De Pannenkoek Challenge #1

De door mij zeer gewaardeerde blogCollega Thomas Pannenkoek, heeft een challenge in het leven geroepen wat heel blogland op zijn vesten zal doen schudden. Namelijk: “Neem gewoon een random, willekeurige reisfoto uit ons archief. Ik bekijk die tien seconden, sluit mijn ogen, denk aan wat die foto voor mij betekent en ik typ erop los. Het wordt een mengelmoes van fantasie, waargebeurde leugens, filosofische mijmeringen, reisverhalen, cultuur, mensenproblematiek,… Je zult een inkijk krijgen in de hersenpan van Thomas Pannenkoek. Bij sommige foto’s heb ik effectief een verhaal, bij andere weet ik begot niet meer waarom ik dit beeld ooit heb geschoten, waar ik dan maar iets bij fantaseer.”

Kijk en dat leek mij ook wel heel erg leuk. Ik hoef dit niet elke week, of maand te doen, dus misschien doe ik het een keer in het kwartaal. Te beginnen in januari, dan april, juni, oktober 2016.

De foto die ik nu met jullie ga delen is uit een ver verleden, namelijk uit de vorige eeuw 1992. De vrouw waar het omgaat, Ze staat vlakbij de topless dame, met zwart haar en een mandje, verkocht meloenen op een strand aan de Costa Brava. Het was mijn eerste vakantie alleen, en eerlijk, niet de leukste.  Ik was met mijn ex op vakantie en hij was nog te knieperig om een glaasje water bij het eten te bestellen, kost geld he? Ik was in die tijd wel een soort van dom gansje, en liet mij overhalen om dan maar op de boulevard in een supermarkt drinken te halen. Maar ja dan zat ik dus eerst met een houten mond, te eten. Normaal zou ik dit niet zo snel delen, maar ik moet wel als ik deze foto wil uitleggen.

Exie en ik lagen op het strand en daar kwam dat mevrouwtje met de meloenen aan. Melo, Melo hoorden we haar al roepen. Mmm zei Exie, ik wil wel zo’n meloen, het water kwam hem nog net niet uit zijn mond. Ik vond alles best en daar kwam het meloenen vrouwtje al aanlopen. Hij bestelde de meloen en betaalde met peseta’s, ja het was nog voor de euro mensen.

 

topless was toen heel normaal in de vorige eeuw
 
Nadat hij betaald had, ging hij het omrekenen, en wat bleek? Hij had 10,00 gulden betaald voor een stukje meloen.. 4,45 in euro’s… Ik heb mij werkelijk kapot gelachen. For the record, 10,00 gulden was toen net zoveel waard als 10,00 euro nu… dus omrekenen is eigenlijk not done. Ja zo komt boontje om zijn loontje. En ik ik zou mij natuurlijk nooit meer een glaasje water bij het eten ontzeggen. Dit domme Gansje is wel wijzer geworden.

Advertentie

24 gedachten over “De Pannenkoek Challenge #1

 1. Eerst betalen en dan pas omrekenen – heel slim!
  Ik herinner me ook zeer goed het Spanje van de tijd van de Peseta. Toen kostte alles bijna niets. Stom om inderdaad te knibbelen op dat glaasje water (of waarom ook niet, als je toch in zo’n luilekkerland bent, dat glaasje wijn)…
  Tof dat je meedoet. Ik doe het zo graag dat mijn challenge voor het hele jaar voor elke week bijna volledig is ingevuld – er zal ook af en toe een topless foto verschijnen, want dat was inderdaad doodnormaal in de ‘vorige eeuw’.

  Geliked door 1 persoon

   1. Hoeft ook niet, absoluut niet πŸ™‚ !
    Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat je met zo’n foto ineens vanuit een totaal andere invalshoek kunt schrijven, herinneringen kunt ophalen,…
    Nog eens bedankt !

    Geliked door 1 persoon

 2. Schitterend initiatief van Pannenkoek waar jij een al even schitterend antwoord op wist te verzinnen lieve Natasja. Ik hoop dat je dit ook in de toekomst zal blijven doen want zeg nu zelf, is dit geen heerlijk verhaal? Bedankt voor mijn eerste lach van de dag meid, ik had dat eventjes hard nodig…

  Geliked door 1 persoon

 3. Hahaha exie. Het is maar goed dat hij een exie is geworden πŸ˜‰

  Leuk dat zo een foto een verhaal heeft. Over topless zonnen, ik zou het niet kunnen. Ik vind het niet vreemd dat vrouwen het doen, het lijkt mij juist fijn om de bandjes van de je bikini niet te zien.

  Geliked door 1 persoon

 4. Whahahahaha en ik leerde juist toen al van mijn moeder, nooit iets OP het strand of waar je ook zit kopen, zoek dan een terras op, liefst waar de locals ook zitten, dan weet je dat het goed is, waar alle toeristen zitten en geen locals is ook weer fout vaak πŸ˜‰

  Mooi verhaal en herkenbaar weer via anderen die erin zijn getrapt, een soort boontje komt om zijn loontje!

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s