Vandaag deel ik een heerlijk recept van Romige paddenstoelensoep en stokbroodje kruidenboter. De mascarpone maakt het duur en de verse paddestoelen, het is een recept voor 4-5 personen, maar echt heerlijk..
Beide recepten zijn geïnspireerd op Jamie Oliver.
Je hebt nodig voor de Romige paddenstoelensoep: +/- 7,00
600 gram gemengde wilde paddestoelen 3,00
3 teentjes knoflook 5 ct
1 rode ui 0,9 ct
handvol verse tijm 0,9 ct
2-3 Bouillonblokjes paddestoelen 0,24 ct
olijfolie naar smaak
klontje roomboter 0,14 ct
Marscapone 2,26
handjevol verse blad peterselie 1,00
versgemalen zeezout
versgemalen zwarte peter
Borstel de paddestoelen schoon en snij ze in stukken, pel de ui en knoflook en snij in kleine stukjes, trek de blaadjes van de tijm en van de bladpeterselie en hak het grof. Pak een grote soeppan en zet op het vuur. Doe er wat olijfolie in en voeg de paddestoelen toe. Roerbak deze een minuut op hoog vuur en voeg dan de knoflook, boter, tijm, ui en bouillonblokjes toe. Voor de smaak nog extra peper en zout toevoegen. Bak dit 20 minuten tot het meeste vocht verdampt is. Voeg een liter warm water bij, breng het voorzichtig aan de kook en laat het 20 minuten op laag vuur koken. Pureer de helft van de soep met een staafmixer, of doe zoals ik, ik doe de helft met water in de blender en gooi het dan weer terug in de pan. Daarna roer je de mascarpone en de peterselie erdoorheen. Proef de soep en voeg nog eventueel wat peper en zout door, of nog een bouillonblokje naar smaak toe. Roer er eventueel nog wat mascarpone doorheen.
Voor het stokbroodje kruidenboter heb je nodig: 2,56
afgebakken stokbrood (niet te verwarren met afbak stokbrood) 1,00
75 gram Gezouten echte boter 1,25
handje gehakte peterselie 0,25
4 tenen knoflook 6 ct?
Verwarm de oven voor op 180 graden
maak schuine inkepingen in het brood maar snij het niet helemaal door
meng de knoflook peterselie en boter en verdeel het over het brood.
Wikkel het in het aluminium folie en bak het 10 minuten.
Jam(m)ie!
Dir ga ik proberen!!!
LikeGeliked door 1 persoon
Is echt de moeite waard!!
LikeGeliked door 1 persoon
Klinkt lekker ^^
LikeGeliked door 1 persoon
Het water loopt me nu al in de mond. Maar zelf gemaakte soep met stokbrood is eigenlijk altijd wel lekker.
Love As Always
Di Mario
LikeGeliked door 1 persoon
Ja he?? Veel lekkerder!!
LikeLike
En weer wil ik bij jou komen aanschuiven aan tafel. Ik neem mijn vrouw mee, we zorgen voor een paar flesjes wijn en doen nadien de vaat.
LikeGeliked door 1 persoon
Dat lijkt mij heel gezellig !! En je hoeft de vaat alleen in de vaatwasser te stoppen, oja eerst natuurlijk afspoelen.😉
LikeLike
Moet ik eerst die vaatwasser afspoelen? Wat een gedoe…
LikeGeliked door 1 persoon
Ja wij zijn wat omslachtig.😉
LikeLike
*Save, ga ik zeker proberen 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Kan niet moeilijk zijn.. Ik ga dat een dezer ook eens proberen
LikeGeliked door 1 persoon
Het is echt niet moeilijk.. Daar was ik ook verbaasd over.
LikeLike
Heerlijk! Ik houd zo van paddestoelen soep!
LikeGeliked door 1 persoon
Mjammie lieve Natasja dat ziet er lekker uit! Sorry voor het korte antwoord, je weet waarom he.
LikeGeliked door 1 persoon
Lijkt me lekker wanneer mag ik komen proeven
LikeGeliked door 1 persoon
Dat klinkt lekker! Volgens mij ontbreekt bij mij de foto… Wel nieuwsgierig nu!
LikeGeliked door 1 persoon
Oeh lijkt me lekker
LikeGeliked door 1 persoon
Lijkt me een heerlijk soepje! Vooral nu het buiten plenst!
LikeGeliked door 1 persoon
Dit klinkt heel goed. Een must try & eat.
LikeGeliked door 1 persoon
Een heerlijk recept, vroeger at ik heel veel champignon soep, meestal uit blik, dat wel, wie weet ga ik deze ook eens maken, of laat mij weten wanneer je het maakt en dan schuif ik aan 😛 whahahaha
Nu heb ik wel zin in een geroosterd broodje met champignons alleen al en kruidenboter, echt eighties voor gerecht, weet je dat nog? 😀
x
LikeGeliked door 1 persoon
O ja heerlijk!!! Krijg er trek van!!
LikeGeliked door 1 persoon
whahahaha net mijn huishouden weer gedaan, alleen de vloer nog eigenlijk maar.. kan ook morgen 😛
LikeGeliked door 1 persoon