Zelfgemaakte Paddenstoelensoep met eigengemaakte stokbroodje kruidenboter

Vandaag deel ik een heerlijk recept van Romige paddenstoelensoep en stokbroodje kruidenboter. De mascarpone maakt het duur en de verse paddestoelen, het is een recept voor 4-5 personen, maar echt heerlijk..

Beide recepten zijn geïnspireerd op Jamie Oliver.

Je hebt nodig voor de Romige paddenstoelensoep: +/- 7,00

600 gram gemengde wilde paddestoelen 3,00

3 teentjes knoflook 5 ct

1 rode ui 0,9 ct

handvol verse tijm 0,9 ct

2-3 Bouillonblokjes paddestoelen 0,24 ct

olijfolie naar smaak

klontje roomboter 0,14 ct

Marscapone 2,26

handjevol verse blad peterselie 1,00

versgemalen zeezout

versgemalen zwarte peter

Borstel de paddestoelen schoon en snij ze in stukken, pel de ui en knoflook en snij in kleine stukjes, trek de blaadjes van de tijm en van de bladpeterselie en hak het grof. Pak een grote soeppan en zet op het vuur. Doe er wat olijfolie in en voeg de paddestoelen toe. Roerbak deze een minuut op hoog vuur en voeg dan de knoflook, boter, tijm, ui en bouillonblokjes toe. Voor de smaak nog extra peper en zout toevoegen. Bak dit 20 minuten tot het meeste vocht verdampt is. Voeg een liter warm water bij, breng het voorzichtig aan de kook en laat het 20 minuten op laag vuur koken. Pureer de helft van de soep met een staafmixer, of doe zoals ik, ik doe de helft met water in de blender en gooi het dan weer terug in de pan. Daarna roer je de  mascarpone en de peterselie erdoorheen. Proef de soep en voeg nog eventueel wat peper en zout door, of nog een bouillonblokje naar smaak toe. Roer er eventueel nog wat mascarpone doorheen.

Voor het stokbroodje kruidenboter heb je nodig: 2,56

afgebakken stokbrood (niet te verwarren met afbak stokbrood) 1,00

75 gram Gezouten echte boter 1,25

handje gehakte peterselie 0,25

4 tenen knoflook 6 ct?

Verwarm de oven voor op 180 graden

maak schuine inkepingen in het brood maar snij het niet helemaal door

meng de knoflook peterselie en boter en verdeel het over het brood.

Wikkel het in het aluminium folie en bak het 10 minuten.

Jam(m)ie!

 

 

 

 

Advertenties

22 thoughts on “Zelfgemaakte Paddenstoelensoep met eigengemaakte stokbroodje kruidenboter

  1. Een heerlijk recept, vroeger at ik heel veel champignon soep, meestal uit blik, dat wel, wie weet ga ik deze ook eens maken, of laat mij weten wanneer je het maakt en dan schuif ik aan 😛 whahahaha

    Nu heb ik wel zin in een geroosterd broodje met champignons alleen al en kruidenboter, echt eighties voor gerecht, weet je dat nog? 😀

    x

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s