Vandaag deel ik weer eens een lekker recept met jullie, namelijk: Tagliatelle frutti di mare.
Je hebt nodig:
400 gr tagliatelle
400 gr gemengde zeevruchten (bijvoorbeeld: Garnalen, Inktvisringen, gekookte mosselen, schelpjes, kleine octopusjes, 4 mooie gamba’s of rivierkreeftjes, zelf had ik er ook kokkels bij.
bosje platte peterselie
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 rode peper
scheutje room
scheutje cognac (ik kocht een klein flesje bij de slijter)
1 citroen
en olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze:
Bereiden van de kokkels: doe ze in een bak met water, voeg daar zout aan toe, en laat de kokkels het zand uitspugen. Spoel de kokkels onder koud, stromend water schoon. Gooi kokkels met kapotte schelp weg en controleer of alle kokkels gesloten zijn. Geopende schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze alsnog dicht gaan, kun je ze gebruiken.
Breng een grote pan water (met zout) aan de kook voor de tagliatelle. Snipper het sjalotje en fruit het zachtjes glazig in wat hete olie in een koekepan, snij de rode peper en knoflook en doe het erbij. Voeg alle zeevruchten en kokkels toe en bak al omscheppend ongeveer 2 minuten op hoog vuur, kokkels die niet open gaan moet je weggooien. Doe intussen de pasta in het kokende water en kook het na eigen smaak. Blus de zeevruchten af met cognac en laat de alcohol even verdampen. giet er een scheutje room bij. Voeg wat fijngehakte peterselie toe.
Laat de pasta uitlekken en doe in diepe borden. Schep de frutti di mare erover, zorg dat de grote gamba’s of rivierkreeftjes er mooi boven op liggen.
Lekker met een wit wijntje ik zeg proost.
Mij was je al kwijt met de zeevruchten. 😉 Eigenlijk bij de foto al, maar toch gaan lezen he. Gisteren nog pasta op.. blijft toch lekker in diverse varianten.
Love As always
Di Mario
LikeGeliked door 1 persoon
Dat waardeer ik toch echt van je!!
LikeLike
Alle ingrediënten die jij hier beschrijft vind ik zelf ontzettend lekker, dus jouw recept zal dat beslist ook zijn! Ik ga mijn kokkie hier even langs sturen om het op te halen en hopelijk zullen we er weldra ook van smullen!
Net zoals jij hopelijk van het hele komende weekend smullen zal lieve Natasja!
LikeGeliked door 1 persoon
Haha, heerlijk!!! Hoe meer pasta hoe liever!
Gisteren ook nog lekkere gemaakt, maar dit recept gaat uitgeprobeerd worden 😀
LikeGeliked door 1 persoon
het ziet er heerlijk uit!
LikeGeliked door 1 persoon
Ziet er goed uit! Ik ga het niet maken als vegetariër, maar toch leuk om inspiratie op te doen. Want het is vast ook lekker zonder de zeevruchten 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
ik zit al te watertanden .. 😉
dankjewel voor het recept, natasja!
lekker weekend,
LikeGeliked door 1 persoon
Lekker!!
LikeGeliked door 1 persoon
Ieder zijn smaak
Mijn man vindt dit lekker ik niet zo
LikeGeliked door 1 persoon
Als het weer nu ook een beetje zomers blijft is het helemaal goed. Hans
LikeGeliked door 1 persoon
Yakkie bah! hahahahaha ik doe het wel met gehakt of kip 😛
LikeGeliked door 1 persoon
Hahaha mag ook😂😂😂
LikeGeliked door 1 persoon
😉
LikeGeliked door 1 persoon