Nick Kershaw, Split Enz, de funky songs van Duran Duran, oke, ze kwamen uiteindelijk met een geweldig album “the wedding Album” maar de Magie van de jaren ’80 was eigenlijk wel voorbij. Het heeft jaren geduurd, voordat ik toch wat muziek uit de jaren ’90 ben gaan waarderen.

Ten is het debuutalbum van de Amerikaanse rockband Pearl Jam en is uitgegeven op 27 augustus 1991 bij Epic Records. Ten is tot op heden het best verkopende album van de band en wordt gezien als een van de meest iconische albums van de jaren 90. bron wikipedia

Het nummer Alive is natuurlijk een iconisch nummer, echt de power, die die song uitdraagt, geweldig, al voel je je nog zo in de put, met dit nummer, ga je toch naar de toppen van de bergen.

Ik zou het album geen recht aan doen als ik er niet nog een nummer aan toe zou voegen. Een tegenstelling van Alive, maar ook zo schitterend: Black, kippenvel, tip: luister dus eerst Black en daarna Alive… snap je m?

Kippenvel!!! Geniet!!!

Advertentie

9 gedachten over “Lazy Sunday Afternoon #10

 1. hahahahaha, hier dus een beetje dito, kleding had ik niet zo’n moeite mee, behalve dat ik maat 54 ergens nodig had en bijna niet te vinden omdat ulla popken nog niet bestond, lol. Maar goed, ik heb het ook gemist, Pearl jam is niet voor mij in elk geval, en later, toen dochter ouder werd, ja spice girls natuurlijk, sex on the beach, lol, ik hoor het haar nog meezingen met 6 jaar oud… met haar klasgenootjes hier, hahahaha

  En de top40 ging weer aan elke zondag er zijn hele mooie songs gekomen ook, maar vaak eendagsvliegen? Ook al hadden we die in de jaren 80 ook, daarom denk ik meer in songs in de jaren 90, al moet ik altijd even terug kijken of dat wel jaren 90 is of later of eerder zelfs.

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. De muziek van de jaren tachtig is ook aan mij niet voorbij gegaan met een puber in huis hihi. Je hebt gelijk, de erop volgende jaren leverden precies niet zo’n rijke buit op, of dachten we dat omdat we wat ouder werden? Toch waren er de uitschieters zoals Pearl Jam, wie kan nu niet van hen houden?
  Al wat beter meid? Ik hoop het zodat jij met volle moed aan de nieuwe week kan beginnen…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s