Lazy Sunday #38 Pannekoek Challenge #5

Wat was ik net verbaasd toen ik op mijn site kwam, allemaal reacties op een Blog waar ik zelf geen weet van had. Ik kon het niet geloven dat mijn lieve poes Olijf, dit allemaal voor elkaar gebokst heeft. Hoe ze het gedaan heeft geen idee, maar ze heeft het maar mooi gedaan.

Vandaag een Lazy Sunday met een pannenkoek Challenge. Deze keer foto’s uit Italie uit 2012. Wij zaten op een camping met heel veel landgenoten. Toen wij in het begin daar vakantie vierden waren er niet zo heel veel nederlanders, maar de laatste jaren werden het er steeds meer. En nee mijn landgenoten zijn niet echt chique op vakantie zal ik maar zeggen. Ze zijn tegenwoordig nogal aanwezig. Ik weet nog dat ik vroeger met mijn ouders naar Italie ging en dat nederlanders graag geziene gasten waren, nou daar is de laatste jaren niet veel meer van over gebleven. Ze hebben een hoog Oh oh Cherso gehalte, uitzonderingen natuurlijk  daar gelaten.

Op de deze foto zie je mijn jongste zoon Michiel, die voor zijn eigen zakcentje moest zorgen, hij deed dat met een stokje en een emmer, en een omgedraaide frisbee, hij wilde geld verdienen, het kind was daar 6 jaar.

IMG_1878.jpg
ik ga geld verdienen zei de kleine man
Een echt zaken mannetje he?

Wij zijn die vakantie ook een dagje naar Rome geweest, dat was zo’n 300 km van onze camping af. We pakten s morgens vroeg de trein, en om een uur of 11 waren we in Rome, waar we in de lange rij stonden, naar het vaticaan, het sint Pieter. We mochten niet al te bloot naar binnen, dus moesten er veel mensen een sjaal om hun lichaam hebben. Ik was natuurlijk gekleed als de maagd Maria.

IMG_2012.jpg
kijken naar je werk zou mijn moeder zeggen

En mocht dus zo naar binnen. Eenmaal binnen kreeg ik een heel naar gevoel van binnen, alsof ik opgesloten zat en er niet meer uit kon, of hier hele nare dingen gebeurd waren. Alsof mijn keel werd dicht geknepen, en mijn hart zwaar werd. Het was mij te groot, te massaal, ik werd ook bozig en dacht: dit is toch niet waar het geloof om draait, deze pracht en praal? Poenerig en overdreven. Ik was blij dat ik de st pieter mocht verlaten. Ik hou het dan liever op bezoekjes aan die kleine kerkjes in Italie, die stralen rust uit.

IMG_2013.jpg
kids met holy water

De kinderen en ik deden ons te goed aan het heilige water, want ondanks dat ik de st Pieter niets vind, hou ik wel van dat heilige, al is het maar schijn… We hebben de paus niet gezien, maar aan de vlag te zien was ie er wel.

Het was die dag bloedheet in Rome, niet echt een dag om lang en intensief van alles te bekijken. Tegen de avond moesten wij ons nog haasten voor de laatste trein, als we die niet haalden dan moesten we daar nog de nacht doorbrengen, en bijna waren we te laat, gelukkig kon mijn vriend de trein nog tegenhouden en konden we mee.

Het liedje wat helemaal in was in Italie was van the Black Eyed Peas, als ik dan heerlijk lag te zonnen of in het water lag te spartelen hoorde ik dat liedje. We gaan weer heerlijk richting de zomer, vakantie, vrijheid, warmte, ik ben er al wel aan toe! Op een lange zwoele zomer!! Proost!!

 

31 gedachten over “Lazy Sunday #38 Pannekoek Challenge #5

  1. Whaha lach me rot om die foto van jou met het water met onderschrift: kijken naar je werk zou mijn moeder zeggen. 😛 Heel leuke foto! Ik ben nooit in Rome geweest en ook maar één keer in Italië. Het lijkt me een interessante stad, maar met dat massale heb ik ook niets hoor.

    Geliked door 1 persoon

  2. Hihi schatje wat graag zijn geld wilt gaan verdienen.

    Ja ik snap je pracht en praal mbt het heilige… Maar toch zou ik het ook een keer willen zien.
    Dus ooit wil ik ook naar Rome…

    Geliked door 1 persoon

      1. Dat hoor ik idd van iedereen… Dat de zomer te heet is….
        Dus dat houd ik ook in gedachten…. Voor de toekomst. Hihi ben nu nog aan het bijkomen van Parijs 😂

        Geliked door 1 persoon

  3. Rome staat ook bij ons hoog op het verlanglijstje. Het gedrum bij toeristische bezienswaardigheden maakt me al zenuwachtig op voorhand. Misschien gaan we beter op een rustig moment. 12 februari 2019 lijkt me een ideaal moment…

    Geliked door 1 persoon

  4. Goede morgen lieve Natasja. Wat een leuke invullen van de uitdaging, heel gevarieerd ook met van alles en nog wat: van de toch wat triest kijkende jij tot je bedelende zoon met als uitsmijter het mooie streepje muziek!
    Zelf heb ik Rome ook bezocht, minder voor die ‘heilige’ plaatsen dan wel voor de archeologische sites met al die mooie bouwwerken die de Romeinen ons achterlieten, of toch wat er van over bleef na herhaaldelijke plunderingen.
    Blij dat je weer volop aan het bloggen bent, betekent dit dat je zorgen, voorlopig toch, voorbij zijn? Ik hoop het uit de grond van mijn hart!

    Geliked door 1 persoon

  5. Omdat het weer verfrissend is dat een huisdier je blog overneemt, hahahahaha Olijf, goed gedaan!

    Ennuh, de Sint Pieter, Vaticaan, ja daar zijn erge dingen gebeurd ook op dat plein in het verleden en beneden in de kerkers, welke je niet ziet natuurlijk of slechts een deel, daar is het allemaal uitgevonden toch, ketterij en heksenverbranding bla… ik vind het dus niet zo gek dat jij je daar heel naar ging voelen. Nu je het zegt, nu stond het niet zozeer op mijn lijstje, wel de Sixtijnse Kapel, maar goed, is dat ook daar? Ik geloof het wel, MIcheal Angelo natuurlijk, vanuit kunst perspectief, maar dan nog….

    De kleine kerkjes, ja ik heb er ooit eentje gezien van binnen, die stralen echt rust uit, tenminste die ene wel, vraag me niet waar dat was, noord Italiën, drielandenpunt, Zwitserland, Oostenrijk, daar zaten we dan, en Italië dus, en 1 dag zijn wij in Italië geweest, ja dat herinnner ik mij nog wel, perzikken zo groot als een voetbal bijna, of de helft ervan, hahahaha en wat waren die lekker! Ik was zelf pas 11…

    X

    Geliked door 1 persoon

      1. yep… je kent de verhalen van Amsterdam, waar voor de Nieuwe Kerk recht werd gesproken vroeger? Tussen Paleis, gewoon op de Dam dus? Daar kun je het ook voelen, als het heel rustig is, dat soort tafarelen, dat gebeurde daar ook…

        Geliked door 1 persoon

  6. Grappige blog want de foto van je zoontje die op dat weggetje tussen de caravans en tenten zit, zo hebben we er hier ook van onze “camping-vakanties” lang geleden. 🙂

    Geliked door 1 persoon

  7. Paar jaar geleden ook in Rome geweest. Ik had net daarvoor het Bernini Mysterie gelezen dus was compleet paranoia, haha! Eigenlijk heb ik nooit zoveel met die grote steden, maar inderdaad, steeds trap ik er weer in omdat ik het gevoel dan heb dat je er een keer geweest moet zijn.
    Ik vond de St. Pieter enorm imponerend, zo bizar groot. Zo had ik ze nog niet eerder gezien.

    Geliked door 1 persoon

  8. Goede morgen lieve Natasja. Een fijn weekend gehad en een heerlijke luie zondag ook? Ik hoop het zodat je de nieuwe week met volle batterijen kan beginnen.
    OT: jammer dat je niet aangenomen bent, maar hé het leven bestaat ook nog uit heel wat ander leuke dingen, geniet er van!

    Geliked door 1 persoon

  9. Super leuk deze pannekoek invulling! Moest ook glimlachen bij de foto van Michiel. Rome is inderdaad prachtig maar voor mij was 1 keer voldoende. Wij zijn bezig met een trip te plannen door Engeland, London, Stonehedge, Glastonbury met als eindpunt Boscastle. Hopelijk gaat het volgend jaar gebeuren, zou wel erg tof zijn!

    Geliked door 1 persoon

  10. hihi .. hilarisch beeld van jou bij het heilige water, natasja! 😆
    niet te geloven dat het water zonder morsen in het flesje geraakt! 😉

    heerlijke vakantieherinneringen, natasja en ..
    nee, ik ben niet curieusss, maar ..
    hoeveel geld had zoonlief ’s avonds in zijn laadje .. euhh .. frisbee? 😉

    Geliked door 1 persoon

  11. Goede morgen Natasja. Zondag lui en maandag ook volgens jij bij mij schrijft, volgt er nu eveneens een luie dinsdag hihi? Hoe dan ook ik hoop dat jij van je dagen geniet, of ze nu boordevol dingen zitten of juist niet!

    Geliked door 1 persoon

  12. Met mijn moeder was ik ooit in Riva, aan het Gardameer. Heerlijke vakantie! In Rome ben ik nog nooit geweest. Heb inderdaad ook nooit begrepen waarom men geld inzamelt en dat dan niet aan de armen geeft maar er gouden voorwerpen en marmeren beelden van koopt.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie