Throwback Thursday 5 Back to the Nineties

Hier lees je deel 1 2 3 4

In dit jaar stelt Belgie Proximus het eerste netwerk voor mobiele telefonie open, de Tros en VOO staren een gezamenlijke soapserie, Onderweg naar morgen, er is een wapenstilstand in Bosnie tussen Servie en Kroatie, Nirvana geeft haar laatste concert in Munchen, Het is een zwart weekend op 30 april voor de Formule 1, zowel Formule 1 coureur Roland Ratzenberger als Ayrton Senna komen om het leven. De Amerikaanse tv kijkers kijken live naar de politieachtervolging van OJ Simpson en bij een grote brand in het Switel-hotel in Antwerpen komen 15 personen om het leven en raken er 164 zwaargewond. We gaan terug naar het jaar 1994:

FullSizeRender-5
Mijn eerste auto
In februari van dat jaar de 15e om precies te zijn, haal ik het felbegeerde roze papiertje, via het staatsexamen. De rit ging op een paar puntjes na goed, en de examinator had er vertrouwen in dat ik het roze papiertje wel aan kon. Het was gewoon veel soepeler dat examen. Mijn broer haalde een week later zijn roze papiertje via het reguliere examen.
Mijn vriend ging op zoek naar een auto, ik zelf had er nog niet heel veel haast mee. De eerste auto waarmee hij op de proppen kwam was een beige BMW, zo’n grote bak. Nee dat was niets voor mij. Maar mijn broer had er wel oren naar, en kocht deze zuipbak, waarbij je van tankstation naar tankstation reed, maar wat was hij trots.
Mijn vriend zocht verder en vond ergens in onze wijk een opel uit 1982 die te koop stond. Hij vroeg er f 2000,00 € 907,56. We hadden bij de onderhandelingen mijn broer erbij gehaald. Hij was namelijk verkoper en rap van tong. We boden f.1.500,00, maar de man wilde er uiteindelijk f 1.750,00 voor hebben, en voor dat bedrag kocht ik m.
Wat was ik blij zeg, mijn eerste echte auto,  een bak die mij nooit in de steek heeft gelaten, en die heerlijke kuipstoelen had. Omdat mijn vriend geen rijbewijs had, en ook geen zin had om daar poging toe te doen, reed ik overal heen.

In dat jaar hadden mijn broer en ik een reünie van onze oude school in Deventer. Ik werd gebeld door mijn vriendinnetje uit de eerste klas van die school. Mijn broer en ik reden er gezamenlijk heen in zijn benzine slurpende BMW. Mijn vriendin was er nog niet, en ik stond op de uit kijk. Toen ik een auto aan zag komen en daar naar de passagiersstoel keek, zag ik haar gelijk. Ik vind dat nog steeds opmerkelijk dat je elkaar, 14 jaar niet gezien hebt, voor het laatst toen we 8 jaar waren, en dat je elkaar gewoon herkend, als je 22 jaar bent. Het klikte gelijk weer, de meeste mensen kon ik niet, of zij konden mij niet, maar dat is niet meer dan logisch als je 7 jaar bent als je van school af gaat. Toch was het de moeite waard om te gaan.

Mijn vriend en ik wilden een kat. Ik zag in de supermarkt een advertentie hangen, dat er een kat was aangelopen en dat die een huisje zocht. We gingen er samen heen, en een doos zat echt een heel grote zwarte kat met een witte streep op zijn neus. Ik schrok er eerlijk gezegd van. Maar ik dorst het niet te zeggen. We gingen weg met die grote zwarte kat met witte streep. We noemden m Remi, omdat hij alleen op de wereld was. Remi was een stuurse kat, niet echt aaibaar, en heel stijf. ’s nacht gilde hij het uit, maar toch bleef ie bij ons. Ik kan nou eenmaal niet een dier zo maar weg doen. Heel soms kwam hij naar me toe, en dan aaide ik m. Hij verstopte zich weleens in de oven.. In het najaar kregen we een kitten. Wat was ik verliefd op haar, ze was mijn alles. Ze was ondeugend, en kon net zo kijken als die Gremlins voordat ze eng waren. Ik noemde haar Babooshka, naar de plaat van Kate Bush. Babooshka was speels en slim. Ze maakte de deuren open, en als de kraan liep rende ze daar naar toe en dronk uit de kraan. Ze lag het liefst bij mij, een ander moest niet bij haar in de buurt komen want dan haalde ze uit, hmm misschien toch een gremlin.
We gingen niet op vakantie maar dagjes weg, we hadden mazzel met het weer. Mijn vriend was namelijk net weer begonnen met werken na een zware periode.

Mijn contract liep af in augustus, maar ik kreeg een contract voor onbepaalde tijd. Een collega nam afscheid want hij ging naar Amerika emigreren en hij kreeg een geweldig afscheidsfeest in Claus Party Haus.

Marco Borsato stond heel lang boven aan de hitlijst met de meeste Dromen zijn bedrog, en we zongen allemaal mee met de Hermes House Band I will Survive. En toch moet ik bekennen dat de kwaliteit van de muziek echt achteruit ging. Op een paar nummers na, was het toch echt bagger. Veel muziek met Samples van vroeger. Mijn favorieten uit deze lijst: the Cranberries met Zombie en ik vond die van Paul de Leeuw erg mooi met Ik wil niet dat je liegt. En zeg nu eerlijk het zijn toch ook geen nummers die je terug vindt in de top 1000 allertijden?

Hier de lijst:

https://www.top40.nl/bijzondere-lijsten/top-100-jaaroverzichten/1994

Advertenties

21 reacties op ‘Throwback Thursday 5 Back to the Nineties

 1. Ik durf te zweren dat ik deze post gisteren ook al gezien heb. Sterker nog, had mijn reactie al klaar alleen werd het niet geplaatst. Ik vond dat zo vreemd. Maar nu snap ik het, het was gisteren woensdag ipv donderdag 🤣
  Maar in ieder geval wilde ik zeggen dat ik het bijzonder vind hoeveel foto’s jij van jezelf (en je eerste auto haha) hebt van vroeger. Je hebt zo een hele hoop herinneringsbewijsjes.
  X

  Liked by 1 persoon

 2. Goede morgen Natasja en voor straks een heel fijn weekend gewenst.
  Wat een knap geschreven log alweer, heerlijk om al je avonturen uit het verleden te mogen lezen, het heeft wat weg van een foto album waarin je bladert en zo de betreffende persoon beter leert kennen. Bedankt dus wat je zo open en bloot over alles verteld en ons een inkijkje gunt in wat je allemaal hebt meegemaakt!
  OT: was het een leuk concert en heb je er van genoten? Wat een vraag, dat zal natuurlijk wel!

  Liked by 1 persoon

 3. Ach wat leuk een Opel kadet, een bekende auto uit de jaren van toen.
  Auto’s kopen is onderhandelen.
  Op inbrekers zit niemand te wachten.
  Katten zijn eigenwijze beestjes, wel lief. Hans

  Liked by 1 persoon

 4. 3 feb 1994, Eddy vertelt mij, ik hou niet meer van jou, vlak voor hij de nachtdienst in gaat bij Copy Disc… om mij dus echt in opperste verbazing achter te laten, en tien minuten later laat hij mij op bed achter met ons kindje in het bedje vlak bij die net slaapt eindelijk… en mij achterlaat in een nacht alleen met die woorden door mijn hoofd, ik ga bij je weg… wat? Mijn stiefvader Herman was jarig die dag… nog een paar uur te gaan…. om ook te weten dat deze woning waar ik nu nog woon, over een paar dagen het contract te tekenen,en ja onze beider handtekeningen staan erop, omdat hij nog heeft geprobeerd mij achter te laten bij mijn ouders met ons kind, omdat ik het toch niet alleen zou redden op deze woning met onze dochter, wat? Uh? Ik zal jou even laten zien wat ik kan!

  Waar ik daarvoor zelf had bedacht, ik blijf in Haven… maar zijn woorden… gaven kracht om wel op mijzelf te gaan en dat was het begin van deze straat, en deze woning, alleen… 15 feb, wordt mijn eerste nacht in deze woning, na eerst geklust te hebben en een bos bloemen gekregen te hebben, omdat er nog meer mensen contract moeten tekenen en Ymere heeft mijn woning als modelwoning gebruikt voor kijkers… en die dag ook nog dus.

  Het nummer wat mij dit jaar getekend heeft, dat is vast heel erg begrijpelijk…

  Mijn Italiaanse periode breekt aan samen met Mariah Carey….. want verlaten worden brengt veel verdriet mee, waar je amper tijd voor hebt als je een net geen 2 jarige onder je vleugels hebt en alles alleen moet doen ineens…

  Wat een tranen…. vloeiden er als ik even de tijd kreeg alleen…

  X

  Like

   1. Dat nummer idd pfff krijg gelijk een raar gevoel waar uit al blijkt dat deze periode in mijn leven ook niet de gelukkigste was. Heavy stuff wat je schreef schat. Lekker ding ben ik om je er zo in mee te slepen, sorry!!! Maar je hebt het gedaan je hebt het gered! Je bent voor mij een powervrouw!! Hugs kisses 😘😘😘😘😘😘

    Liked by 1 persoon

   2. yessssss dus hoe zielig dit jaar ook gestart is, en nog 2 jaar navolging had hierna, toch had ik sociale contacten opnieuw terug gevonden en zijn hernieuwd 😉

    Liked by 1 persoon

 5. Goede zondagmorgen lieve Natasja en hopelijk ben je aan een heel leuk weekend bezig waarin even wat gerust kan worden en niet gesolliciteerd. Je bent waarschijnlijk nog steeds aan het nagenieten van dat mooie optreden hé, dat pakken ze je alvast nooit meer af!

  Liked by 1 persoon

 6. Goede morgen lieve Natasja en een fijne nieuwe week gewenst. Hopelijk zal je daarin de nodige inspiratie opdoen om een nieuw log te plaatsen, ik kijk er al naar uit want jouw epistels zijn steeds de moeite waard om te lezen én te bekijken!

  Liked by 1 persoon

 7. Goede morgen Natasja. Ooo, leuk zeg, je vertrekt heerlijk met vakantie op het einde van de week. Geen wonder dat het stil is op je blog, er komt heel wat voorbereiding bij kijken hé. Waar gaat de reis naar toe? Ik hoop dat jullie er met volle teugen van zullen genieten!

  Liked by 1 persoon

 8. Goede morgen lieve Natasja. Je bent er blijkbaar terug na een heerlijke vakantie in het Bella Italia.
  Heb je er van genoten? Dat zal wel en hopelijk ben je volledig uitgerust en sta je vol van heerlijke herinneringen weer paraat! We krijgen er toch een verslagje van hé…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s