Hoelahoepen

Een paar maanden geleden heb ik een hoelahoep aangeschaft, ik dacht dat is goed voor mijn rug.

Zoals jullie weten heb ik een aantal maanden weer flink last gehad, en ik werd er wel weer moedeloos van, want wat moet je doen?

In ieder geval niet te veel.

Laat dat ramen lappen maar zitten.

Dweilen moet je maar aan een ander overlaten

De grote schoonmaak? Doe maar een paar kleintjes en vraag hulp, bij de zware taken zoals de douche.

Natuurlijk ging het herstel mij niet snel genoeg, en daardoor zat ik er wel doorheen. Uiteindelijk ben ik weer naar fysiotherapie gegaan, en hij heeft mij laten inzien dat ik met elke dag een beetje oefenen, meer voor elkaar krijg.

Gelukkig gaat het nu stukje bij beetje weer beter, ik ben niet meer stijf als ik uit mijn stoel op sta. Ik hoef ook niet meer steeds te liggen, om mijn spieren te ontlasten. Maar ik merk wel dat ik de oefeningen trouw moet blijven doen, omdat mijn rug nou eenmaal snel zwak is.

Maar goed, ik kocht dus een hoelahoep, en ik dacht: dat doe ik wel even. Tenslotte heb ik het vroeger zo vaak gedaan, met de door mijn vader van pvc buis gemaakte hoelahoep.

Maar wat viel dat tegen zeg, het lukte me voor geen meter, maar ik moest en zou het door zetten. Mijn oudste zoon vroeg:”mam, mag ik eens?” “Ja natuurlijk, antwoordde ik. Ik ben tenslotte de kwaadste niet. En natuurlijk lukte het hem na twee pogingen, en daar stond ie hoor mijn gespierde spijker, met een draaiende hoelahoep om hem heen. Hoe kreeg hij dat voor elkaar zeg. Ik heb tenslotte You Tube er maar bij gepakt, en gekeken hoe ze het daar deden.

En ja toen begon ik het langzaamaan wat door te krijgen. Alleen elke keer als ik de hoelahoep pakte, brandde mijn zijkant, maar ik dacht volhouden. Tot ik later in de spiegel keek en dit zag:

IMG_1636.jpg
lekker sportief bezig

En zal ik jullie nog wat leuks vertellen? De volgende dag had ik voor het eerst fysiotherapie bij een nieuwe fysiotherapeut!

29 gedachten over “Hoelahoepen

 1. Je hebt zo’n hoelahoep met bolletjes aan de binnenkant ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Je lichaam went eraan, als de eerste blauwe plekken weg zijn zullen ze niet meer verschijnen… meestal dan ๐Ÿ˜ schijnt wel echt goed te zijn ja..

  Geliked door 1 persoon

 2. Oei Natasja, is het wel raadzaam de hoelahoepen met zo’n zwakke en pijnlijke rug? Wat vindt de fysiotherapeut daar van? Mag het niet of is het juist goed voor je? In elk geval niet voor je huid zo te zien, wat een nare blauwe plekken!
  Blij dat je er toch doorheen bent gesparteld, je zat in een wel heel zware dip hรฉ. Hopelijk gaat het van nu af aan naar boven, zodat je uiteindelijk het mooie panorama van het leven zonder pijn kan zien!

  Like

 3. Ik had ook blauwe plekken, in het begin later eigenlijk niet meer. Wat vindt de fysiotherapeut van hoelahoepen en de conditie van jouw rug?

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat je bent overgestopt naar een andere fysiotherapeut is heel begrijpelijk, die blauwe plekken zijn niet goed.
  Hoelahoepen gaat goed als je jong bent.
  Ik ga het niet proberen om een Hoelahoepen te gebruiken, ik loop liever. Hans

  Geliked door 1 persoon

 5. ai zeg dat is niet goed.

  Je reageerde bij mij dat het strand zoals het vroeger was …. eindeloos.
  We waren vorig weekend voor het eerst in Zeeland en voor ons is het strand daar eindeloos, zo veel mooier
  dan hier in Belgiรซ, ook geen hoogbouw en niet zo druk. Zeeland heeft ons bekoord en we gaan zeker terug

  Geliked door 1 persoon

 6. Aaah oooh, wat een blauwe plekken! Bizar dat dat door een hoepel komt, haha. Ze zitten ook echt net op zo’n rottige plek. :’) Succes bij de nieuwe fysiotherapeut! Hopelijk gaat het snel weer helemaal goed met je rug.

  Geliked door 1 persoon

 7. WoW, dat ziet er pijnlijk uit๐Ÿค”๐Ÿค”wij lopen 10.000 stappen per dag en dansen op Tracy Anderson (Dance Cardio op you tube). We zijn begonnen met 10.000 stappen lopen, na twee maanden lopen werd de rug pijn van Hic@ wat minder en vandaag zijn we ook begonnen (rustig begonnen) met cardio dance van Tracy Anderson. Het is maar 15 minuten dans, Tracy doet het intensief en snel en wij wat rustiger voor Hic@, want we willen niet dat ze weer rugpijn krijgt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s