Praatje Pot

“Met alle respect maar wat je nu doet met je blog is natuurlijk een praatje pot,” zei hij tegen mij. Gekwetst tot in mijn kruintje, hoe durft hij, wie denkt hij dat hij is?

“Het liefst geef ik je nu een schop”, foeterde ik tegen hem. Hij moest lachen en zei: “Het doet je dus wel wat, dit trickert je.”

En eigenlijk geef ik m ook wel gelijk. Ik begon een blog om andere redenen, ik wilde uitzoeken wat goed voor mij was, gezond eten, smoothies, dat pijnstillers best vervangen kunnen worden door goede voeding omdat daar ook ontstekingsremmers in zitten. Maar heel eerlijk, toen ik daar een tijdje over geschreven had, was dat het ook wel, en het is ook niet zo dat ik daar mijn hele blog mee kan vullen, of wel? Uiteindelijk wordt het nu een soort van dagboek, waarin ik mijn verhaal vertel, soms iets aangedikt, omdat het nou eenmaal beter leest, maar verder wel altijd eerlijk.

Dat iets aangedikt was denk ik ook wel bij Prince, ik kreeg zoveel reacties als sterkte en zo, maar eigenlijk was ik de schrik allang voorbij, het ergste vind ik dat iedereen op een gegeven moment wegvalt, ik denk dat ik daar het meeste moeite mee heb. Ik denk weleens, iedereen wil heel oud worden, maar hoe leuk is het om heel oud te zijn als een ieder die je dierbaar is, en dat al je idolen om je heen zijn verdwenen.

Het is koud vandaag en het regent, het is bijna mei, en die ene dag dat ik heerlijk in de tuin lag smaakt wel naar meer, maar helaas, we moeten nog even geduld hebben. Verder ben ik nog dommer dan een ezel. De laatste tijd heb ik weer regelmatig last van mijn rug. Het begon met het geweldige bieten rooien. Daarna ging het wel weer beter, en dacht ik verstandig te zijn om even alle ramen te lappen, niet doen dus. Sindsdien ben ik steeds aan het kwakkelen, ook met me niet lekker voelen, en daardoor heb ik mezelf eigenlijk verwaarloosd, want ik moet gewoon elke dag oefeningen doen, en niet als een bezetene, maar rustig aan.. (Dit schrijf ik ook echt voor mezelf) Daarnaast moet ik niet gaan dweilen en stofzuigen, ook al heb ik gelezen dat je eerst moet zuigen voor je stoft, jammer dan! Want van de week was het weer bingo. Ik had al weer een tijdje een zeurderige pijn, en ik ben wel weer zo verstandig om weer naar fysio te gaan, maar afgelopen week dacht ik ik ga aan de trap hangen om mijn rug uit te rekken, omdat mijn si gewricht weer geblokkeerd was. Natuurlijk had ik dat niet moeten doen, mijn hele rechte kant van mijn rug deed zo’n pijn dat ik door de grond ging toen de fysio mij masseerde. Ik slikte maar weer pijnstillers, en ben rustig aan gaan doen… Gelukkig kan ik nu zeggen, dat het weer wat beter gaat, ik voelde dat de blokkade weer is opgeheven 😉 en dat ik nu nog wat last heb daar van, maar ik kan tenminste weer normaal slapen in mijn bed en er weer normaal uit komen.

Het blijft een zwakke plek, en weet je als je je goed voelt, geestelijk en lichamelijk dan denk je het lukt wel weer, en omdat ik nu fulltime thuis ben, wil ik ook dat alles op orde en netjes is. Het voelt zo als falen of niet willen soms. Terwijl dat natuurlijk onzin is. Nu heb ik weer 3 dagen flink pijn gehad door mijn eigenwijze gedrag.

27 reacties op ‘Praatje Pot

 1. Het was herkenbaar, de huishouding en zo met pijn, lang leve de pijnstillers erna, hahahaha maar fijn is het niet, en denk om je houding, denk om wat D. heeft gezegd, en misschien moet ik jou binnenkort maar eens ontvoeren naar een goede therapeut elders 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Goede morgen lieve Natasja. Eerst even dit: zelf vind ik jouw blog helemaal geen praatje pot, trek hem maar eens goed aan de oren van mijn hihi wil je? Ik kom elke keer weer met veel plezier naar je stekje, het is reuze fijn om al het reilen en zijlen van jou te volgen. De mooie dingen maar ook de moeilijke, het maakt je tot een interessant mens. Jammer dat je weer zo door je rug geplaagd wordt, het houdt maar niet op hé? Hopelijk is die blokkade ondertussen en inderdaad opgeheven en kan jij weer min of leer goed functioneren in het leven!

  Geliked door 1 persoon

   1. Goede morgen lieve Natasja. Blij dat het toch al iets beter met je gaat, laat die onverwachte bewegingen dus maar als het even kan hé. En ik dacht krek hetzelfde wat dat werk betreft maar wou dat niet zo direct schrijven. Niet voor die ‘arme’ man maar voor jou die moest je aangenomen zijn een ware martelgang tegemoet zou gaan…

    Geliked door 1 persoon

 3. Lieve meid, het is door blogs zoals die van jou dat bloggen leuk is, je bent open, eerlijk en neemt geen blad voor de mond, een beetje zoals mezelf.
  Je hebt geen idee hoe ik 2 jaar geleden “geschopt” heb tegen de blogwereld en hoe ik erdoor gekwetst ben (pffff), maar je ziet, ook ik zie het als een soort dagboek.
  Ik geniet van je schrijfsels, en vind je een toffe vrouw!
  Liefs!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik dacht eerst dat er stond ik vind je logjes prutje pot… Ik had geen nog niet gelezen, maar dat kan komen omdat ik net met een ook prikte in een lampenkap, ja echt he?? Ik schrok al. Dank je!! Ik ben ook vereerd je te mogen ontvangen…

   Geliked door 1 persoon

 4. Al zou het een praatjes pot zijn… dan nog. Het is toch jouw log en als men dat niet bevalt.. dan komt men maar niet. Denk maar niet dat ik nog nooit commentaar heb gehad op mijn log. Op mijn foto’s of op mijn afsluiting.. Niets van aantrekken…

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s