Komen Stiefmoeders van een andere planeet?? (of zijn vaders een slap aftreksel) Ode aan mijn ouders!!

Ik heb een moeder en een vader, ze zijn vandaag precies 48 jaar getrouwd (feliciteren mag ;-)). En dat is in deze tijd een unicum. Ik ben mijn ouders dankbaar, dat ik nooit in aanmerking ben gekomen voor een Stiefmoeder of Stiefvader, en dat we het gewoon simpel kunnen houden, en simpel is al complex genoeg. Mijn ouders zijn mijn voorbeeld, hun huwelijk ging echt niet zonder slag of stoot (niet letterlijk natuurlijk) maar zij vonden hun gezin toch de moeite waard om te blijven vechten.

Mijn ouders op hun grote dag
Mijn ouders op hun grote dag
Echter ik ken zat mensen die niet meer samen zijn met de vader of moeder van hun kind. En vaak hebben deze vaders en moeders ook weer een andere relatie. En dan komen we op stiefouders.

Bij stiefmoeder moet ik altijd denken aan die gekke Dyanne Beekman, ze heeft ooit ergens in een interview gezegd, dat haar stiefkinderen, geen stiefmoeder zeggen maar lief moeder. Omg. net als van haar kleding krijg ik hier ook het zuur van op de tanden. Maar goed, ze bedoelt het vast goed, in tegenstelling tot sommige Stiefmoeders, die we misschien beter Stiefbitches kunnen noemen.

Zo ken ik een verhaal van een moeder, wiens dochter al jaren geen contact meer heeft met haar vader. De reden de Stiefbitch wil niets met de dochter te maken hebben. Dat zijn dingen die ik gewoon niet kan begrijpen. Ik bedoel, als je als bitch al de moed hebt om de man en vader uit een gezin te trekken, dan weet je toch ook wel waar je aan begint of niet dan? Dan weet je toch dat je dan ook de ex en het kind erbij krijgt. En dat je dan heus wel van het kind gaat houden omdat ze toch ook eigenschappen van de vader heeft, waar je zo van houdt.

Dat je als Stiefbitch, de deur van je stiefkind sluit voor haar gezicht, of dat je je stiefkind zogenaamd wel erkend, maar als er gegeten wordt, ze haar eigen kinderen wel uitgenodigd om te eten, en tegen je stiefkind durft te zeggen, sorry, een andere keer oke?, als je dat soort dingen doet, dat spoort niet, maar ja het is ook niet je bloed. Maar dat je dat als Vader toe laat dat geeft aan wat een slap aftreksel hij is.

Een stiefbitch heeft net zoveel macht als dat het slappe aftreksel haar geeft. Dus we kunnen wel zeuren over de stiefbitches, want in de praktijk hebben de vrouwen het ook meestal gedaan. Misschien moeten moeders al beginnen met het opvoeden van hun zoons, dat het later geen slap aftreksel gaat worden.

IMG_0833
mijn ouders nu
Maar voor mijn lieve ouders: Bedankt voor de liefde, de energie, en de persoon die ik door jullie mocht worden!! Ik hou van jullie met heel mijn hart!!

En speciaal voor jullie:

24 gedachten over “Komen Stiefmoeders van een andere planeet?? (of zijn vaders een slap aftreksel) Ode aan mijn ouders!!

 1. Snik! je weet het wel weer te brengen he! tranen stromen gewoon over m’n wangen. Prachtig m’n lieve dochter, hartelijk dank. Met zoveel liefde heb ik jullie groot gebracht en niets was mij teveel. Zo hoort het gewoon anders moet je niet aan kinderen beginnen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Van harte gefeliciteerd met jouw ouders, dat is in deze telkens meer zeldzaam aan het worden helaas, en ik, zeker ik, zal dat nooit meer halen ben ik bang ook al zou ik morgen ‘de ware’ tegen het lijf lopen… Maar goed, jouw verhaal is meer dan herkenbaar over stiefmoeders en vaders.

  Heel mooi geschreven en echt…. grrrrrr 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik snap wat je probeert te zeggen en de ode aan je ouders is heel lief.
  Ik ken het verhaal van je vriendin met de stiefbitch niet, maar ik ben opgegroeid met een geweldige stiefmoeder, helaas stookte mijn moeder me op om gemeen tegen haar te doen.
  Als kind ben je trouw aan je ouders en mijn stiefmoeder heeft het volkomen onterecht heel zwaar gehad met ons. Toen ik later zelf een alleenstaande moeder werd, heb ik deze ervaring ook meegenomen om het anders en beter te doen. Mijn zoon heeft nu 4 liefhebbende ouders die elkaar respecteren en in hun waarde laten. En hier zie ik gelukkig veel meer voorbeelden van in zijn/mijn omgeving.
  Dat je ouders bij elkaar blijven is inderdaad niet meer zo vanzelfsprekend, maar wel van deze tijd en hoeft heus niet altijd ellendig te eindigen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja zo kan het natuurlijk ook. Stiefkinderen kunnen het een ouder ook heel moeilijk maken. Ik heb het gelukkig niet meegemaakt, ik heb twee verschillende ervaringen in mijn blog gezet. Eigenlijk heeft zo’n verhaal natuurlijk altijd twee kanten. Lief dat je eerlijk zegt dat jij het je stiefmoeder moeilijk gemaakt hebt, maar uit loyaliteit voor je moeder.

   Like

 4. Gefeliciteerd! Mijn kinderen hebben geen stiefvader daar mijn ex geen nieuwe relatie is aangaan. We hebben nog goed contact en de kinderen hebben daar baat bij. Een stiefvader zou trouwens aan erg hoge eisen moeten voldoen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat zag jou moeder er prachtig uit. Heel tijdloos. Ik ben nog steeds zo gelukkig en blij dat mijn ouder samen zijn.

  Mooi geschreven Natasja. Stiefbitches…no way dat mijn kinderen er ooit me te maken zullen krijgen, over mijn lijk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Eerst en vooral een heel dikke proficiat voor je ouders Natasja! Inderdaad, je hebt gelijk:wat een geluk dat ze al die jaren samen bleven, voor hen maar ook voor jou!
  Nog even dit: weet je dat er ook Stiefbitches van schoondochters zijn? Maar dat is minder erg dan een kind dat met een boze stiefmoeder opgescheept zit!

  Geliked door 1 persoon

  1. Och lieve Gerda, dat weet ik ook maar al te goed hoor. Mijn moeder had zo’n schoondochter, en mijn broer slappe knieeen. Kom ik toch op mijn titel dat mannen slappe aftreksels zijn. Oké uitzonderingen daar gelaten dan. Veel vrouwen zijn ook niet echt aardig, er komt altijd wel jaloezie bij kijken. Ik heb niet veel vriendinnen. Mijn moeder is mijn allergrootste vriendin, zij zal mij nooit pijn doen. Fijne dag lieve Gerda.

   Like

 7. Jim Reeves…daar was mijn lieve oma zaliger fan van! Helaas hebben mijn dochters een [censuur] moeder met een slappe stiefvader daarnaast. Pas twee jaar geleden vertelde mijn ex onze jongste dochter (toen 12 jaren jong) dat haar stiefvader niet haar biologische vader is. Bij de mediator verklaarde zij doodleuk dat zij haar dochter ‘vergeten’ was dat te vertellen ‘en iedereen vergeet toch wel eens wat? Het was mij gewoon ontschoten!’ Ook de mediator wist niet hoe zij moest reageren…Ik kreeg toen een sms van mijn jongste: ‘Beste Terrence, ik weet nu dat jij mij vader bent en dat voelt een beetje raar dus ik wil je voorlopig niet zien. Sorry.’ Erg sterk voor een verward meisje van 12 (nu 14) en natuurlijk geef ik haar alle tijd en ruimte die zij nodig heeft om voor zichzelf de zaken op een rijtje te zetten.

  Like

 8. Hanneke overleed aan kanker; daarna stil; ik leer M.kennen; relatie; gratis daarbij een dochter; een dochter, die ik nooit had gehad; met M. raakt het uit, maar haar dochter noemt mij wel haar tweede vader en logeert graag bij mij; zij IS mijn dochter en mijn oogappel…..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s