Monday Monday

Het is alweer december, een wit pak sneeuw bedekt de aarde, de huizen, de bomen. Vanmorgen heb ik mijn jongste zoon lopend naar school gebracht. Mijn oudste ging met mijn elektrische fiets naar school. Wat is het toch altijd een race tegen de klok, en waarom moet iedereen altijd om half 9 ergens zijn.

Maar het is weer gelukt. Om iets over half 7 ging de wekker, en ik besloot er om kwart voor 7 uit te gaan. De broodjes uit de vriezer halen, allemaal op een bordje om te ontdooien. Het theewater opzetten. Yakultje drinken. Thee inschenken, met suiker, zonder suiker, met melk zonder melk. Broodjes smeren, “wat wil je erop?’ Doe maar Duopennotti. Ik vraag het maar voor de zekerheid. Oh nog even neusdruppeltjes in je neus spuiten, blijf dus nog maar even in bed.

Broodje Duopennotti en thee op tafel gezet. Daarna het bord met de Honneyloops met melk en thee, voor de oudste neergezet, het enige wat ze moeten doen is eten.

Schieten jullie op? Je moet ook nog douchen, en het heeft gesneeuwd, dus je moet uitkijken op de weg he? Je kunt beter eerder naar school vertrekken. Broodjes voor tussen de middag gesmeerd, appeltje geschild, drinken ingeschonken.

Ben je al aangekleed? Waarom sta je nog in je blootje? Opschieten. Ik begeef me naar de douche, was me, doe mijn lenzen in, en doe mijn kleren aan.

Hup we gaan, lekker lopend naar school. Samen met mijn jongste vertrek ik richting school, mijn oudste is net op tijd vertrokken, en ik hoop dat de wegen voor hem en de fiets makkelijk begaanbaar zijn.

Net op tijd komen we aan bij school, ik zeg mijn jongste gedag en loop weer richting huis. Als ik dan langs de bushalte loop, hoor ik jongeren klagen, dat de bus maar niet komt. Ja Almere heeft een nieuwe busmaatschappij en die is volgens mij dit weekend begonnen, lekker begin in de sneeuw. Maar daar heeft mijn oudste geen last van, deze bikkel is met de fiets. Het is overigens voor ons niet echt te doen om met de bus te gaan. Wij wonen zo’n 900 meter van de bushalte af, lopend doe je daar zo’n 10 minuten over. Tegen die tijd ben je op de fiets al bijna op de helft van de afstand! die hij moet fietsen.

Ik loop lekker naar huis, als ik thuis ben, doe ik de zwarte was in de machine, en vouw ik terwijl ik onder het genot van een lekker kopje koffie, Goede Tijden Slechte Tijden kijk, de droge was op.

Ik app mijn oudste of ie op school is, en ik bel mijn man of hij op zijn werk is.
En dan pak ik mijn iPad, en typ dit blogje….

De kop is er af!

9 gedachten over “Monday Monday

 1. Yeah!!!! she’s back!!! ik zag vanmorgen hier op het fietspad achter, je weet wel… die.. een meisje lopen, tiener, met blote enkels en lage gympen en de skinny dus ook hoog…. bijna had ik het raam open willen doen, bijna… of ze even een paar sokken wilde komen halen, hahahaha

  X

  Like

   1. whahahaha ja precies 😉 En ik zag in de periode dat Eliza die leeftijd had, toen waren die korte truitjes in, je weet wel, blote rug en navel…. pfffffffff heb een koude rug mama… uh ja trek een langere trui aan dan, NEEJ! dat staat niet, lol…

    Geliked door 1 persoon

 2. Wat gebeurd er toch een hoop op een ochtend he. Dan tussen de middag ophalen, eten maken, drinken inschenken weer naar school toe. Owh ja.. nog even heen en weer, want hij moest zijn gymtas mee, die stond nog klaar. Maar ik ben op tijd. Gelukkig, nu even wachten, want de computerles begint zo. Daarna naar gymkanjers. Naar huis, owh wacht, ik moet nog eten koken.. pfff, toch maar naar de supermarkt. Eten koken. Is het al bedtijd?

  Love As Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

 3. Goede morgen lieve Natasja.
  De kop is er inderdaad af, niet alleen is zo de nieuwe week begonnen maar er staat bovendien ook nog een nieuw logje hoera! Hopelijk heb je deugd gehad van je pauze en deed je daarin veel inspiratie op om je mooie log weer wat regelmatiger te stofferen.
  Leuke beschrijving van zo’n ochtend met de kinderen, wat komt daar veel bij kijken hé. Maar alles wat je met zoveel liefde voor hen doet zullen ze nooit meer vergeten!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s