Over Hardlopen

Zoals jullie vrijdag konden lezen, ben ik sinds 10 oktober thuis. Ik wilde het toen over hardlopen hebben, maar uiteindelijk kwam er een ander verhaal uit.

 

hardlopen met Evy

Sinds maart dit jaar ben ik voorzichtig aan begonnen met hardlopen. Ik heb het jaren niet meer gedaan en gedurfd vanwege mijn rugproblemen. Na mijn laatste operatie gaf mijn fysiotherapeut mij het vertrouwen dat ik echt wel weer kon gaan hardlopen. Zoveel verschillende peuten heb je toch. De vorige zei dat het echt not done was om ooit nog te lopen, want het zou mijn rug verzwakken, terwijl deze peut zei dat het juist goed was en dat het mijn rug zou versterken. In het begin liep ik een paar keer 3 minuten, een minuut rust en dan weer 3 minuten, en zo heb ik het samen met Evy opgebouwd.

 

mijn Roze Asics

 

Als je gaat hardlopen, zijn schoenen heel belangrijk, ik heb van die fluoriserende roze Asics aan mijn voeten, die mij zitten als pantoffels. Zeker met een zwakke rug is goed schoeisel natuurlijk heel belangrijk. Evenals de sokken, ik heb laatst hardloop sokken gekocht (ze lopen harder dan ik ;-)) En je merkt in de versteviging van je voeten echt wel verschil.


Ook heb ik een sportbeha, dat is voor een vrouw zeker een must, anders schudden de borsten alle kanten op en kun je rugklachten krijgen. Ik was van de week niet zo slim, ik had mijn sportbeha niet goed aangesnoerd, waardoor ze niet strak zaten, mijn buurman attendeerde mij er op, waar ze al niet opletten he? 😉 Hij loopt zelf ook hard.


Ik loop het liefst alleen lekker mijn eigen tempo en mijn eigen muziek, ik kan me er echt in verliezen. En dat terwijl ik vroeger hardlopen haatte, veel te vermoeiend, en nog heb ik weleens zoiets van pff, gaat het lukken? Maar als ik dan geweest ben, en ik heb mijzelf weer overtroffen, dan ben ik zo trots op mijzelf, dan voel ik me zo goed. Het is heerlijk om telkens je grenzen te zoeken en er overheen te gaan.
Helaas ben ik van het weekend iets over mijn grens gegaan. Zaterdag ging het hardlopen niet zo lekker, verzuring in de benen, ik heb de training wel afgemaakt maar ben wel vaak gestopt om te wandelen. Daarna ben ik gaan douchen en kreeg ik de opruimkolder, en ben de douchekast gaan schoonmaken en de handdoeken en washandjes weer gaan herverdelen.

’s avonds merkte ik het gezeur in mijn rug weer, deze werd weer lekker stijf. Ik heb maar gelijk aan de noodrem getrokken en heb rustig aan gedaan, een bad genomen, en ben gaan liggen op bed. Echt ik was verbaasd, dit had ik niet aan zien komen, het ging echt goed. Maar voor mij een leerschool, eens een rugpatiënt altijd een rugpatiënt, zo blijkt. Ik ga het nu dus weer even wat rustiger aandoen, gelukkig is de ergste stijvigheid voorbij en kan ik weer normaal uit de stoel stappen.

33 gedachten over “Over Hardlopen

 1. Ik heb Evy al een paar maanden achter de rug en probeer nu over de 5 km te geraken… Je had het me een jaar geleden niet moeten zeggen hoor 🙂
  Volhouden hé meid, het kan zo fijn zijn, maar zeker naar je lichaam luisteren!
  Goeie moed!

  Geliked door 1 persoon

  1. dat ga ik ook zeker doen hoor. Ik heb eigenlijk al weer zin om te lopen, maar mijn rug is nog wat aan t herstellen, ik hoop eind deze week begin volgende week weer te gaan. Het is ook heerlijk. Ik zit net voor of net over de 5 km. Doe je het nu alleen? want Evy doet ook 5km voor gevorderden en de 7,5 km he?

   Geliked door 1 persoon

 2. Zouden wij oud worden? 😉 Gisteren kreeg ik last van mijn onderrug na anderhalf uur staan. Rustig aan maar en goed luisteren naar je lichaam. En naar je buurman natuurlijk die blijkbaar heel goed op je let. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Ai, een beetje overmoedig ben je wel hé meid, tenslotte heb jij een heel zware operatie ondergaan, het is een wonder dat je weer kan lopen, en zeker hardlopen! Maar ik denk dat je je eigen grenzen niet goed weet liggen, je bent er beslist overheen gegaan door iets te hard en te veel te trainen hé. Gelukkig heb je er geen blijvende gevolgen van, althans dat hoop ik voor je, en ben je na een paar dagen rust, er weer boven op!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik kwam er al heel jong achter dat ik niet kan hardlopen dat ik echt een zwemster ben, ja daar zit verschil in weet ik nu. Maar knap blijf ik het vinden na twee van die zware operaties dat je weer helemaal terug komt, toch, lieve schat, doe je voorzichtig? 😉 Ja dat doe je gelukkig wel!

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. hahaha nee schat, ik ook niet, en jan… of eerder feb, hahaha wat in het vat zit verzuurt niet, december is zo ie zo een lastige maand, voor iedereen, maar dan ook aan deze kant al die verjaardagen erbij 😉

    Geliked door 1 persoon

   2. I know, wat in het vat zit verzuurt niet, heb al meer dates staan die pas volgend jaar kunnen volgen of afgesproken kunnen worden, hahaha mijn begin jaar zit alweer vol 😉 Des te eerder is het ZOMER 😛

    Geliked door 1 persoon

 5. Voor jou:

  Hardlopen: de reden

  Heel even dwalen je ogen af naar de weg onder je voeten.
  De stilistische stappers schieten als felgekleurde strepen door je blikveld.
  Snel weer de aandacht erbij voordat je je verstapt.
  De weilanden gaan als groene stroken links en rechts langs je heen.

  Het geluid van de ademhaling overstemt je gestamp op het asfalt.
  Je hoort alles en toch is het stil.
  Je denkt van alles en toch is het rustig.
  Je ziet veel en toch ben je maar gefocust op één punt.

  Je kunt alles en je voelt je gelukkig.
  Je gedachten reiken zover ze kunnen.
  Je zweeft zo hoog dat de wolken bijna voelbaar zijn.
  Je straalt zo erg dat de zon bijna overbodig is.
  Je voelt geen wind, want je bent de wind.

  Dit is de reden waarom wij doen wat we doen.
  © Peter Viveen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s