Throwback Thursday back to the nineties 4

Lees hier deel 1,2,3

In dit jaar: Tsjecho-Slowakije wordt gesplitst in twee afzonderlijke staten, Tsjechië en Slowakije. Bill Clinton word de 42e president van de Verenigde staten. In Liverpool vindt de moord op de 2 jarige James Bulger plaats. Het World Trade Center in New York wordt getroffen door een bomaanslag. Feyenoord wordt voor de 13e keer landskampioen van Nederland, de eerste aflevering van de comedy Het zonnetje in Huis wordt uitgezonden. Rene Klijn, maakt diepe indruk om bij Paul de Leeuw te verschijnen broos als ie was, om zijn liedje Mr Blue te zingen, we keken naar The Bodyguard (ik heb m nooit gezien), Jurassic Park, Schindlers List en Indecent Proposal en we luisterden naar veel unplugged sessies, we gaan terug naar het jaar 1993:

We waren weer bij elkaar, de pfeiffer had mij toch een jasje laten uitdoen. Ik was nog steeds vaak moe, en lag dan ook al vaak om 21:00 uur al te slapen.

Mijn uitzendperiode bij de leasemaatschappij liep af in april, ik moest weer volop solliciteren voor een nieuwe baan. Ik belde de uitzendbureaus waar ik ingeschreven stond, weer op dat ik beschikbaar was.

Al snel kreeg ik een telefoontje van een uitzendbureau, dat ze een vacature hadden op hun hoofdkantoor. Ze hadden namelijk een nieuwe afdeling in het leven geroepen, en hadden daar nog wat versterking nodig. Het was een functie die niet heel veel voorstelde, zei de intercedent, maar dat maakte mij niet uit. Het leek me heel erg leuk om op het hoofdkantoor van een uitzendbureau te werken. Ik mocht op gesprek. Het was niet mijn beste sollicitatie gesprek, ik hakkelde en stuntelde, en toen ze vroegen wat ik van de functie verwachtte, antwoordde ik;”Ik hoorde van de vestiging dat de functie niet veel voorstelde, en toen dacht ik, dat is precies wat voor mij.”

FullSizeRender
op mijn werkplek

Ik kreeg de baan. Ik werkte op een afdeling met nog twee jonge meiden, een zelfs van 18 geloof ik toen, en de ander was iets ouder dan ik nl. 22 jaar. Ik kon het gelijk vinden met hun. Het werk op maandag vond ik het minst leuk, dan moesten we bij heel veel facturen, de urenbriefjes bij zoeken en er achter nieten, dat was zeker een dagje werk. Maar onder dat werk konden we heerlijk kletsen, en zingen, de radio stond altijd aan, en dan was het best wel te doen. Omdat het een nieuwe afdeling was, werd er ook gekeken, wat we aan meer werk konden doen, waar de ander afdelingen niet aan toekwamen. En dat maakte het werk ook wel weer heel erg leuk.

Mijn vriend en ik kregen bericht dat we een flat aangeboden kregen, en wat voor een flat, prachtig aan een park, aparte keuken en kamer, twee slaapkamers, ik was gelijk verliefd op de flat, we gingen hokken.

 

Ondertussen was ik nog steeds bezig met mijn rijlessen, maar de autorijschool waarbij zowel mijn broer als ik zat was voor die tijd best wel duur, en het was al eens gebeurd dat de rijinstructeur gewoon niet kwam opdagen omdat ie mij vergeten was. Ook heb ik een keer een bekeuring gehad, omdat ik op de busbaan reed richting Muiden, en dat was niet toegestaan, natuurlijk kreeg ik die bekeuring niet, die moest de instructeur zelf betalen. Ik was niet langer tevreden met de rijschool, hoewel ik daar wel in een weekend via een spoedcursus, mijn theorie had gehaald, keek ik toch uit naar een andere rijschool, waar de instructeur mij toch wat meer leerde, en die wat strenger voor mij was, ik bakte er namelijk nog steeds niets van, scheurde door de bochten, remde te laat, laat staan die bijzondere verrichtingen, ik meldde mij af en ging op zoek naar een andere rijschool.

De rij instructeur waar ik toen zat, was streng en wees mij ook echt op de fouten. Soms was ie zo boos en streng dat ik in huilen uitbarstte. Maar misschien had ik het ook wel nodig om dat roze papiertje te halen, en ook al bakte ik er niet heel veel van, toch wilde ik weleens examen doen. Puur om te kijken wat ze van me verwachtte en waar ik op moest letten. De rijinstructeur vroeg mijn examen aan, en ik moest ongeveer tegelijk met mijn broer, die ook naar deze rijschool was overgestapt, examen doen. We zakten allebei. Van mij had ik het wel verwacht, maar mijn broer reed zoveel beter dan ik. Maar niet getreurd, we vroegen gelijk het tweede rijexamen aan, waar we helaas ook beiden voor zakten. Ik was er niet op gerust dat ik met mijn rijstijl ooit via het gewone examen mij roze papiertje zou halen, en vroeg een staatsexamen aan. Daarbij waren ze wat relaxter en kreeg je meer de tijd. Mijn broer ging weer voor het gewone rijexamen.

We gingen niet op vakantie, ik wilde ook niet op vakantie na die vakantie in Spanje dus gingen we veel dagjes weg.

Op mijn werk ging alles goed, ik kreeg na drie maanden een jaar contract. Op mezelf wonen vond ik zwaar, hoewel ik het een mooie flat vond, en ik mijn inrichting ook geweldig vond, was het moeilijk om samen te leven met iemand die zichzelf niet veel waard vond. En toch vond ik dat ik hem moest helpen.

En dan nu de lijst van 1993

https://www.top40.nl/bijzondere-lijsten/top-100-jaaroverzichten/1993

Advertenties

30 reacties op ‘Throwback Thursday back to the nineties 4

 1. Ik vind het zo geweldig om al jouw foto’s te zien en de bijbehorende verhalen te horen. Ik vind het fantastisch dat jij zoveel foto’s hebt van periodes in je leven. Toen ik jong was, werden er volgens mij niet zoveel foto’s gemaakt. Behalve dan van speciale momenten zoals verjaardagen, werkweken van school en dat soort dingen. Zo jammer hè.

  Liked by 1 persoon

 2. Goede morgen lieve Natasja. Ik heb met stijgende interesse dit weer knap geschreven log gelezen, wat een mooi inkijk geef je ons op je leven van toen. Zowel privé als in de rest van de wereld gebeurde er een massa dingen, fijn of niet fijn maar ze waren wel een mijlpaal in je leven hé.
  Ik hoop dat je er nu met plezier op kan terugblikken want het heeft je allemaal gebracht naar wat je nu bent en beleeft, met een leuke man en dito kinderen. Een heel misschien ook straks een interessante nieuwe baan!

  Liked by 1 persoon

 3. Ja 1993, toen ik nog gehuwd was, mijn kindje al had en in dit jaar begon te lopen, echt lopen en ik heb nog een filmpje, staat bij mijn ouders op de schijf… hahaha zal hem eens ophalen en hier op de schijf laten zetten met dit nummer:

  waar zij dan achter haar poppenbuggy mee staat te dansen, whahahaha de rest van de lijst ach zal wel, natuurlijk herken ik het 1 en ander, maar niet bewust dat het van dat jaar is 😉

  The bodyguard nog nooit gezien? Die film is mooier dan je denkt, love story, afcourse, ik verwachtte er ooit erg weinig van, maar het verhaal is best spannend en dus… kijk je door Whitney heen, ook al speelt ze misschien wel zichzelf, hahaha

  Ja, dat huisje, dat herken ik uit duizenden natuurlijk, eigenlijk ontzettend jammer dat we destijds een jaar later dus, niet dichter bij elkaar zijn gekomen, ik weet nog dat ik 1x bij je ben geweest en jij bij mij, maar dat je niet een handreiking hebt gedaan gezien wat er meer privé speelde… zo dichtbij een santuary, al was ik misschien ook niet de meest vrolijke vogel toen ik hier kwam 😉

  X

  Liked by 1 persoon

 4. Zo leuk weer die foto’s en verhalen! Voor jezelf moet dit ook echt een mooie herinnering zijn. Ik was nog heel jong toen, onder de 10, maar ik kan me er nog veel van herinneren. Mijn felgekleurde jas bijvoorbeeld die mijn moeder had gemaakt en de uitjes naar het bos.

  Liked by 1 persoon

 5. Inderdaad, het World Trade Center in New York wordt getroffen door een bomaanslag, de eerste.
  De periode dat uitzendbureaus het best goed deden.
  mooi je toekomstplannen te kunnen invullen.
  theorie gaf bij mij nooit problemen, praktijk wel ik was te vrij, herkenbaar je gevoel. Hans

  Liked by 1 persoon

 6. Goede morgen Natasja en een heel fijn weekend gewenst.
  Om op je vraag te antwoorden: ja, de GVSALM is een vereniging die de archeologie, het landschap en de monumentenzorg hoog in het vaandel voert en er alles aan doet om dat ook te promoten. Guido zit er in de beheerraad en organiseert onder andere die verschillende studiereizen waarvan ik een verslag maak op mijn blog.

  Liked by 1 persoon

 7. Goede zondagmorgen lieve Natasja. Je zal het wellicht wel druk hebben met de voorbereidingen vanmorgen om er straks een schitterende verjaardag voor je zoon van te maken met de opa’s en oma’s en mijn broer, schoonzus en kinderen. Gisteren kon hij het al met de vriendjes vieren, hij wordt precies verwend hé.
  Morgen moet jij ook terug in de weer en dinsdag vroeg weg. Het wordt een druk paar dagen maar jullie kunnen eens lekker uit de bol gaan met Guns And Roses woensdag, geniet er van!!!

  Liked by 1 persoon

 8. Enorm leuk om te lezen. Ik was 19 in 1993 en weet het dus nog erg goed allemaal. Mijn dochter is helemaal weg van de jaren ’80 en begin ’90 dus laatst met haar nog heel veel muziek en films uit die tijd gekeken en geluisterd. Erg leuk 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s