Een van mijn eerste blogs op Facebook Cola Life

Archief 18 januari 2015 geschreven:
Een ieder die mij kent weet dat ik diep in mijn hart een junkie ben. Een Coca Cola junkie. Waar is het mee begonnen? Komt het doordat mijn vader vroeger weleens een colaatje dronk en ik nooit een colaatje mocht, omdat het zo slecht voor mij was? Komt het door de pepsi proef die ik deed en en dat er steevast Coca Cola uitkwam? In iedergeval, toen ik alleen op mijzelf ging wonen, ging het hard met mijn Coca Cola verslaving, geen drammerige ex die vertelde dat Cola zo slecht was, alleen ik en mijn cola, en vrienden die het allemaal prima vonden. Hoe lekker is een regular cola met een patatje en een hamburger, wel die van Mells Burger, die vind ik het lekkerst. Toch kwam mij regelmatig ter oren hoe slecht cola voor je is. Ach dacht ik, ik eet gezond, drink amper alcohol, ik rook sinds 2001 geen sigaret meer, mag ik ook eens… Maar toen kwamen de klachten, rugklachten, aangezichtspijn, als je het op zoekt kan het allemaal te maken hebben met bepaalde voeding en natuurlijk ook drank.
Maar toen zag ik het wonder een nieuwe cola, Cola Life gemaakt van de suikers van de stevia plant. Op mijn werk hoorde ik regelmatig collega’s praten over de zoetstof Stevia, plantaardig, bijna of geen calorieΓ«n, de bomb. Ik las op internet dat mensen die Cola Life hadden geproefd geen verschil proefde met de gewone Cola…Dat wil ik wel eens meemaken, dacht deze kritische recent als het om Cola gaat. Ik heb namelijk alle Cola’s uitgeprobeerd, light, zero,Pepsi, noem het maar op. Maar geen een Cola heeft bij mij het effect als de Coca Cola Regular, de bubbels, de zachte karamelsmaak, het gelukzalige gevoel, ja je hebt te maken met een verslaafde, maar goed ik dacht: Coca Cola Life,ik geef het een kans. Ik kocht een anderhalve liter fles en schonk voor mijzelf en mijn oudste zoon een glaasje in, en wat er toen gebeurde? Ik voelde me gewoon een beetje raar worden, licht in mijn hoofd, misselijk, bubbels die blijven steken in mijn slokdarm, maar niet opgeboerd kunnen worden. Eigenlijk voelde ik me een beetje high, en ik kreeg een soort van hongerklap, kennen jullie dat? Ik vroeg aan Floris wat hij er van vond, hij vond het lekker zei hij. Maar ik liet me niet uit het veld slaan en een dag later nam ik weer een glaasje, ik kreeg niet die heftige klachten als de dag daarvoor, maar ik proefde wel weer die vieze droge afdronk, die alle frisdranken hebben die niet gezoet zijn met suiker.
Woensdag kocht ik nog een klein flesje Cola Life, alleen voor mij, alleen om jullie mijn eerlijke mening over Coca Cola Life te kunnen geven, want wat ik schrijf is mijn ervaring, mijn mening, en een ander kan dit heel anders ervaren.
Tijdens het basketbaltoernooi dronk ik een slok uit het flesje, en weer voelde ik me raar worden, alsof er alcohol in zit, weer licht in mijn hoofd, wat misselijk, gelukkig had ik een mars die me behoedde voor de hongerklap πŸ˜‰ en ik heb me wel een uur een beetje dronken gevoeld.
Nu lees ik wat die stevia in de Coca Cola Life inhoud namelijk:
Steviol glycoside
Deze zoetstof wordt natuurlijk genoemd omdat het is afgeleid van de Stevia plant en dus een plantaardige oorsprong heeft. Maar: er gaat een chemisch proces aan vooraf om het stofje steviol glycoside te winnen van de plant. Er komen verschillende chemicaliΓ«n aan te pas, waaronder calciumhydroxide en aluminiumsulfaat, om zo ongewenste stoffen te verwijderen.
Met andere woorden zo natuurlijk is die troep niet, ik hou het nu maar gewoon op af en toe een heerlijk Colaatje Regular, is ook nog goed voor de maag, en je weet dat deze Cola geen valse beloftes doet maar gewoon af en toe heel erg lekker is.
10406419_451026775049756_29751147080415407_n

30 gedachten over “Een van mijn eerste blogs op Facebook Cola Life

 1. Hihi ik heb niks met cola. Heel soms als het heeeeel warm is… Wil ik 1 glaasje. Dat is denk ik 1x in de 7 jaar ofzo.
  Ik drink wel icetea. Liefste green zonder koolzuur. Maar die maak ik ook graag zelf… Zonder alle rare toevoegingen.
  Maar dat geeft hoe dan ook geen garantie op een lang gelukkig leven.
  Daarom geniet van alles, zolang het kan.
  Belangrijker dan uber gezond te leven zonder te genieten van het moois en lekkers.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het klopt.. coca cola is rotzooi. Maar als je het lekker vindt, waarom zou je het dan niet drinken ?!?! Als jij het zo lekker vindt, dan moet je het gewoon drinken.. 😊
  Ik drink geen frisdrank, alleen als er alcohol bij zit πŸ˜‚.

  Geliked door 1 persoon

 3. Coca Cola is een medicijn, ik drink het meestal in de winter, dat klinkt gek, maar dan heb ik meestal wel wat op voorraad, het gaat namelijk keelpijn tegen oa, hahahahaha

  En dit stuk weet ik nog inderdaad, en alles wat nep suiker is, is gewoon slecht, ik trap er niet in in elk geval, en als ik al eens wat drink, ginger ale bijv. dan moet het de real deal zijn πŸ˜‰

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja Cassis, nee.. daar krijg ik een gladde keel van zeg ik altijd, dat dronk mijn oma altijd heel erg graag op hele warme dagen alleen in de zomer. En met gladde keel bedoel ik, ja hoe leg ik dat nu uit, dat er slijm vormt achter in mijn keel die blijft zitten, dat krijg ik dan niet weg, hahahaha

    Geliked door 1 persoon

   2. Omdat het een medicijn is…. ga eens de history in duiken van de coca cola, het is echt een medicijn πŸ˜‰ En zolang je het met mate neemt of drinkt, is het juist goed πŸ˜€ The Real Deal dan ook! Ook ik drink bewust Cola, en bij mijn ouders is het ook altijd aanwezig, neem het dan niet elke dag als ik daar oppas straks ook weer, maar wel… zo nu en dan. πŸ˜‰

    Geliked door 1 persoon

 4. Heel soms heb ik echt zin in cola. Ik drink het vaker in het buitenland dan hier in Nederland. Ik heb Cola met stevia nog niet geprobeerd. Cherry Coke vind ik echt zo lekker.

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh ja echt troep! Ik houd niet van frisdranken, drink alleen soms een paar slokjes als het heel heet is. In Colombia hebben we het geluk dat er overal vruchtensappen te koop zijn. In Nederland heb je in een restaurant ofzo alleen keus uit frisdrank of water, en soms een sapje. Hier is veel meer gelukkig om dit soort troep te vermijden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Goede morgen lieve Natasja. je hebt gelijk hoor, in feite is alles wat geen natuurlijke suikers zijn troep. Ook die van de stevia plant want om de suiker daaruit te bekomen is een chemisch proces nodig.
  Wie reguliere suiker in geen al te grote hoeveelheden tot zich neemt loopt helemaal geen gevaar, zo lang je het binnen de perken houdt. En jij doet dat precies; zo nu en dan een Γ©chte cola kan helemaal geen kwaad!

  Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: Waar is G-Spot?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s