Lazy Sunday #58

In dit jaar wordt George H.W. Bush, president van de Verenigde Staten, wordt Salman Rushdie slachtoffer van een fatwa van de Iraanse leider Khomeini met doodsbedreiging, vanwege zijn boek de Duivelsverzen, en kreeg bescherming van de Britse staat. Brengt de Japanse spelfabrikant Nintendo de gameboy om de markt. Sterft de Iraanse leider Khomeini, en valt in november de berlijnse muur, we gaan terug naar het jaar 1989.

unknown-2

Dit is het laatste jaar voor mij op de middelbare school, nog een paar maanden en dan moet ik examen doen. Maar eerst nog een paar schoolonderzoeken afwerken. Ik was niet echt een leerwonder, ik kon me er vaak niet toe zetten om uren achtereen door mijn boeken te struinen om te leren. Ik was nogal snel afgeleid. Mijn mondelinge examens had ik amper geleerd. En mijn Nederlands mondeling was helemaal niet voorbereid. Ik kan mij nog herinneren dat het op een vrijdag was om half 4 geloof ik. Ik was eerst nog met mijn moeder naar het dorp gegaan, en toen zag ik op de klok dat het al kwart voor 3 was, en ik dus snel naar huis moest, om mijn boek voor Nederlands te halen, en dan hup naar school. Ik had zelf voor die tijd bedacht om na het dorp nog een uurtje te gaan leren, maar daar was nu dus helemaal geen tijd meer voor. Ik was 5 minuten voor tijd op school, ik ging voor het klaslokaal zitten en nam nog even snel mijn boeken en verslagen door. De helft van de boeken had ik niet gelezen, en had ik via verslagen in de bibliotheek gemaakt. Andere boeken had ik een stuk van het begin, een stuk van het midden en een stuk van het eind gelezen, maar dus niet heel het boek. Ik werd naar binnen geroepen, en ik mocht een boek kiezen waar ik over zou vertellen, dat boek had ik wel helemaal gelezen, en daar kon ik mij nog veel van herinneren gelukkig, aangezien ik mij dus totaal niet had voorbereid. Daarna vroeg de juf wat over de andere boeken, en ik kon op alle vragen antwoord geven, hoe? Omdat ik kennelijk goede verbanden kan leggen. De juf (Marianne, voor Suus) was moe, had al de hele week al mondeling examens afgelegd en was niet helemaal scherp, ik was scherper.

#dancedancedance #ikvertrek #maxverstappen
feestje van mijn vaders werk, ik kijk niet echt blij hier blond

De maandag er op liep ik naar het Nederlands klaslokaal om te kijken op de lijst wat voor cijfer ik had, ik gilde het uit, nul voorbereid, en dan toch een 10 halen.

De weken van mijn examen was het warm, ik las vaak mijn horoscoop en in die week stond er dat het een uitstekende week voor gokken was. Ik wist genoeg, met de vele multiple choice vragen zou ik mijn examen wel halen, ik was er heilig van overtuigd. Mijn vader wat minder als ie vroeg of ik al geleerd had, en ik zei, er valt niets te leren.

#feyenoord #dancedancedance #vloggers #kabinet
met mijn oma op mijn 18e verjaardag
#liefde #oorlog #leef #ajax #maxverstappen
met mijn vader aan het diner en donker haar, net als madonna

Ik heb zelfs een briefje geschreven aan mijn moeder “Mam ik ga naar het strand, en ik neem mijn schoolboeken mee om te leren” Yeah right.

Ik zakte, maar ik mocht herexamen doen. En ik mocht zelfs kiezen of geschiedenis of Engels, ik koos voor Engels, en ik haalde het op een tiende punt, who cares, ik had mijn diploma.

Maar dan, wat nu, welke kant wilde ik op? De toneelschool was mijn droom, en ik schreef mij in, ik kreeg formulieren thuis, die ik moest invullen, en wanneer ik auditie kon doen, maar ik liet ze liggen, mijn droom, ik durfde het niet, wie zat er immers op Natasja te wachten.

met onze kat sherry hier was ze 10 jaar ze zou bijna 20 jaar worden.

Ik schreef mij in bij het uitzendburo, en ging in september/oktober, aan de slag. Ik deed verschillende administratieve baantjes bij bedrijven, het stelde niet zoveel voor, archiveren, gegevens invoeren in de computer, post versturen, het zogenaamde licht administratieve werkzaamheden. Het waren meestal baantjes voor een paar weken, en dan zat ik weer even thuis. Dan hielp ik soms mijn moeder met de keukenkastjes schoonmaken. Aan het eind van het jaar, ging ik werken bij de speelgoedwinkel Bart Smit, voor de drukke december maanden, het was keihard werken, ik moest er vroeg zijn, en we waren laat weer weg, omdat de spullen vaak ’s avonds kwam en we die weer in de schappen moesten zetten. We moesten de producten altijd spiegelen, en ik mocht inpakken, met sinterklaas hadden ze blauw inpakpapier, wat zo afgaf dat ik als een smurf weer naar huis toog. Ik wist al snel, dit is niet wat ik wil, maar wat wil ik dan wel….

Dit is de laatste Lazy Sunday Back to the eighties. Ik twijfel of ik doorga met de jaren ’90. Sowieso ga ik even stoppen met bloggen, ik weet niet voor hoe lang, of het een week, maand of weet ik veel hoelang is…. maar ik voel dat ik even rustig aan moet doen, er komt zoveel op mij af momenteel, dat ik even wil stoppen. Ook zal ik even niet meer zoveel reageren… maar ik kom terug!

#design #kamerindejaren80 #gezellig
foto van mijn kamertje in 1989

Als jullie mij willen volgen kan dat op instagram, maar ook op snapchat:ndesiree5, maar wees gewaarschuwd, ik ben een beetje gek…

Maar eerst nog de lijst van 1989, ik zie daar in like a prayer staan van Madonna, en dan bedenk ik mij dat wij ik denk in 1988 onze eerste cd speler hadden, want de plaat van Madonna Like a prayer had ik op cd, en wat vond ik dat een super volwassen cd zeg, en daar zat ook een geurtje in.

 

http://www.top40.nl/bijzondere-lijsten/top-100-jaaroverzichten/1989

Tot blogs xxx

Advertentie

17 gedachten over “Lazy Sunday #58

 1. Zo apart, ik lees de datum van de val van de muur en ik dacht meteen, dat klopt niet helemaal, maar ik heb het al gevonden omdat ik nog weet, dat we net de uitslagen of net examen hadden gedaan en de muur al op tv was, en ik tegen mijn moeder zei: ‘Nou zie? Heb ik net over de muur en het communisme moeten leren en examen moeten doen, klopt mijn diploma NU AL NIET MEER!’

  Maar de reden dat het veel eerder was is dit: In mei 1989 werd in Hongarije het IJzeren Gordijn aan de grens met Oostenrijk geopend.

  hahahaha van wikipedia ๐Ÿ˜‰ En op 4 juni ook al zoiets ergens langs die muur, dus of het nu in mei was of net na het examen en op 4 juni was? Dat weet ik niet meer. Ja, Marian, dat was mijn meest favo lerares, ik weet niet waarom maar ik ben zo blij dat ik haar 5 jaar heb gehad ook, van brugklas tot het einde! Eรฉn jaar was ze meer afwezig dan aanwezig, omdat ze haar eerste kindje kreeg, een dochter weet ik nog, en ik mocht samen met nog een paar op kraamvisite, mijn moeder is diegene die ons bracht en weer op heeft gehaald.

  Het jaar dat ik Ed natuurlijk tegen kwam en vaste verkering kreeg, memories, dat ik op 30 april Dirty Dancing in Amsterdam zag en mijn eerste zwerver zag in Amsterdam, had ik nog nooit eerder gezien. het jaar dat we 18 werden inderdaad, hahaha En ook de vaste baan, ik mocht van mijn moeder nog gewoon de 8 weken vakantie houden wel mijn ogen open, ik heb nog eerst 3 maanden in Weesp gewerkt, op het ponsbureau, ik was niet snel genoeg, of was het… de vakantie is voorbij, lol.

  Daarna bij de Spar en dat heb ik toch bijna 2 jaar volgehouden met ondertussen in dec. 1989 het samen wonen voor mij, en toen ben ik jullie allemaal eigenlijk uit het oog verloren omdat jullie door gingen met opleidingen etc. En ik moest ondertussen het echte leven al onder de knie gaan krijgen en zwanger worden natuurlijk ๐Ÿ˜›

  Ik danste de Lambada met Ed in Luxemburg maar ook The time of my Life was nog in, en hij draaide voor mij: She’s like the Wind, keer op keer als we allebei weer naar huis moesten, voor we samen gingen wonen natuurlijk, als ik dit nu zo op rij zet, hoe kort eigenlijk allemaal, hahaha Like a Prayer, die cd heb ik nog, die ruikt nog steeds naar wierrook hier als ik het doosje open doe, hahahaha

  De rest van de top 40, ja en nee tegelijk eigenlijk, we hadden alles wel in huis omdat Ed dus hobby dj was en eens in de zoveel weken de hele top10 op kocht bij de platenwinkel in Haven ๐Ÿ˜‰

  Doe rustig aan, en we zien je vanzelf weer verschijnen!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja die val van de muur, ik zei precies hetzelfde waarschijnlijk zeisen wij het allemaal tegen elkaar. Raar eigenlijk dat we na het examen eigenlijk geen contact hielden. Wij hadden trouwens ook geen examenfeestje volgens mij, omdat toen dat ene meisje neergestoken is in theatercafรฉ .

   Geliked door 1 persoon

   1. Kun je nagaan, dat weet ik niet eens! Ik was zo bezig met werk zoeken en een huis in die tijd na school direct, moest ik ook, en die 8 weken was dan ook eerder en meer, kijk rond, solliciteer bla.. en om en om met Ed mee op de vrachtwagen. Na het examen is het voor mij zo heel snel gegaan allemaal en inderdaad, waarom hebben we geen contact gehouden, ik had dat wel leuk gevonden, maar ik denk toch, vooral in mijn geval met Ed, dat wij qua levensstijl een heel ander leven in gingen dan waar de rest in zat… uitgaan etc kon ook al snel niet meer, we moesten rekeningen betalen, hahaha Andere zorgen ๐Ÿ˜‰ Je weet nu hoe dat is als je echt de deur uit gaat. Plus een schoonfamilie die zich overal mee bemoeide met verplichtingen, pffffff elke zondag daar heen moeten, gosh… mijn moeder, die ging op haar achterste benen staan, begreep ik ook, ‘wat als ik mijn kind wil zien op zondag?’ bla…

    Geliked door 1 persoon

 2. Goede zondagmorgen lieve Natasja. Wat een interessante Lazy Sunday alweer, zo heb ik je terug een beetje beter leren kennen en dat doet plezier!
  Minder plezier doet het me te lezen dat je even zal stoppen met bloggen, meer nog, dat je uit de blogs zal verdwijnen voor een tijdje. Ik zal je reuze missen, zoveel is zeker.
  Hopelijk zal je als herboren weer op het internet verschijnen eens je alles terug op een rijtje hebt. Ondertussen wens ik jou een gelukkige tijd toe, reken met alles af waar je blijkbaar mee te kampen hebt en houd je taai hรฉ!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik wilde net zeggen, dat is een slecht jaar, maar ineens vanaf 20 komen de dingen binnen. Pump up the jam….Die ga ik straks nog een keer draaien. Guns n’ roses.. dat was het ook ineens. Jive bunny.. dat was echt fout zeg.. volgens mij heb ik nog een cd.. Over slecht gesproken. Patty and shift met Wonderful.. kuch kuch.. op cd.. gewoon schuldig. Het was volgens mij ook het jaar dat ik naar een concert ging van de Dijk. Eindelijk weer eens iets goeds in het Nederlands.

  Jammer dat je even stopt.. maar als je het zo voelt.. dan moet je het doen. Ik wacht wel af tot de volgende log.

  Love As Alwyas
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 4. Weer met veel plezier gelezen. Oh de Gameboy echt nog nooit gehad en de Nintendo daarna ook niet.

  Ik ga je blogs missen en ik hoop dat je met veel plezier en energie terugkomt. Take care babe.

  Geliked door 1 persoon

 5. Met Nederlands heb je echt wel geluk gehad
  Tot blogs neem maar je tijd die je nodig hebt
  Ik ga je sel missen hen geen instagram of ….
  ga hier dus regelmatig eens komen piepen want je zit in mijn mooie blog lijst

  Geliked door 1 persoon

 6. De Nintendo de gameboy, daar zijn mijn kinderen toch wel mee opgegroeid.
  Mooie tijd vrijdag was om half 4, dan heb je de dag wel gehad en dan toch een 10.
  Blond staat je wel beter ๐Ÿ™‚
  Ach weet je, werken is een en leuk werk is zeldzaam. Hans

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s