Lazy Sunday #43 Pannekoek Challenge #6

Sinds dat mijn jongste een jaar is gaan we regelmatig in het voor of na seizoen naar Duitsland. De kinderen en Joost zijn verkikkerd op een kasteel daar genaamd Kasselburg. Elke keer als we in de Eiffel zijn wordt daar een bezoek aan gebracht.

Op Kasselburg heb je ook vogels, en in de ochtend en middag wordt er dan ook een vliegshow gegeven. Ook hebben ze daar wolven lopen, zowel witte als zwarte, die niet bij elkaar zitten, want dan zouden ze elkaar afmaken. Toch gebeurt het weleens dat ze een leider doodmaken. Dat is de natuur.

Afgelopen mei vakantie waren we ook in Duitsland waar we redelijk weer hadden. We hebben een heerlijke midweek gehad, alleen heb ik enorm last van mijn rug gehad.  We hebben gewandeld (goed voor de rug) En kwamen tijdens een wandeling dit bordje tegen:

DSCN0413

Een zusje en een broertje, die waarschijnlijk samen aan het spelen waren, en dan opeens boem!!!

DSCN0411

Hier lopen mijn eigen twee zoontjes, nu iets ouder dan die kinderen toen.

En hier dan Kasselburg, het kasteel, waar Joost vroeger al met zijn ouders naar toe ging, nu zijn mijn kinderen ook al verzot op dit kasteel. Het is wonderbaarlijk dat er nog zoveel van bewaard is gebleven, hoewel er ook al een hoop aan gerestaureerd is. Toen wij er waren, werden er ridderspelen gehouden, altijd leuk om naar te kijken.

Joost en Floris zijn een keer binnen in de wolven kooi geweest, ik stond samen met Michiel achter het hek gespannen te kijken, hoewel ze achter schrikdraad stonden vond ik het toch maar eng, stel je toch eens voor zeg.

Deze eerste foto is alweer twee jaar geleden gemaakt, deze tweede foto is van nu. Ik was namelijk mijn fototoestel twee jaar kwijt, zat ie gewoon in de foto-tas.

We zijn nog naar een natuurkundigmuseum geweest, waar we enorm veel opgezette vlinders zagen,  mooi om te zien. Ook konden de kinderen wat vragen beantwoorden en door een microscoop kijken.

We zijn een midweek geweest, en dat vind ik zelf meer dan genoeg, ik wil wel een keer naar Londen toe, lekker shoppen, en uitgaan. Maar dat…. zal nog wel even moeten wachten.

Het is ook een Lazy Sunday, en hoe kan ik deze beter afsluiten dan met een Duits nummer, deze is van Nena..99 luftballons, een enorme hit in de jaren 80, ik herinner me echter dat ze haar oksels niet geschoren had, brrr…daarom vond ik het nummer toen niet goed, maar eigenlijk is het een geweldig nummer… gewoon niet aan de okselharen denken! 😉

18 gedachten over “Lazy Sunday #43 Pannekoek Challenge #6

 1. Wat een verschrikkelijk ongeluk, daar sta je toch even bij stil hé, zeker als je eigen kinderen daar nu aan het rond ravotten waren! Je houdt zo iets niet voor mogelijk, maar het gebeurt nog dagelijks in al die landen waar oorlog heeft gewoed en nog woedt en waar verraderlijke mijnen in de grond verstopt zitten…
  Gelukkig heeft het jullie niet tegen gehouden er toch een mooie midweek van te maken daar in Duitsland waar te zien aan je even mooie reportage, heel wat te beleven viel lieve Natasja!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het ziet er prachtig uit in het landschap, ja ik heb ook wel iets met kastelen maar dat klimmen tegenwoordig. Prachtig daar zoals ik het zie op de foto’s, maar jij vind het dus iets minder, hahahaha

  En Nena, ik weet niet, maar in die tijd werden oksels nog niet zo geschoren hoor, dat kwam pas in de jaren ’90 echt op, hahahahaha In de jaren ’80 leerde ik hooguit bijhouden, knippen dus als je ging zwemmen en de bikinilijn, meer niet. 😛

  Ik weet zelfs nog dat ik voorvarend was toen ik ging bevallen omdat ik mij van tevoren geschoren had…. dat deden zij namelijk, dat lag al klaar… maar dat hoefde dus niet bij mij, in 1992 was dat nog.

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Ohhh ja Nena!!!! Van dat okselhaar wist ik niet, thanks for sharing haha. Ik heb em aanstaan hier hoor. Wow dat kasteel en alles erom heen ziet er heel mooi uit, snap dat jullie dit mooi vinden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Echt serieus. Mij zijn die haren nooit opgevallen… Maar. ehhhh, misschien had ik het ook niet willen weten. Dat kasteel is 3 uur rijden van mijn huis weg.. dat is best een eind fietsen dan. Wel gaaf dat kasteel.

  Love As Always
  Di mario .

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat leuk om te lezen Natasje, met de kinderen ook vaak geweest, het bezoek aan het Het Adler und Wolfspark toen we in Gerolstein op vakantie waren.
  mooie herinneringen komen boven, net al Nena. Hans

  ot, heb je een mail gestuurd naar je gebruikte adres.

  Geliked door 1 persoon

 6. Goede morgen lieve Natasja en hopelijk wordt die het begin van een al even goede week voor jou, zo eentje zonder rugpijn noch zorgen!
  Voor jou om even te overdenken hihi:

  Maandag Maandag
  (een jozzonet)
  Elke maandag, echt elke maandag
  slaap ik uit in het warme bed
  terwijl de wereld aan de slag gaat
  en de treinen overvol zijn.
  Niemand mist mij waar de wegen
  naar het werk of scholen loodsen.
  Zwijgend laat men zich gelaten
  naar de plichtsvervulling leiden.
  Zwijgend laat men zich gelaten
  naar het werk of scholen loodsen.
  Niemand mist mij waar de wegen
  en de treinen overvol zijn.
  Terwijl de wereld aan de slag gaat
  slaap ik uit in het warme bed
  Elke maandag, echt elke maandag.
  © joz knoop

  Geliked door 1 persoon

 7. Zoiets zouden we ook wel bezoeken als we in de buurt zijn: kastelen hebben toch altijd een soort aantrekkingskracht, die geschiedenis van tientallen, honderden jaren oud zelfs.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s