Lazy Sunday #46

Van de week werd ik getriggert door een vriendin die foto’s van de hitkrant en club plaatste uit de jaren 80!!

En opeens dacht ik wat is het allemaal snel gegaan en wat zijn er veel dingen veranderd.


Ik werd 10 jaar in de jaren 80. Het grootste deel van de jaren 80 was ik een tiener. En wat deed ik toen?
Ik kocht singeltjes van Paul Young, Duran Duran en Madonna. Maar ook van Kool and the gang, omd en  Pia Zadora en Jermaine Jackson. Deze luisterde ik op mijn platenspeler, ja zo’n ding met een ronddraaiende schijf en een arm waar een naald op zat, die je dan voorzichtig op de plaat moest zetten. Het gekraak in de plaat heeft iets authentieks.
We luisterde naar de nationale hitparade op zondagmiddag, en we namen nummers op een cassette bandje: je zette de cassetterecorder voor de radio en drukte de knoppen REC en Play tegelijk in, als je pech had kwam je moeder langs met een stofzuiger of je vader die riep of het eat zachter kon, en dan was de hele opname verpest.

Je kocht muziekbladen zoals de hitkrant, in het begin nog ingenieus gevouwen als krant, later makkelijker als tijdschrift. Ik knipte er  mijn favoriete sterren uit, en liet de papiersnippers op de grond liggen tot grote frustratie van mijn moeder, die graag de boel netjes hield, en ik haalde de posters er uit die ik aan mijn muur hing.

We keken met het hele gezin naar toppop of Dallas of Mies, met zo’n plastic schaaltje waar verschillende soorten zoutjes in zaten. We kregen op vrijdag avond een glaasje prik en we mochten langer opblijven.

Ik maakte me op met veel roze en paars en droeg van die roze oorbellen ala de Dolly Dots. Ik verfde mijn haar in blond, rood en bruin en natuurlijk mislukte het weleens naar oranje, roze en groenig. Ik had waveltjes haar, permanent, heel kort of een boblijn. En ik at vaak een mars, patatje met en Hamkas en bleef 50 kilo wegen bij een lengte van 1,64-1,74.
Ik droeg wijde broeken in fel groen of geel. Ook wijde blousjes in oranje of roze, om mijn dunne lijfje te verhullen.


We gingen veel naar het strand bij mooi weer alleen, en we waren amper 11 jaar, maar een plezier dat we hadden.

Verliefdheden kondigden aan, en waar andere scharrelden, deed ik  niets met mijn verliefdheden, omdat ik niet durfde.


We zaten met zijn allen op het schoolplein te hangen, te praten en te kijken en we werden zelfs voor de wet volwassen in de jaren ’80.

We dansten op disco stampers en we stonden heel stoer en vooral stuurs te kijken van onder uit de lok, en alles was stom en negatief.

De jaren 80 ik kan er uren over doorgaan, en ik zal er beslist nog eens een blog aan wijden, zijnmet stip mijn favoriete jaren geweest, helaas heb ik er toen niet uitgehaald wat ik nu wel zou doen…


Back to the Music !!!

Deze plaat is ook een echte jaren 80 plaat Killing Joke, met love like blood!!! Geweldig haar en clip…

18 reacties op β€˜Lazy Sunday #46’

 1. De eventuele volgende keer als je weer komt lachen tot we buikpijn hebben, zal ik mijn jaargang Hitkranten die ik nog heb eens tevoorschijn toveren, die liggen beneden in de box, en ja ik zo goed als een heel jaar nog compleet van 1988 of 1989, hele jonge Tom Cruise en zo, MET eventuele posters nog erin! Zelfs van madonna, ik wil daar nog iets mee doen mettertijd, hahahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh ja posters aan de muur!! Ik had geen stukje muur meer over echt alles was bedekt met posters. Ik ben dan geboren in ’83 maar heb toch een stukje van dit alles meegemaakt en hier ben ik heel blij mee. Geen tablet, geen schermen en gewoon naar buiten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Posters aan de muur was echt iets van die tijd, ik had ook nog mijn hele plafond en deuren ermee vol Er mocht geen stukje meer te zien zijn van behang of wat dan ook. Misschien kun je elk jaar in ’80 apart behandelen… lijkt mij leuk.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 4. SCHITTEREND meid, je laat die jaren weer herleven met alles wat je toen beleefde, heerlijk…Ik herken er veel van mezelf in want hoewel jij een pak jonge dan ik ben en de muziek toch anders was; is het gevoel dat je als zo’n klein grut had wel hetzelfde: experimenteren, stoer doen etc. de wereld lag voor je open! Bedankt voor dit toppertje van een zondags logje!

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat leuk de jaren 80, in die jaren is er heel goede muziek gemaakt.
  Ja toen namen we nog op met een cassetterecorder een leuke log, mooie herinneringen. Hans
  ot, het schip heb ik samen met mijn zoon gebouwd, 14 jaar terug en het wachtwoord heb ik gestuurd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s