Over Eten en Snoepen

Chocolade

Dus jij bent Natasja van Natasja’s Lifestyle? Die vrouw die iedereen gezonder wil laten eten? Ik zit op de bank, met een heerlijk stuk Milka in mijn mond. Ik knik uitbundig. Ja dat ben ik, murmel ik genietend met volle mond.

Oké ik geef toe, ik ben het even kwijt, niet dat ik gezond eet, dat is het niet, ik eet heus wel gezond, maar ik eet net zo makkelijk veel chocolade weg, ik heb van alles al geprobeerd, de afgelopen weken, qua chocolade, ja dat is ook nodig om mijn mening over chocolade te geven.

Griep

Ik had gewoon alweer twee weken de griep. Mijn hele huis  was een ziekenboeg, manlief hoestte, kuchte en snufte. Oudste zoon had dezelfde symptomen als ik, hoofdpijn, buikpijn, misselijk. En klein zoontje voelde zich wat buitengesloten en had last van een kuchje, dus zo zaten we donderdag en vrijdag met zijn allen thuis.

Ook was ik steeds moe, lag ik in de achtertuin met jas aan in het zonnetje, heerlijk een boek te lezen, werd ik vervolgens een uur later weer wakker. Maar ik had wel genoeg vitamine D binnengekregen moet je maar denken.

Jamie

Vorige week zaterdag was er op 24 Kitchen een marathon van Jamie Olivers, Ministry of Food, en aangezien we toch niets beters te doen hadden dan een beetje tv te kijken, was dit een leuke afleiding. Jamie Oliver is natuurlijk een bekende engelse tv kok, die zich heel erg inzet voor goed eten in de schoolkantines, maar met Ministry of Food ook heel erg bezig geweest is om de mensen, die daar in de wat mindere wijken wonen, bewust te maken van gezonde voeding, en wat kant en klaar voeding met je doet. Het was prachtig te zien dat zijn grootste tegenstanders uiteindelijk zijn medestanders werden, en puur en alleen omdat Jamie de gave heeft om een ieder in zijn of haar waarde te laten.  Door zijn enthousiasme, kreeg hij zelfs de mensen mee, die eerst tegen hem demonstreerden, “want wat nou gezond eten”. Hij gaf deze mensen les om te leren koken, hij keek eerst hoe ze zelf kookten, en daarna nam hij ze mee naar de school om te leren koken. En bijna alle mensen die meededen, werden enthousiast en wilden beter gaan eten. Op deze site, Jamie’s Ministry of Food, kun je kijken wat hij bewerkstelligd heeft, en echt ik heb een groot bewondering voor deze man, die door heel veel grote ketens zoals Mc Donalds en Burger King, tegengewerkt wordt. Misschien is het leuk om hem eens te volgen in zijn strijd naar gezonde voeding.

Recept Smoothie

Zelf probeer ik ook zoveel mogelijk gezond te eten, je voelt je er gewoon prettiger bij, met een bord broccoli, aardappeltjes en een lekker stukje vlees. Om mijzelf en mijn gezinsleden door de griepmalaise heen te loodsen, maakte ik onder andere deze superlekkere Smoothie van:

Tomatensap,

2 rode paprika’s

1 pepertje

en bosbessen.


Deze was erg smakelijk, ik had er 1 pepertje gedaan, maar misschien had ik er wel twee in moeten doen.

Nu zul je denken dat ik echt weer superfit ben, maar helaas, ben nog wat slap en heb nog wat hoofdpijn, maar het gaat langzamerhand wat beter denk ik. De kinderen springen gelukkig al wel weer in het rondt.

Daily Cup of Bla Bla Bla

Vorige week las ik dit blog: Take me to the candyshop (Tony’s, Toko & Turk talk)  Dus ik was nieuwsgierig geworden naar de Tony’s Chocolade, normaal eet ik dus altijd die heerlijke Milka Chocolade met de grote hazelnoten, en ik heb ooit via de postcodeloterij een Tony’s Chocolade ontvangen, die ik eigenlijk niet zo lekker vond. Maar ik wilde wel eens die Tony’s proberen met zeezout, nou dat heb ik geweten. Dat eerste hapje, je proeft de chocolade, een beetje karamel en dan dat ziltige zout, wat een ontdekking, ik ben verslaafd! Ik ben nu niet meer alleen verslaafd aan Milka met hele grote hazelnoten, maar ook aan Tony’s Chocolade, de oranje verpakking, en bedankt!

ik had zelfs mijn haren jaren 80

Twix had Raider weer van stal gehaald, en Mars, had de mars van vroeger weer in een verpakking gemutst, en ook dat moest ik natuurlijk uitproberen, en echt, de smaak was echt lekkerder, dan de smaak van nu. Het gevolg is wel dat ondanks ik niet lekker ben, ik toch twee kilo aangekomen ben, en aan beweging doe ik nu ook niet veel, vanwege vermoeidheid, en hoofdpijn, echt ik moet weer energie krijgen, en gauw ook, om weer te gaan lopen.

Advertentie

25 gedachten over “Over Eten en Snoepen

 1. Whahahahaha ik zei nog zo… wat niet weet, wat niet deert! 😛 Die is goed he die oranje van Tony’s 😉 Heb jij de popcorn limited gezien in de supermarkt? Ik hier niet.

  Ennuh Jamie doet heel goed werk al kijk ik eigenlijk nooit naar 24 kitchen, zie de normale tv al amper op dit moment lijkt wel 😉

  natuurlijk wens ik jullie allemaal beterschap! En die twee kilo is er zo weer af als je weer helemaal in balans bent, ik hoop dat het nu snel overgaat voor jullie allemaal!

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Al wat beter meid? Heeft de zoetigheid jou een beetje vooruit geholpen omdat je er gelukkig door wordt? Ik hoop het uit de grond van mijn hart…
  OT: bedankt voor je lieve wensen, ze hebben geholpen! En probeer er een mooi weekend van te maken, zonder al te veel gesnotter hé…

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh wat een fijn nieuws!! Ik voel me gelukkig weer beter hoor.. Ik had gister een feestje van mijn werk, en ik heb zo heerlijk weer gedanst…dat was lang geleden vanwege die hernia.. Het is hier mooi weer, ik hoop bij jullie ook kun je lekker genieten!!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s