Throwback Thursday back to the nineties #2

Hier lees je deel 1 -> Klik

Dit jaar het begin van de Golfoorlog, koning Olav V, van noorwegen, overlijdt. Zijn zoon Harald V volgt hem op. De ineenstorting van de Sovjet-Unie, diverse staten verklaring zich onafhankelijke, op 1 juli de officiële opheffing van het Warschaupact, Boris Jeltsin wordt verkozen als president van Rusland, in Amsterdam worden 20 schilderijen gestolen uit het Van Gogh Museum, een half uur later worden ze teruggevonden in een verlaten auto. Het jaar waarin we griezelden, bij Silence of The Lambs, en luisterden tot in den treuren naar Bryan Adams, met de titelsong voor de film van Robin Hood, Everything I do, Ido for you, we gaan terug naar het jaar 1991.

In januari spijbel ik van school, want ik ga met mijn ouders weer op wintersport, het jaar daarvoor was mij goed bevallen, dus dit jaar ben ik weer van de partij. Mijn vriend gaat niet mee, we hadden al geboekt voor dat ik wat met hem kreeg, wel hebben we gevraagd of hij mee wilde, maar hij besloot uiteindelijk om bepaalde redenen niet mee te gaan. Dat maakte mij niet uit, ik vermaakte mij wel met mijn ouders, en de wintersport vrienden die mijn ouders elk jaar daar zagen.

Throwback Thursday
Wintersport 1991 met mijn ouders
Zoals gezegd in mijn vorige blog, was de meao niet echt een succes. Wel heb ik daar enorm veel gelachen, en had ik echt een leuke klas. Een klas die mij nam zoals ik was. Wat ik ook aantrok, hoe gek ik mij soms (expres) ook kleedde, ze deden nooit vals of gemeen, met mijn grote vriend Theo heb ik eens midden in de klas tijdens Algemene Technieken meen ik, geplaybackt op Phil Collins en Marilyn Martin Separate Lives, ook toen was ik er nog van overtuigd dat ik eens ontdekt zou worden.. We hebben zelfs een keer met bijna drie kwart van de klas gespijbeld, en zijn we met zijn allen naar Amsterdam gereisd, waar we een museum bezochten, gingen winkelen, en heerlijk op een terasje gingen zitten.
Of we straf kregen, durf ik niet te zeggen, dat weet ik niet meer.

IMG_1168
een spijbelmomentje…
Helaas moest ik aan het eind van het schooljaar afscheid nemen van die leuke klas.

Mijn vriend ging in maart geloof ik in Militaire dienst. Eerst in Amersfoort geloof ik daarna naar Soesterberg, hij had zoveel mazzel dat hij dicht bij huis zat. Er waren mannen die helemaal aan de andere kant van het land zaten, en met moeite naar huis konden komen. Hij vond het vreselijk, en hij probeerde er wat van te maken, maar hij was niet gelukkig daar. Ik vond dat ie zich niet moest aanstellen, omdat een beetje kerel in Militaire dienst zat. Nu was het natuurlijk zo dat hij een van de laatste was, die nog verplicht in Militaire dienst moest, en vaak was er dan ook niets te doen. Toch vond ik dat hij vol moest houden, en dat heeft hij uiteindelijk toch gedaan.

De zomer van 1991 was prachtig, ik ging veel naar het strand, en met mijn ouders, broer en vriend naar Scheveningen. We gingen niet naar het buitenland, omdat hier de zon ook voldoende scheen.

IMG_1176
Op het strand van scheveningen, naast mij nog een arm van mijn broer te zien en achter hem de arm van mijn vader, mijn broer was super zwart
Ik ging een cursus doen, Automatisering en een typequick cursus om toch aan een baan te komen. Want na de MEAO moest ik weer gaan werken. In september/oktober zag ik advertentie in het Groeneweekblad, voor een verkoopster bij een boekenwinkel, ik schreef een brief, werd uitgenodigd voor gesprek, en werd aangenomen.

Ik werkte daar onder andere samen met mijn italiaanse collega die een week later dan mij begon, en we hadden gelijk een klik, een klik die ik niet had met de zoon van de eigenaar van het bedrijf. Terwijl mijn collega bestellingen mocht doen, veel kassa mocht draaien, mocht ik van hem de ramen zemen (zo zei hij het altijd) of in de snikhete zomer de tijdschriften planken stoffen, omdat er toch weinig klanten kwamen, en de klanten die kwamen die ving mijn collega wel op. Gelukkig was de zoon van de baas er niet altijd, en hadden we ook een bedrijfsleider die wel heel aardig was, met zijn drietjes hebben we ook veel lol gehad. Soms maakten de bedrijfsleider en ik grapjes over onze Italiaanse collega, omdat ze zo heerlijk kon happen, hij noemde haar soms peperoni, als we weer eens een week lang dezelfde Italiaanse liedjes voorbij hoorden komen, die zij opgenomen had op een bandje. Dan was ze boos en sprak ze een week niet met ons. Maar ze was, en is nog steeds, heb nog steeds contact met haar, veel later werden we weer collega’s bij mijn laatste werkgever, beiden op kantoor, een geweldig leuke, lieve, prachtige vrouw.

We gingen veel met elkaar om ook na werktijd, en dan verkleden wij ons, playbackten we onze favorieten songs, die we dan opnamen met een video camera. Beiden waren en zijn nog steeds prettig gestoord. We gingen ook weleens uit samen of met onze vriendjes, als ze zin hadden, eigenlijk hadden wij het met zijn tweeën veel gezelliger, in die zin van lachen en praten.

En dan nu de lijst <- klik, zoals ik al in Lazy Sunday, Back to the eighties schreef, ben ik echt een jaren ’80 meisje, en als ik dan ook naar deze lijst kijk van de jaren negentig begrijp ik waarom, Wicked games, Always on the run, Crazy, wind of change, en dan Innuendo kunnen mij wel bekoren nog steeds, maar de rest is ja zo niets zeggend vind ik, maar misschien denken jullie er anders over!

 

 

 

Advertentie

16 gedachten over “Throwback Thursday back to the nineties #2

 1. Goede morgen lieve Natasja. Je hebt hier weer een schitterend log neergezet waarin je ons een kijkje gunt in je verleden. Je bent inderdaad een jaren tachtig meisje hé, een periode waarin veel bewoog, er mooie muziek was en de toekomst voor je open lag! Blij dat je weer zin in schrijven hebt want zoals je al weet, lees ik je heel graag!
  En o ja, wat een mooie meid was je… Nu ja, dat ben je nog altijd!

  Geliked door 1 persoon

 2. De lijst ga ik een andere keer bekijken, zo in de ochtend gaat dat nooit goed komen. Zoveel tijd heb ik niet. Wat zijn er veel foto’s van jou uit die tijd zeg. Ik wilde toen al eigenlijk nooit op de foto.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 3. Ah ja Wicked Games van Chris Isaac, toppertje nog steeds! Wat mij betreft, er waren nog wel meer nummers, maar goed, ondertussen had ik de hobby dj natuurlijk nog aan mijn zijde toen 😉

  Taylor Dayne, of hoe schrijf je dat, Samantha fox, hahahaha Roerige jaren ook eigenlijk wel, gelukkig is het nu een stuk rustiger 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Als ik jouw blogjes lees, word ik ook teruggeworpen naar die jaren. Alleen heb ik jammer genoeg niet zo heel veel foto’s van toen.
  Jij was een knapperd zeg! En wat zul jij blij zijn met al deze herinneringen. Koester ze!

  Geliked door 1 persoon

 5. 1991, het jaar waarin ons eerste kind geboren werd, een jaar om nooit te vergeten!
  Superleuke foto’s, ook al vinden we de kledij van toen nu lachwekkend, dat vinden we ongetwijfeld binnen 15 jaar opnieuw van wat nu in de mode is!
  Liefs xx

  Geliked door 1 persoon

 6. Ja Bryan Adams is ook wel goed op te horen.
  Ahm spijbelen, wel een reden om het gewoon te doen 🙂
  Nou de meao was best wel een succes, je hebt er nu nog plezier om.
  Dan heeft jou vriend in de Bernard kezerne gelegen.
  Leuke foto’s van je, zonnen en bruin worden is niet zoor mij weggelegt. Hans

  ot, Voor mij was vandaag was het lente in de ogen van de tandarts-assistente. Hans

  Geliked door 1 persoon

 7. Een heerlijk logje met mooie foto’s
  Spijbelen met een hele bende naar Amsterdam gaan dat blijft je bij he
  Tof van nog steeds contact te hebben met je collega
  Een beetje van alles die lijst ook wat ik niet ken

  Geliked door 1 persoon

 8. Goede morgen lieve Natasja en een fijn weekend gewenst.
  Je gaf in je reactie bij mij aan dat je toen zo onzeker was, dat was toch helemaal niet nodig want je was en bent nog steeds heel knap en de toekomst lachte je toe. Nu nog altijd hoop ik!

  Geliked door 1 persoon

 9. Goede zondagmorgen Natasja. Je zal de dag waarschijnlijk niet in je tuin kunnen doorbrengen nu het wat frisser is en het misschien wel gaat regenen. Toch hoop ik dat je ten volle van je dag zal kunnen genieten!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s