Lazy Sunday #52

1982:

Naast Dallas ging ik ook Dynasty volgen, keek ik countdown en Nederland Muziekland.


De Doe Maar gekte begon en ik 10 jaar werd dit jaar 11 snapte daar niets van. Ik was in het tijdperk ABBA beland die op hun laatste benen liep, met de LP Visitors.

We kochten singeltjes op de markt, bij de Maxis in Muiden en in de platenzaak van Almere Haven. Mijn moeder liet mij vreselijk schamen toen ze een plaatje wilde kopen van Tight fit, The Lion Sleeps Tonight, en tegen de verkoper zei: ik zoek het plaatje van awiemowe… Ik dacht dat ik door de grond ging.

Mijn favoriete ster Romy Schneider, liet het leven, evenals de prinses Gracia van Monaco, ik herinner mij de begrafenis nog en weet dat ik het gek vond dat ik haar zag liggen in de open kist. Eerlijk gezegd zei mij Grace Kelly niet veel, maar Prinses Diana destemeer. Na haar huwelijk in 1981 knipte ik alle plaatjes uit, uit de tijdschriften. Ik vond haar mooi sprookjesachtig, een ware prinses, haar pompeuse jurk, haar porseleinkleurige huid, maar vooral haar ogen die onder haar voile vandaan keek. Dit jaar werd ze moeder van troonopvolger William.


Romy Schneider, de Sissi films waren favoriet bij mij. Ze kende de klappen van de zweep, ongelukkig in de liefde en dan verloor ze ook nog haar zoon, 43 jaar is ze maar geworden, ook van haar spaarde ik plaatjes en knipte ze uit. Samen met mijn moeder keek ik door de jaren heen de Sissi films en daar heb ik ook al heel wat tranen voor geplengd.

We keken een keer in de twee weken naar Avros kinderbios, met oa Alleen op de Wereld, strijd der Planeten en sport Billy, om half 4 zat je dan voor de buis met een Tupperware bakje nibits en een glaasje Ranja.


Ook keken we kanaal 13 en de poppenkraam.

En we hadden heel vaak testbeeld…


Veronica ging van de C status naar de B status en kreeg meer uitzendtijd, dus begon ik met het volgen van Dynastie, net als Dallas ging het over Olie maar dan net even anders, the bitchfight tussen Krystle en Alexis was legendarisch.

Veronica kwam naar je toe deze zomer en mijn broer ging er heen, hij was net 14 jaar en had posters en singletjes van Vanessa.

Ik deed mee aan een voorronde voor een playbackwedstrijd op school, als Vanessa, compleet met pruik en grote borsten. Helaas mocht ik niet door, het was mijn klasgenootje die mocht stralen op het podium als Anita Meyer, we dont Play that love song anymore.


We stuurden Bill van Dijk naar het songfestival met het vreselijke lied, jij en ik, hij werd geloof ik een na laatste, maar grote winnares was Nicole met Ein Bisschen Frieden, die ze in verschillende talen zong. 

Ik haalde mijn B diploma, en kreeg omdat ik over ging van klas 4 naar 5 een nieuwe fiets. 

Met mijn vriendin speelde ik de hele zomer op een kleedje, prinsesjes, en waren we vaak op het strand te vinden, ook logeerde ik bij haar opa en oma op de camping in oud valkeveen.

vriendin en ik 1982 en mijn kleine neefje

Klasgenootjes hadden vaak kritiek op mijn kleding (stom, gek,raar) om het later zelf te dragen, en op mijn haar: te lang, stomme vlechten, rare staart. Mijn moeder zei dan dat ze gewoon jaloers waren, en ik geloofde haar, ik had/heb immers de mooiste, liefste, modernste moeder van de wereld.

Hieronder de geweldige lijst van 1982 met ABBA veel Frida en Vanessa!

http://www.top40.nl/bijzondere-lijsten/top-100-jaaroverzichten/1982

De clip en plaat van Omd vond ik geweldig… Deze Lazy Sunday mogen jullie je favoriet bepalen

26 reacties op โ€˜Lazy Sunday #52โ€™

 1. Goede morgen lieve Natasja. Wat een heerlijk, nostalgisch lazy sunday log, het roept bij mij ook heel veel herinneringen op, want hoewel ik wel heel wat jaartjes ouder ben dan jij, maakte ik dit allemaal wel mee door mijn zoon die waarschijnlijk ongeveer jouw ouderdom heeft. Veel van wat je schrijft was ondertussen een beetje in de plooien van het vergeten verdwenen maar door jou komt het allemaal weer naar boven, bedankt!

  Geliked door 1 persoon

 2. hahahahahaha ik heb die lijst eens even door zitten nemen en ik zie dat dit het jaar was dat ik Take Six kreeg van mijn moeder, met Abba had zij niets, dus die hype heb ik niet mee gekregen verder, ja tijdens arbeidsvitaminen op de radio, hahahahaha

  Maar ik zie nog een nummer waarvan de CLIP mij intrigeerde, zo wilde ik er later ook uitzien, wist ik veel! hahaha

  En wat leuk om jullie foto te zien, beiden weinig veranderd alleen ouder ๐Ÿ˜‰

  x

  Geliked door 1 persoon

   1. Oh ik had niet ik wil die of die zijn, ze waren een groep en als groep was er de dynamiek, wat was ik toen al simpel eigenlijk, hahahaha Ik heb nu toch weel spijt dat ik het naar de kringloop heb gebracht eigenlijk…. dat album en alle andere die volgden, in feite ben ik best Fan geweest dus, had 3 albums op het laatst, Thirst ook zo’n fijn album, en het dubbelalbum waar ze de film van hadden gemaakt… op het einde.

    Geliked door 1 persoon

   2. Doe Maar heb ik nooit wat mee gehad, zo zie je maar weer, hahahaha Ik had wel een tante die Abba fan was, en het album Visitors, heb ik ooit wel van haar mogen lenen, heb ik dus tijdelijk ooit wel grijs gedraaid, maar ook hier, val ik voor nummers die niet zo groot zijn geweest volgens mij… like Eagle, Chiqitita, of hoe je dat ook schrijft, het waren wel hits, maar je hoort ze nu veel minder, tis altijd Dancing queen… ~blegh~ hahahaha de serieuze nummers van hen vond ik dus altijd erg mooi, drama? ๐Ÿ˜‰

    Geliked door 1 persoon

   1. Ahzoooo doe je dat! Whahahaha ik vond het al zo bijzonder dat je dit nog allemaal wist (en daar vloog weer een illussie ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚).
    LoL.. blijft leuk om even in je dagboek te snuffelen, bedankt he ๐Ÿ˜˜

    Like

 3. Ik word telkens terug in de tijd geslingerd door jouw logjes! Volgens mij hebben wij elkaar gekend ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€
  Ook dynasty stond altijd op en de liedjes van de Dots zong ik uit volle borst (vals) mee!
  Liefs xx

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh wat leuk zeg..
  Dat jaar was een heel erg enerverend jaar voor mij..
  Op 1 met STIP ๐Ÿ˜‰: zoals in de lijst June Lodge en Prince Mohammed – Someone loves you honey
  Op 2: Andrรฉ Hazes – Diep in mijn hart
  Op 3: Supertramp – Its raining again
  En oh wat staan er nog een heleboel mooie nummers in die lijst…

  Geliked door 1 persoon

 5. Doe Maar, ja daar waren de meisjes wel gek op.
  Er zijn al heel veel mooie prinsen en prinsessen in een leven voorbij gekomen.
  Je schrijft over de jaren dat ik werkte, tv was toen ver van me.
  Wel goed dat je je B diploma zwemen hebt gehaald.
  Een heel leuke foto van je en je moeder had gelijk. Hans

  Geliked door 1 persoon

 6. Ook al was ik nog niet geboren maar the bitchfight tussen Krystle en Alexis heb ik zelfs meegekregen (maar dan wat later ;-)). Drie prachtige vrouwen heb je daar in de collage gezet. Ik wist niet dat Sissi zo jong is overleden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Goede morgen lieve Natasja. Wanneer kom je juist terug of ben je alweer thuis? Hoe dan ook, ik hoop dat jij een schitterende vakantie hebt of had en beladen met heel veel mooie herinneringen en dito foto’s het gewone leven weer aan kan vatten!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s