Ga ik nu dood??

Het antwoord is ja!!! Niet schrikken allemaal, tenslotte gaan we allemaal dood, een keer, en voor mij zal ook geen uitzondering gemaakt worden. We leven allemaal met het idee dat we het eeuwige leven hebben, we maken het onszelf en een ander vaak heel erg moeilijk. Complimenten worden niet gegeven of afgewimpeld. Daar is nu zelfs een dag voor in het leven geroepen, de zogenaamde complimentendag, dat is een dag dat je complimenten mag maken en mag geven. Ik vraag me echt af waarom zo’n dag nou nodig is, zijn wij mensen zo ver van onszelf verwijderd dat we dat allemaal niet meer uit ons zelf kunnen? Zijn we zo geprogrammeerd, dat we alleen doen wat ons gezegd wordt?

Ik ga dood, dat is zeker, hoe en wanneer is een hele andere vraag. Maar als ik het zo hoor en lees, denk ik toch echt hoe het mogelijk is dat de mensheid nog steeds niet is uitgestorven.

Aardebevingen

Hongersnood

overstromingen

vliegtuigongelukken

auto-ongelukken

moorden

ziektes

En toch, toch groeit onze bevolking nog steeds, hoe is het mogelijk.

Gisteren las ik in de krant, dat rood vlees kankerverwekkend is, ik de ijskast in, ik haalde al mijn diepgevroren vlees er uit en mieterde het in de container, voor mij geen rood vlees meer dat snap je. Vriend kwaad, waar ik het vandaan haalde om dit uit zijn leven te bannen.

http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/voedsel-gerecyclede-verpakking-mogelijk-kankerverwekkend

Vanmorgen hoorde ik op het nieuws, dat de gerecyclede verpakkingen van voedsel, kankerverwekkende stoffen kan bevatten. Dus ik ben in mijn keukenkast geklommen, en heb alle verpakkingen, van de pasta, sauzen etc, uit de kast gemieterd. Plastic verpakkingen kwamen er bij mij sowieso niet meer in, dat is ook zo vreselijk slecht, dus ja, we eten nu eigenlijk alleen nog maar … ja wat eten we nu nog, en is dat dan ook nog gezond. De groentes die verbouwd worden, hoe biologisch ook, daar vliegt toch ook regelmatig een vliegtuigje met gassen overheen. Of de biologische grond naast een snelweg.

Vroeger in de jaren 80 was er ook een grote doem denk mentaliteit. Iedereen was er van overtuigd dat de bom zou gaan vallen, de vraag was alleen wanneer. Het was niet cool om positief te zijn, je moest altijd negatief zijn, en het liefst iemand anders afzeiken.

Nu zitten we weer in een grote doem denk mentaliteit, hoge werkloosheid, veel vluchtelingen, angst voor ons zelf, angst voor elkaar, geen begrip alleen maar Ego.

Ik ga dood, en jullie gaan ook dood, hoe en wanneer, dat is de vraag, waarom we het onszelf en een ander soms zo moeilijk maken? Ik weet het niet, is het Ego?

Ik ben benieuwd waar het nieuws morgen mee komt, dan kan ik dat ook weer de deur uit gooien, als ik dat al niet gedaan heb.

En dan wil ik toch afsluiten, afsluiten met Youp van ’t Hek,  deze staat op mijn playlist als ik hardloop. Want we kunnen ons overal wel druk overmaken, we kunnen ons alles wel ontzeggen, ik zeg alleen, eet en drink variabel, groente, fruit, vlees, vis, pasta, rijst, en op zijn tijd een vette hap, geniet van elke hap, want van helemaal niets eten ga je nog sneller dood.

Luister naar Youp…

Advertentie

28 gedachten over “Ga ik nu dood??

 1. Je hebt zo ongelooflijk gelijk…. Als het vandaag niet dit is, is het morgen wel dat… Mijn moeder koos er niet voor om kanker te krijgen op haar 40.. Zou het geholpen hebben om het rood vlees toen haar koelkast uit te sodemieteren? Dan zou ze wellicht gestorven zijn aan iets anders :(. Gezind verstand gebruiken is de beste keuze… Mooie log! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Nu las ik net ergens op FB dat tefalpannen ook kanker veroorzaken, de teflon laag dus.. uh? Het één is nog niet op het nieuws en het volgende komt er alweer aan, ik word hier zo moe van!

  En je hebt gewoon helemaal gelijk, dood gaan we toch wel, en langer leven? Wie weet, wil ik dat helemaal niet, als ik maar GELEEFD heb en vooral GENOTEN heb van mijn leven 😀

  X

  Geliked door 2 people

 3. Juist, helemaal mee eens! Ik schrok wel even van je titel hoor! Maar als je de media moet geloven kun je niets meer eten en natuurlijk zit er een kern van waarheid in, maar jeetje, ik probeer zo goed mogelijk op mijn eten te letten en af en toe trakteer ik mezelf gewoon op een vette hap. Moet kunnen toch? En dat we elkaar geen complimenten meer gunnen, daar snap ik ook echt geen zak van. Zo’n dag zou er helemaal niet moeten hoeven zijn. Het zou gewoon in de menselijke natuur terug moeten komen. Zo wordt de wereld toch een stukje mooier. Het is allemaal al moeilijk genoeg!

  Geliked door 1 persoon

 4. Goh Natasja, je gaat zelfs dood door adem te halen zoals in Indonesië waar bossen massaal worden platgebrand met een massa dioxines tot gevolg waardoor al heel veel mensen zijn gestorven. Wij hier mogen ons gelukkig prijzen te sterven van lekker en veel eten, in welke verpakking dan ook *wink, big smile*.
  Je kan er beter wat lacherig over doen want het is nu eenmaal een feit: je sterft stilletjes aan vanaf je geboorte, dat is de gang van het leven…
  Ik hoop wel dat je al dat doemdenken de je toegemeten dagen niet zal laten vergallen en je van alles blijft genieten!

  Geliked door 1 persoon

   1. Goh meid, ik dacht al wel dat jij het cynisch bedoelde, ook al blijkt dat precies niet uit mijn antwoord. Jij bent niet alleen een levensgenieter, van humor, zij het soms wrange, heb je ook kaas gegeten hoor hihi.
    Fijne dag nog meid, het ziet er weer veelbelovend uit daarbuiten!

    Geliked door 1 persoon

 5. volgens de media, krijg je werkelijk van alles en nog wat kanker…

  toch leven we heel wat langer dan vroeger…

  een beetje relativeren, zou dan ook geen kwaad kunnen..

  maar zo functioneert onze moderne media niet..

  groeten

  Geliked door 1 persoon

 6. Goede morgen Natasja en hopelijk wordt die het begin van een mooie dag voor jou. Bovendien is die de aanloop voor het weekend, mét een zondag waarin je weer lekker lui zal kunnen zijn én ons verblijden met een mooi stukje muziek!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s