Restaurant Ervaringen

Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om de maand met een vriendin uit eten te gaan. Het werd een keer in de maand.

Hierbij zet ik mijn top 13 van de lekkerste restaurants op een rijtje:

  1. Pizzeria Pulcinella, al 35 jaar in almere, en het eten is heerlijk. Heel veel verse groentes, de pizza’s zijn overheerlijk en het vlees uitmuntend. Echt een aanrader om daar naar toe te gaan. Ik was er al jaren niet geweest, en ging daar in mei heen met mijn vriendin sinds 1980.
  2. Yamas, daar kun je heerlijk lunchen, maar ook heerlijk ’s avonds eten. Alles wordt vers bereid, en daarom duurt het ook wel lang voor je je eten krijgt, maar het is echt de moeite waard om te eten.
  3. Kimono All you can eat, ik hou ervan. Heerlijke sushi en dan die ossenhaas met knoflook, jammie, en je kunt er heerlijk buiten zitten in de zomer dat hebben we ook gedaan.
  4. Sake All you can eat, zie bovenstaande, alleen is daar het terras niet super. Je moet wel van drukte houden, maar daar staan de restaurants ook om bekend.
  5. Alexandros Almere, een nieuw Grieks restaurant. Via Groupon heb ik gereserveerd voor onbeperkt Griekse tapas, en het was echt super. 13,50 betaalden we pp, ivm met groupon en een 10,00 drinken dus voor 23,50 hebben we ons heerlijk rond gegeten. Je merkt dat ze beginnend zijn en een goede indruk willen maken. Het restaurant zelf is niet heel sfeervol verlicht, maar het eten maakt alles goed.
  6. De Herberg, hier hebben ze ook all you can eat en drink, voor minder dan 25,00 euro. Je kunt dan onbeperkt gourmetten, kaasfonduen en bestellen van de kaart, geloof me je zit goed vol. Het is dus niet of of maar en en. Ik kan deze helaas niet linken vlgs mij zijn ze met de website bezig.
  7. Pallas Athena, Hier komen wij al vele jaren. Het zit niet op de gezelligste locatie, maar het eten is goed en erg veel. De aubergine kroketten zijn echt een aanrader daar.
  8. Olympia Grieks restaurant in Almere Haven. Rob Geus gaf ze de beste keus. Het eten was goed en zeer smakelijk bereid, het zit ook op een mooie locatie in Almere Haven, en toch achter alle andere Griekse restaurants, maar dat komt omdat ik op Alexandros na, bij de anderen kind aan huis ben.
  9. Van der Valk Almere, ook hier zijn de gerechten heerlijk bereid, lekker vlees met groentes, de smaak is prima, misschien is de prijs in vergelijking met bovenstaande wel wat veel.
  10. Woodstone, Pizza en wine, ook hier wordt alles vers bereid. Ik had een pasta deze was lekker maar ook erg simpel. Ik zou zelf niet zo snel meer kiezen voor Woodstone als je Pulcinella ontdekt hebt.
  11. Hudson, je krijgt echt heerlijk goed verzorgde hamburgers, de frietjes worden in een mandje geserveerd, en de salade is ook prima te doen. Echter ik vind de prijs echt veel te veel voor wat je krijgt. Wat echt de moeite waard is, is hun Cheescake, deze is echt goddelijk.
  12. Proeflokaal Bregje, hier krijg je voor 12,50 op maandag tot en met woensdag een 3 gangen keuzemenu en op donderdag tot en met zondag is het 14,50. Het eten is goed te doen, de bediening kan wat beter, maar misschien komt het omdat we met een hele grote groep waren en ze daar niet op bedacht zijn. Let wel het is niet voor grote eters, het zijn heel kleine porties, en daarna zou je nog wel naar de snackbar willen om bij te voeden.
  13. Tang Dynastie, Aziatisch restaurant, Het eten is prima te doen, alleen ben ik niet zo’n chinees fan, het is vaak flauw en ik zit veel te snel vol. Een aanrader daar is Chinees Fondue.

Zo dit was mijn top 13 van restaurants waar ik ook dit jaar heb gegeten. Deze restaurants zitten allemaal in Almere, en ik zou zeggen, probeer ze ook eens uit. Ik heb de links toegevoegd bij de namen. Jullie kunnen gerust rondkijken… En mijn gewicht? Nog steeds 67,5 kg. Zo zie je maar dat je best uiteten kan gaan zonder veel aan te komen. Mijn vriendinnen, moeder, man en kinderen wil ik bedanken dat ze met mij meegingen om het uit te proberen allemaal. Volgend jaar beginnen we weer opnieuw! Gan bei! Kampai! Salutรฉ! Gia Mas!Proost!

16 gedachten over “Restaurant Ervaringen

  1. Wow, je hebt wel geluk niet aan te komen door zoveel en lekker te eten Natasja! Ik wist niet dat er zoveel restaurants in Almere te vinden waren, en jij hebt ze blijkbaar allemaal aangedaan dit jaar… Je bent een echte levensgenieter hรฉ en daar ben ik blij voor. Want het gaat niet alleen om het eten zelf, maar ook om het gezelschap waarmee je het allemaal naar binnen werkt…

    Geliked door 1 persoon

  2. Palathena, ik vind het een rare locatie om daar zo’n enorm restaurant neer te zetten, ja omdat ik er nu om de hoek werk natuurlijk zit ik weleens voor op het bankje een broodje te eten, starend naar binnen, mij afvragend, waarom HIER, hahahahaha

    Ben er dus niet binnen geweest, uit eten is toch een absolute luxe voor mij en onbetaalbaar over het algemeen. Daarnaast, heb ik dat ook niet mee gekregen, thuis kook en eet je lekkerder en gezonder werd er altijd en NOG steeds gezegd ๐Ÿ˜‰

    Zelf ben ik wel gek op chinees ook, en daar gaan wij eens over bomen, want ik denk dat je het verkeerd eet dan als je zo snel vol zit, dat is iets wat de meeste Nederlanders doen namelijk, en dan weer trek krijgen na een paar uur.

    Zelf zou ik graag nog eens naar Budha heet het geloof ik willen, het chinese restaurant waar je onbeperkt kunt eten. Vis lust ik niet, en toch ben ik in 1 van die twee geweest, die bij de Media Markt dus.. … maar ja ze hebben ook gewoon vlees op de kaart en zo, toch niet mijn keuze geweest. En een gegeven paard.. mag je niet in de bek kijken natuurlijk.

    X

    Geliked door 1 persoon

    1. Ben ik helemaal met je eens mbt palathena… Maar het eten is goed te doen. Lang geleden dat ik bij budha gegeten heb. Volgens mij was het in de vorige eeuw. Mijn moeder is ook niet voor uiteten. Toch gingen we weleens met een verjaardag of een feestdag of als we een gezellig dagje met mijn oma hadden. Ik ben anders ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie