Throwback Thursday 3

Hier lees je deel 1 en deel 2

In dit jaar is President George H.W. Bush de eerste president die het Australische parlement toespreekt. Servie en Bosnie sluiten een wapenstilstand, de Serviers in Bosnie en Herzegovina roepen hun eigen republiek uit, Paul Simon treed als eerste grote artiest op in Zuid-Afrika na de culturele boycot van dat land, Een vliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al stort neer in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer, en op paasmaandag 20 april kijk ik naar The Feddie Mercury Tribute Concert, ter ere van de in november 1991 overleden frontman van Queen, we gaan terug naar 1992.

Mijn lange blonde haren knipte ik begin dit jaar af, tenminste de kapper. Ik was niet heel blij met het korte haar, en deed er dus vaak sjaals in. Toch moest mijn haar geknipt worden omdat het door al dat zelf verven gewoon niet meer mooi was.

Mijn vriend zwaait tot groot geluk van hemzelf af bij Militaire Dienst en gaat weer terug naar zijn oude baas, waar hij voor dienst al werkte. Ondertussen werk ik nog bij de Bruna, en zie mezelf steeds vaker staan in de spiegel en denk dan: ik ben veel te goed voor dit werk, dit past niet bij me. Natuurlijk was ik ook al het schoonmaken zat, en zeker de hitte in de zomer, zonder airco was niet te harden ook het inflexibele gedrag van de baas stuitte mij steeds tegen de borst. Je moest wel 4 weken van tevoren je vakantiedag aanvraag indienen, vooral die op zaterdag, en dan duurde het 3 weken en 6 dagen dat je hoorde dat het goed gekeurd werd. Ik wilde meer uitdaging veel meer.
In oktober verliep mijn contract en ik werd in september bij de baas geroepen. Mijn contract werd niet verlengd, hij vond mij niet passen in een winkel. Ik moest wat anders zoeken. Mijn lieve collega was die dag vrij, toen hij het vertelde. Ik moest heel erg huilen, van opluchting, maar ook zo van wat nu? Ik haatte het dat ik huilde recht in zijn gezicht, die man die vreselijke man, gunde ik mijn tranen niet, maar ze bleven maar lopen.
Ik kreeg een bos bloemen en hij vroeg of ik de dag nog wilde afmaken, want er was anders te weinig personeel. Het lef! Ik besloot te vertrekken gelijk! Met mijn bloemen in mijn hand vertrok ik naar huis.

Mijn lieve vriendin ging trouwen, en wat was ze mooi in haar heel lichtroze bruidsjurk, toen ze de zaal binnenkwam, plengde ik een traantje van ontroering. Het feest was leuk en gezellig, helaas stond ik tijdens het dansen op haar sluier, en scheurde deze. Of het door die scheur kwam of niet, helaas heeft dit huwelijk het niet gered, maar onze vriendschap tenminste wel.

IMG_1182
Op naar de Bruiloft van mijn vriendin

1992 was ook het jaar dat ik met mijn vriendje op vakantie ging naar Spanje. Met de bus van Bex reizen, mijn allereerste vakantie zonder mijn ouders. De rit was lang, het eten ach ja. En toen we aankwamen was ik zo gaar en wilde het liefst even liggen, wat niet kon omdat we pas een paar uur later op onze hotelkamer mochten. Ik rukte de tas open voor een bikini, en de rits ging stuk. Nou daar stond ik dan te foeteren, tas al stuk, waar al mijn kleren en zooi inzaten. De bikini lag natuurlijk onderin, en de tas was een groot oorlogsgebied toen we uiteindelijk konden inchecken. De kamer was vreselijk, de toilet spoelde niet goed door, en het idee dat je je toilletpapier in de prullenbak moest deponeren, sprak mij ook al niet aan. We hadden prachtig weer, maar het was een waardeloze vakantie.

IMG_1183
in de hotellift Spanje

Ik ging weer solliciteren, schreef mij in bij diverse uitzendbureaus. (kan het niet nalaten om te vertellen dat dat toen nog gewoon via de vestiging ging en je direct contact had) En ik had binnen een maand een andere baan, op kantoor, het was niet voor vast, maar ze hadden het zo druk daar, dat het waarschijnlijk voor een half jaar was. Dat maakte mij niet uit. Het loon was goed en ik kon ervaring opdoen.
Het was inderdaad heel druk, we werkten veel over. En ik was moe, zo moe, ik dacht dat het kwam van het overwerken. Maar als ik ’s ochtends aankwam wilde ik al het liefst slapen, het maakte niet uit waar, op de trap in de lift op mijn bureaustoel, maar ik ging gewoon door. Een keer heb ik me een weekje ziek gemeld omdat ik niet meer kon. Mijn moeder stond erop dat ik een bloedtest ging doen. En daar kwam uit dat ik pfeiffer gehad had, die nu op zijn retour was.

Ik maakte het uit met mijn vriend. Ik wilde niet meer, hij voelde als een last en ik wilde verder. Maar jeetje wat deed dat pijn en wat was ik verdrietig. Ik kocht van mijn spaargeld een mooie stereo installatie met cd speler en luisterde veel naar de Dire Straits. Mijn vriend kon mij niet loslaten, en uiteindelijk kwamen we weer samen.

IMG_1181
In gedachten, met een drankje

Ik begon met autorijlessen, ik was daar al eens in 1990 mee begonnen, maar dat was geen succes, ik scheurde letterlijk door de bochten, remde altijd veel te laat en had totaal geen controle over de auto. Ik stopte omdat het mij teveel stress opleverde. Maar nu mijn broer begon vond ik een stimulans om ook weer lessen te gaan nemen.

Als ik de lijst bekijk, staan er toch nog wel nummers in waarvan ik denk, hmm ja, zoals: Bohemian Rhapsody, hoewel die zo dood werd gedraaid dat ik m lange tijd niet kon horen. Nirvana, smells like Teen Spirit, na al die bubblegum, gabber muziek, kwam er weer iets van rock aan, ook het oudje van Bob Marley vond ik leuk, en Izabella met Shame Shame Shame, vond ik leuk, daar sta ik nog op een video te playbacken…. Madonna was best de weg kwijt met Erotica, hoewel er op dat album echt wel leuke nummers stonden. Nou ja, kijk zelf maar naar de lijst.

En nu de lijst:

https://www.top40.nl/bijzondere-lijsten/top-100-jaaroverzichten/1992

15 gedachten over “Throwback Thursday 3

  1. Goede morgen lieve Natasja. Wat weet jij nog veel over dit lang vervlogen verleden. Nu ja, er zaten heftige momenten tussen en zo iets vergeet je niet snel. Maar ook de muziek van toen is je bijgebleven evenals het ontslag en het trouwfeest waarvan het geluk helaas niet bleef duren maar de vriendschap tussen jullie twee gelukkig wel. Jammer van de tegenvallende reis, jammer ook dat er een einde kwam aan je relatie. Maar kijk eens waar je het allemaal bracht? Een schitterende man en al even schitterende kinderen!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik glimlach, want ik mis iets, ik weet we hadden destijds even geen contact omdat ik een totaal ander leven in was gegaan na onze examentijd, maar in dit jaar werd mijn meisje geboren en de hitlijst…. liet vooral dit nummer horen, hoe toepasselijk…

    Plus dat dit ook het jaar was waarin ik ook huwde en in mei… de ultieme liefde van mijn leven mocht vast houden 😉

    En die baas van Bruna, hij kan lachen hoor, hahaha Maar in het begin, ja pfffffffff ondertussen ben ik 1 van die klanten die een potje kan breken bij hem 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja ik zat in een andere fase dan jij. Jij werd moeder toen ik bij Unique ging werken nl 3 mei ging ik daar werken. En jij werd 3 dagen later moeder. En jij mocht veel eerder de ultieme liefde beleven!

      Like

  3. Jemig, wat heb jij nog veel herinneringen van vroeger zeg. Ik zou willen dat ik nog zoveel herinneringen had. Ik herinner me alleen de ‘grote’ dingen van toen nog. Het is zo leuk om dit steeds te lezen.

    Geliked door 1 persoon

  4. Haar verven is dus niet altijd zo goed.
    niet echt netjes, van je vragen of je nog wilt blijven, na dat je bent ontslagen.
    Je eerste zelfstandige vakantie was gelijk een beproeving.
    Als je pfeiffer hebt trek je echt wel een jas uit.
    Je hebt niet echt stil gezetten, altijd wel iets aanpakken. Hans

    Geliked door 1 persoon

  5. Goede avond lieve Natasja. Ik ben een beetje (veel) te laat vandaag omdat we van alles om ons hoofd hadden.
    Maar ik wil straks toch niet gaan slapen zonder jou een heel fijn weekend toe te wensen dat hopelijk tot nu toe heerlijk verloopt!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie