Tagliatelle frutti di mare

Vandaag deel ik weer eens een lekker recept met jullie, namelijk: Tagliatelle frutti di mare.

Je hebt nodig:

400 gr tagliatelle

400 gr gemengde zeevruchten (bijvoorbeeld: Garnalen, Inktvisringen, gekookte mosselen, schelpjes, kleine octopusjes, 4 mooie gamba’s of rivierkreeftjes, zelf had ik er ook kokkels bij.

bosje platte peterselie

1 sjalotje

1 teentje knoflook

1 rode peper

scheutje room

scheutje cognac (ik kocht een klein flesje bij de slijter)

1 citroen

en olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:

Bereiden van de kokkels: doe ze in een bak met water, voeg daar zout aan toe, en laat de kokkels het zand uitspugen. Spoel de kokkels onder koud, stromend water schoon. Gooi kokkels met kapotte schelp weg en controleer of alle kokkels gesloten zijn. Geopende schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze alsnog dicht gaan, kun je ze gebruiken.

Breng een grote pan water (met zout) aan de kook voor de tagliatelle. Snipper het sjalotje en fruit het zachtjes glazig in wat hete olie in een koekepan, snij de rode peper en knoflook en doe het erbij. Voeg alle zeevruchten en kokkels toe en bak al omscheppend ongeveer 2 minuten op hoog vuur, kokkels die niet open gaan moet je weggooien. Doe intussen de pasta in het kokende water en kook het na eigen smaak. Blus de zeevruchten af met cognac en laat de alcohol even verdampen. giet er een scheutje room bij. Voeg wat fijngehakte peterselie toe.

Laat de pasta uitlekken en doe in diepe borden. Schep de frutti di mare erover, zorg dat de grote gamba’s of rivierkreeftjes er mooi boven op liggen.

Lekker met een wit wijntje ik zeg proost.

13 gedachten over “Tagliatelle frutti di mare

  1. Alle ingrediënten die jij hier beschrijft vind ik zelf ontzettend lekker, dus jouw recept zal dat beslist ook zijn! Ik ga mijn kokkie hier even langs sturen om het op te halen en hopelijk zullen we er weldra ook van smullen!
    Net zoals jij hopelijk van het hele komende weekend smullen zal lieve Natasja!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie