Lazy Sunday #49

Vanaf vandaag heb ik twee tieners in huis!! En mijn jongste voelde de laatste dagen al dat hij een beetje in de puberteit zat.

9-7-2006 stond ik voor t muiderslot

10 jaar geleden had ik om 9:00 uur een afspraak bij de verloskundige. Mijn oudste toen 3 jaar, had ik meegenomen. Ik voelde mij al een tijdje niet echt lekker, ik moest al eerder stoppen met werken vanwege hoge bloeddruk. 

laatste dag enig kind

Ik had het hele weekend een gespannen buik gehad, enorme hoofdpijn en ik zag flitsen voor mijn ogen, maar ik dacht, ik wacht tot ik naar de verloskundige moet. 

De verloskundige nam mijn bloeddruk op die veel te hoog was, ik moest direct naar het ziekenhuis.

Ik bracht mijn oudste zoon naar mijn ouders, en samen met mijn moeder ging ik naar het ziekenhuis. Ik moest bloedprikken, en wat onderzoeken doen. Daarna kon ik naar huis maar ik moest ‘smiddags weer terug komen voor de uitslagen en een ct scan.

Thuis was mijn oudste met mijn vader donderpadjes aan het vangen. En later zag ik mijn oudste boven op de schouders van mijn vader zitten. Opa rende door de straat, want hij was volgens mijn oudste een Dino.

‘Smiddags haalde ik Joost op van het werk en samen reden we naar het ziekenhuis. Joost vroeg of ik mijn koffertje mee had, en ik zei snibbig dat ik die niet nodig had.

Ik moest natuurlijk blijven, ik mocht niet meer naar huis. Ik zou de volgende dag ingeleid worden.


Ik moest huilen, ik wilde niet ingeleid worden, niet weer, ik wilde een normale bevalling.

Maar helaas heb je dat niet voor het zeggen. Ik lag op mijn bed en Joost was mijn koffertje thuis aan het halen, toen er twee zusters aan mijn bed kwamen: dat inleiden zou niet lukken morgen, dat werd waarschijnlijk overmorgen. Even later kwamen ze terug en zeiden ze dat ik ook over een uurtje ingeleid kon worden. Ik zei gelijk doe dat maar. ‘Denk er maar over na’ zeiden ze nog. Maar mijn besluit stond vast. 

geboortekaartje

Ik belde Joost dat ie snel moest komen en om 19:15 werd ik ingeleid, en na een enorme weeenstorm ( bij Mijn oudste kon ik ze wel beter wegpuffen) kwam mijn tweede zoontje om 20:27 ter wereld.

‘S avonds werd hij aangelegd aan mijn borst, maar hij hapte niet echt. Hij was denk ik moe van de vlotte bevalling. Ze gaven hem een pipetje om te drinken.Ze deden m weer in zijn bakje en ik keek m vol liefde aan. 


Ze hadden geen nieuw warm kruikje in zijn bakje gedaan. De volgende ochtend, wilde hij nog niet aan de borst. Ze namen hem mee, gaven hem een infuus met antibiotica en zeiden tegen mij dat hij waarschijnlijk een bacterie had. Hij moest overgeplaatst worden naar een ander ziekenhuis.

Daar ging hij alleen in de ambulance, daar zat ik te huilen in mijn Rolstoel.

Ook ik ging naar het ziekenhuis, waar we nog 4 dagen verbleven. Weg roze wolk.

Op vrijdag 15 juli mochten we naar huis. 

Eindelijk was ons gezin compleet! 

Gefeliciteerd lieve mooie tiener! Mama is zo trots en blij dat ik je moeder ben!! 

En speciaal voor jou dit nummer!!

28 reacties op ‘Lazy Sunday #49

 1. Wat een mooi logje! Helaas gaat het niet altijd zo je wilt, maar met een blakend gezonde 10jarige over de vloer nu, is het allemaal goed afgelopen. Snel die bevalling.. Tjonge, je moet veel last van naweeën gehad hebben pffff..
  Gefeliciteerd met je zoon! X

  Geliked door 1 persoon

   1. Is heel normaal als de bevalling heel snel gaat hè, ik heb het bij mijn dochter gehad.. Pfffff… In 2 uur op de wereld en een hele nacht naweeën, haha denk je dat je er snel vanaf bent 😆

    Geliked door 1 persoon

   2. Jij was er ook niet op voorbereid hè..
    Ik was sowieso al 2 weken over tijd en kreeg die dag wel al symptomen maar voelde niks. Wist dus wel dat het ging gebeuren..maar zo snel.. Dat had ik nooit verwacht… ☺️

    Geliked door 1 persoon

 2. Gefeliciteerd mooi mama! Mooie woorden en ik wens jullie nog vele gezonde, liefdevolle en gelukkige jaren! Stoer hoor twee gezonde tieners in huis 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Goede morgen lieve Natasja. Wow, de bevalling van je tweede zoon was wel keihard hé, wat moeten jullie allebei afgezien hebben… En kijk nu eens: hij is al een tiener geworden, gezond en wel! Een knappe jongeman die hopelijk duchtig zijn verjaardag kon vieren en er van genieten! En jij ook natuurlijk, als je hem nu ziet zal al die pijn en het verdriet niet meer opwegen tegenover de vreugde die je beide zonen je schenken hé…

  Geliked door 1 persoon

 4. Gold speelt nu hier op de radio…. you are gold, always believin……

  En mens, wat een tieten had je 😉 Alsnog van harte gefeliciteerd ook.

  En nu is ie tiener en dat was dus ook een mini valse start, jij bent bij beiden dus ingeleid, nu heb ik er maar eentje maar hier dus dito… en in welk ziekenhuis heb je daarna gelegen dan? AMC?

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s