Lazy Sunday #55

We gaan terug naar het jaar waar de spaceshuttle Challenger explodeert 73 seconden na de lancering, waar de 14e Elfstedentocht verreden, heel bijzonder was dat het jaar daarvoor ook de elfstedentocht werd verreden met de zelfde winnaar Evert van Benthem. Prins Andrew van Groot-Brittannië verlooft zich met Sarah (Fergie) Ferguson. België wint met Sandra Kim het Eurovisie Songfestival, en in dit jaar word ik 15 jaar, we gaan terug naar het jaar 1986.

Eind januari meldde ik mij ziek van school, ik ging voor het eerst met mijn ouders en broer op wintersport, en ik vond het prachtig. De sneeuw, de bergen, de gezelligheid. Ik zat met mijn broer in een klasje, maar mijn broer was daar al snel klaar mee. En deed al vlug waar hij voor kwam, recht naar beneden skiën. Ik ben wat banger aangelegd en ging rustig mee in het groepje. Tussen de middag, spraken we af met onze ouders, op het mittlestation, en at ik vaak spaghetti, met een glas Spezi, mmmm. Om 4 uur taaiden we af en deden we een apres ski met de hele groep in de Avalance bar. Daar werd heerlijke muziek gedraaid, Princess, say Iam your number one, Aha Take on me, en de klapper Falco met Jeanny.

Terug in Nederland kon ik even niet aarden, ik ging naar mijn beste vriendin, en vertelde verdrietig dat ik weer terug wilde. Mijn vriendin troostte mij door te zeggen dat ze leuk nieuws had: onze andere vriendin was namelijk dj geworden bij een piraat.

Op school vertelde de andere vriendin, hoe ze nu bij de piraat gekomen was, het was vooral een opmerking van mij geweest, toen ze had verteld dat ze dj wilde worden, “Nou dat gaat je vast niet lukken” om dit doel te bereiken, en met succes! Ik heb het niet altijd bij het rechte eind 😉

Mijn bestie en ik vroegen plaatjes aan, in de telefooncel natuurlijk een kwartje en je kon onbeperkt in Almere bellen) en kletsten uren weg met de andere dj’s, die wel benieuwd naar ons waren.

Op een dag mocht ik met mijn vriendin naar de “studio” die was op zolder van een jongen. Ze vertelde mij onderweg nog wel, dat de zus van die jongen, mijn voormalige pestkop was;”weet je al wat aftrekken is”

Natuurlijk voelde ik mij ongemakkelijk toen we aan de deur stonden, maar ze was heel vriendelijk en aardig. Haar broer was op zolder al plaatjes aan het draaien.

Het was een ongelofelijk leuke tijd, waar plaatjes van dj’s voor mij gedraaid werden, omdat ze me leuk vonden.Ik kreeg briefjes in mijn brievenbus, ik stond zogezegd flink in de belangstelling van jongens, maar ik? Ik vond het zo eng….En al gauw kreeg ik de naam Ijzeren Maagd. Ik vond het wel een leuke naam, ik was er wel trots op…

Op school vond ik het minder leuk, mijn vriendin de DJ, werd flink gepest, ook in de bus werd ze belaagd door anderen. Ik werd daar bang van, ook toen we naar huis fietsen en we van een groepje meiden moesten afstappen, omdat de meiden waar ik mee fietsten de schoenen van de groep moest kussen. Ik hoefde dat niet, want ik zag er leuk uit, dat werd letterlijk gezegd, en eerlijk wat was ik daar blij om… Ja he, ik was ook maar een onzekere puber.

Helemaal links zat het meisje waar ik ooit ruzie mee had met witte trui en bolletjes


In de zomervakantie, bedacht ik opeens dat ik niet meer terug wilde naar die school, ik vond de sfeer niet leuk, en ik had het gehad met de trammelant iedere keer daar.

Mijn moeder belde met de school, die ook dichter bij ons huis was, of ik daar ook terecht kon. Een week later, dan dat de school was begonnen, mocht ik naar school. In elke klas moest ik mij voorstellen en dat deed ik ook braaf: Hallo ik ben Natasja R……n. Waarop iedere juf of meester vroeg: Ben jij de zus van M? Ja antwoord ik beleeft, waarop er steevast gezucht werd: oh nee he? Niet weer een R……n in de klas. Waarop ik zei: maar ik ben wel heel anders hoor?

Mijn eerste indruk op mijn klasgenoten was dat ik kapsones had, (grappig laatst las ik op Facebook zo’n zelfde soort tekst:) maar toen ze me leerde kennen, bleek dat ik heel aardig was. Ze vonden mij vooral tof, omdat ik de zus was van M, die nogal een reputatie had.

14079685_1206381846073433_3775834580136255124_n

Terwijl er op de vorige school flink op mij gelet werd, kon ik hier doen en laten wat ik wilde, en ik vond het heerlijk, mijn beste vriendin zat ook op deze school, en we spraken vaak in de pauzes af.

Een keer heb ik daar ruzie gehad, dat heb ik hier al eens beschreven, en verder eigenlijk niet. Ik had geen vaste vriendengroep, en ik had het gevoel dat ik bij iedereen hoorde en tegelijkertijd bij niemand, en dat is wat ik ook echt wilde.

In deze periode begon mijn obsessie voor haar knippen, en echt ik verpestte het iedere keer weer. Had ik het net wat langer moest het weer korter. Het was mijn zoektocht naar mezelf.

En dan nu de muziek: als ik die lijst lees en omg wat staan er mooie nummers in: Gino Vanelli, A-ha, When the going gets tough: en als ik sommige nummers hoor, kan ik zo dat gevoel van toen terughalen. Afgelopen vrijdagmiddag moest ik mijn zoon van een activiteit ophalen, en op veronica draaiden ze de muziek van augustus 1985, en wow wat kan ik dan genieten, dat zie ik mezelf nog lopen door de school, met een nieuw meisje naast me, die mijn vriendin zou worden. Maar goed hier dan de lijst:

http://www.top40.nl/bijzondere-lijsten/top-100-jaaroverzichten/1986

Hebben jullie favorieten? 

Advertentie

23 gedachten over “Lazy Sunday #55

 1. Zie? We zaten toen nog niet bij elkaar in de klas, hahaha Maar hier komt de introductie van jou op de Meergronden, leuk verhaal, dat van de piraat wist ik nog helemaal niet overigens, dat heb je mij nooit vertelt nog! Zo zie je maar weer, ik weet die piraat ook nog, maar dan veel eerder, het jaar dat Ciske de Rat uitkwam, elke week vroeg ik hetzelfde plaatje aan, dat mocht ik gewoon van mijn moeder, dus belde ik vanuit huis. 😉

  En dan die top40, jaaa heel veel bekends, maar nu ook mindere nummers al, naast alles waar Madonna staat.. was mijn nummer van dat jaar toch wel…. ~crying~ omdat ze uit elkaar zouden gaan, was dat al in dit jaar? Nee volgens mij volgend jaar, maar jeetje…

  Ook leuk, het album van Janet Jackson kreeg ik en heb ik grijs gedraaid en mijn moeder was helemaal instant fan van Simply Red, en dus kocht zij dat album voor haarzelf, maar ja… het voordeel van een jonge moeder hebben merkte ik toen al op, want alles wat top was en zij goed vond ook, werd gekocht, de uitzondering bleef Madonna, maar toch mocht ik ook deze albums aanschaffen, Toppertje toch?

  Het andere nummer waar ik leuke herinneringen aan heb gewoon om de song, zomersong van dat jaar…

  En Word Up, van Cameo, hahahaha JA….

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Precies, ja ze was nog net 19, ik kwam in dec. en in jan. is zij destijds 20 geworden, dat was ook absoluut een reden dat ik zelf zo jong moeder wilde worden 😉 Ik zag alleen maar voordelen 😀

    Geliked door 1 persoon

 2. Goede morgen lieve Natasja. Een schitterend, heel nostalgisch log alweer op de luie zondag. Heerlijk om te lezen hoe jij herinneringen uit die tijd niet alleen ophaalt, maar die ook nog zo mooi in je tekst weet te verwoorden! Elke keer weer leren we je een stukje beter kennen doorheen je verleden… dankjewel!

  Geliked door 1 persoon

 3. Nummer 12.. Jeanny.. dat is toch echt een klassieker ondertussen. Prince had weer een bijzonder nummer met Kiss… Die living doll.. die vond ik echt afgrijzelijk. Conga vond ik wel grappig en Walk this way. Nummer 57 met Cyndi Lauper vind ik nog steeds mooi. Dat was mijn muziek jaar.. Thuis ging het slecht…. maar gelukkig ging dat in 1986 veranderen en dat veranderde mijn leven compleet.

  Love As alwyas
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 4. 1986, een bijzonder jaar waar veel is gebeurd.
  Was toch een leuke tijd FM piraat zijn, de IJzeren Maagd, ach beter dan dat ze je anders noemen.
  Vooroordeel ook van de juf, daar sta je dan met je goede voornemen.
  Een leuke terugblik, zie je zo voor me met schaar. Hans

  Geliked door 1 persoon

 5. Goede morgen lieve Natasja. Je hebt gelijk in je reactie bij mij, de kleine man/vrouw wikt, de hoge heer beschikt en dat is nog nooit anders geweest. Gisteren nog een documentaire over de oorlog tussen Sparta en Athene gezien, waarom wilde men elkaar afslachten? Om geld en gewin en dat is in het hele menselijk bestaan nog nooit anders geweest, vanaf de prehistorie tot nu…

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: Lazy Sunday #56
 7. Pingback: Lazy Sunday#57

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s