Ik ben zo blij dat ik een vrouw ben zo blij!

Wie kent dit liedje niet van Paul de Leeuw, een soort van parodie op I am so Glad I am a woman.

Ik heb het liedje regelmatig in mijn hoofd, dat wil zeggen als het rode leger weer zijn opwachting maakt. Ik blijf het vreselijk vinden, hoe ik ook tegen mijzelf zeg: dankzij die maandelijkse ongemakken heb je wel twee prachtige kinderen op de wereld gezet, ik ben gewoon een ander mens dan.

Eigenlijk ben ik voor die tijd een ander mens, hoewel, ik ben dan eigenlijk geen mens, ik ben een soort van duivel, een vrouw die tegen de muren opspringt, alles op hetzelfde moment wil doen, en flink kan uitvallen als iemand haar ook maar een haar in de weg zit. Nee het is onmenselijk gedrag wat ik dan vertoon. En volgens mij zit ik nu ook een beetje in de overgang. Ja ik ben pas 44 jaar, maar het kan echt he? Ik heb echt de symptomen mee: Onregelmatige menstruatie, het soms heel erg koud hebben, en grieperig voelen, maar dat zet niet door. En echt waar mensen, vorige week woensdag, nadat ik met mijn moeder op de markt was geweest, en ik naar huis reed in mijn auto, voelde ik een warmte naar mijn hoofd stijgen, alsof ik aan het blozen was. Ik dacht nog, waar moet ik nou van blozen? Ik zie nergens een lekkere kerel, ik bevind me niet in een gΓͺnante situatie. Niemand zit naast me dus ik heb ook niets raars gezegd wat een ander kan horen. IK keek voor de zekerheid in de spiegel en zag mezelf met een rood verhit hoofd zitten. Ik dacht gelijk bewijs een opvlieger!!

Misschien is dat wel de reden dat ik al vanaf augustus aan het sukkelen ben, met ziek zijn, beroerd voelen, moe etc etc. De Dokter vind het nog wat te vroeg, maar ja denk je dat mijn hormonen zich daar wat van aantrekken?

Ik word ook steeds grijzer wat ik probeer te bedekken met mijn blonde coupe, maar ik zie steeds meer losspringende deeltjes haar uit mijn pruik komen. Hoera😱

Tuurlijk ben ik dankbaar dat ik twee kinderen heb mogen baren, en dat ze gezond zijn. Tuurlijk ben ik dankbaar dat ik tot nog toe gezond ben. Maar soms he, soms zou ik willen dat je naar de gynaecoloog kan gaan en zegt: het is goed geweest hup die baarmoeder er uit, ik heb die ellende al vanaf mijn 13e en dat was in het begin ook geen pretje, echt ik was de eerste jaren letterlijk 6 weken achter elkaar ongesteld, en niet een klein beetje, nee het was vreselijk en dat de gynaecoloog ermee accoord gaat. 

Je begrijpt dat ik de reclame vrij zijn blij zijn heerlijk gevoel, over die dunne maandverbandjes, niet kon plaatsen, aangezien ik met 4 dikke maandverbanden rondliep en nog doorlekte. Het werd allemaal een beetje beter na de geboorte van mijn oudste zoon, daarvoor was ik altijd aan het klungelen, en na de geboorte van mijn jongste zoon, as juli 10 jaar geleden, begon de ellende weer opnieuw, gelukkig niet zo heftig als toen ik 13 was maar wel lang en hevig.

In 2014 heb ik een Novasure behandeling gehad, dat is dat ze je baarmoederslijmvlies wegbranden, dan word je daarna niet of minder ongesteld. De eerste paar maanden was ik heel lang een beetje ongesteld, dat ik dacht pff nou lekker dan, dat heeft toch zo’n 8 maanden aangehouden, en daarna werd het 10 dagen, een week tot nu ongeveer 6 dagen. Het is dus bij mij gelukkig een stuk verminderd maar helemaal weg is het niet.

Ik ben zo blij dat ik een vrouw ben zo blij, vrij zijn blij zijn heerlijk gevoel,  maar op die dagen voel ik mij meer een bloeddorstige psychopaat, dus wees gewaarschuwd en blijf uit mijn buurt!

Speciaal voor deze gelegenheid heb ik een Vlog opgenomen… Gewoon omdat ik daar zin in had… Mannen wees gewaarschuwd en vrouwen, er is hoop! HahahaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

 http://youtu.be/POEndFYi12E

 

43 gedachten over “Ik ben zo blij dat ik een vrouw ben zo blij!

 1. 😘 Sterkte!!! Niet leuk😘

  Overgangsverdchijnselen ken ik. Heb ze ook. Ben nu vanaf december niet meer ongesteld geweest.
  Enige jammere is dat ik nu 35 ben… Met kinderwens…
  Verder mis ik de menstruatie echt niet!!

  Geliked door 1 persoon

   1. Ach ja… We wachten af hoe dat gaat lopen. Of het blijvend is of niet…
    Maar echt menstruaties kan ik ook missen hoor…
    Dus ik snap je. Maar overgangsklachten kan ik ook missen πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    Geliked door 1 persoon

   2. Dit mag je wel zeggen. Zo’n stijve hark! Hij is met de tang ter wereld gekomen, waarbij zijn lachspier werd getoucheerd… Andere spieren ook nog, maar ik wil niet teveel in detail treden.

    Geliked door 1 persoon

 2. Oh, wij moeten toch echt wel eens koffiedrinken samen πŸ™‚ πŸ™‚
  Ik haat het, noem het nog niet echt overgang, maar ben serieus op de sukkel 😦
  Ik haat het dat mijn lijf mij in de steek laat…
  Liefs!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik noem mezelf niet echt een ervaringsdeskundige. Bij het bekijken van het filmpje viel op hoe mooi Nederlands jij spreekt πŸ™‚ πŸ™‚ :). De snoepjes die je demonstreert bevorderen echt het vlotte spraakvermogen. Het liedje dat je aanving mocht best wat langer duren en vergezeld worden van viool. Voor de rest niets op aan te merken. Na deze screentest mag je voor mij doorstoten naar het grote werk. Een eigen talkshow op Avrotros, waarom niet?

  Geliked door 2 people

 4. Wij hadden het er al over, volgende week dinsdag ga ik naar de gynacoloog en ik zit er serieus aan te denken om even wat dingen op te schrijven, want ik begin zo ondertussen te denken dat ik last heb van dingen die ermee te maken heb, maar niet als zodanig zie, hahahaha en bij mij is het andersom, nog elke maand vloei ik wel, maar hooguit 2 dagen of zo… en dan zo weinig, tampons gebruik ik al zeker 2 jaar niet meer, die doen zeer zelfs als ik ze probeer in te brengen… zo gek… nou goed, dinsdag, ga ik dit bespreken en mijn binnenkant ook weer zien πŸ˜‰

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Ach wat vervelend dat jij er zo vervelend van bent.. En toch ook al heel wat narigheid hebt beleefd.
  Ik ben wat dat betreft een gelukkig mens geweest toen ik nog menstrueerde. Weinig last van gehad, met 44 begon de overgang bij mij ook, maar ik was er voor mijn 50e al vanaf. En.. Ik schreef het laatst ook ergens, ik had me voorgenomen dat deze periode mijn leven niet negatief zou mogen beinvloeden. Denk niet dat het daardoor kwam hoor, maar ik heb weinig problemen gehad.. Sterkte.. X
  Leuke vlog trouwens! πŸ‘πŸΌ

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh wat heerlijk dat je er weinig last van gehad hebt. Het is een mooie om je er niet negatief door te laten beΓ―nvloeden daar heb je zo gelijk in, soms laat ik me er door mee slepen… Maar ik ga nu ook weer leuke dingen inplannen want dat is er de laatste maanden ook niet van gekomen…

   Geliked door 1 persoon

   1. Leuke dingen in het vooruitzicht hebben is heerlijk en doet je goed. Kop op.. Als ik een opvlieger had moest ik altijd lachen. Ik zat destijds aan de receptie en als er dan iemand langsliep werd er vaak gevraagd of ik het warm had. En dan zei ik, nee, ik ben aan het opstarten want ik vlieg zo op.. Lachen gegarandeerd en als je dan zelf ooklacht komt er endorfine vrij in je lijf (net als met sporten) en aangezien dat een geluksstofje is voel je je weer een stuk beter!
    Gewoon ombuigen naar iets positiefs πŸ˜ŠπŸ˜€

    Geliked door 1 persoon

 6. Haha ik ben niet altijd blij met al die dingen die bij vrouw-zijn komen kijken. Pff wat een ellende elke maand weer. En ja dan ook moet men in mijn directe omgeving (lees: mijn vriend) zwaar oppassen met wat hij zegt..

  Geliked door 1 persoon

 7. Goh lieve Natasja, ik weet waarover je spreekt. Gelukkig is mijn baarmoeder er al op heel jonge leeftijd uitgehaald wegens complicaties bij de geboorte van mijn zoon, dus de overgang is al lang geleden voorbij. Jij hebt er tot nu toe nog altijd zoveel last van, waarom zit het lichaam van een vrouw toch zo in elkaar hΓ©, dat begrijpt een man niet, de grappen er over spreken boekdelen. Moesten zij elke maand met hetzelfde probleem zitten, ze zouden wel anders piepen!

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik ben één van de weinig vrouwen die niet mag klagen. De maandstonden, ze komen en ze gaan (behalve dat ik een lange cyclus van 38 dagen ongeveer heb, zonder pil, wat volgens huisarts en gynΓ© niet abnormaal is). De maandstonden duren met pil ongeveer 8 dagen (zelfs een keertje 6 weken gehad, daar krijg je toch wat van), zonder pil gemiddeld 6 dagen (zo zie je maar!). Ze zijn heftig (maar niet overdreven) qua bloeding, doen geen pijn (slechts 2 keer last van gehad en ik ben toch al enige jaren ongesteld) en de ‘goestinkjes’ die ermee gepaard gaan, vallen héél mee qua aard en overdrevenheid (met stip op nummer 1: chocolade!). Ik neem ze er dus gewoon bij.
  Volgens mij ga ik zelf ook niet vervelend doen, ik ervaar het niet zo, en Vriend zegt ook altijd dat het bij mij reuze meevalt. Wel soms wat emotioneler (rapper huilen), maar dat valt best nog mee!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s