Geroast en genaaid

Het was me een weekje wel. Terwijl iedereen in volle afwachting was met wie Gordon donderdag zou trouwen, werd Giel Beelen Geroast.
Ik heb het niet zo op dit soort programma’s en heb Gordon gaat trouwen dan ook geen een keer op tv gezien, wel las ik de stukjes over het verloop van het programma op social media. Rogier, dat was de ideale huwelijkskandidaat volgens vele volgers.
In de ochtend luister ik sinds jaar en dag Veronica, en sinds een paar maanden zit daar Giel Beelen, weggeschopt bij het publieke NPO, mag hij nu zijn geluk beproeven bij Veronica, en eerlijk gezegd valt het mij alles mee. Maar natuurlijk moest hij dan ook geroast worden.

The Roast of… is een Amerikaans programma, waarin een bekend persoon, geroosterd wordt.
Er zitten allemaal bekende mensen op een stoel die elkaar afmaken. En iedereen smult ervan. Ik was nieuwsgierig, dus heb ik gisteren de Roast of Giel Beelen versneld teruggekeken, en met behoorlijk veel schaamte en ergernis. Hard gelachen heb ik niet, misschien heel even een grimas. Ik zal heel eerlijk zijn, ik was benieuwd naar Sylvana, anti zwarte piet, Simons. En och wat trok ze van leer zeg, ze liet geen gelegenheid voorbij gaan om het verschil tussen blank en zwart te maken. Elke zin was gevuld met zogenaamde zelfspot. Ik snapte het niet. Deze Sylvana, die van Denk naar een eigen politieke partij ging, met verschillende namen, die strijd tegen zwarte piet, zat er nu om te lachen. Oh maar dit is cabaret, oh dan mag je lachen. Nou ik zal jullie vertellen, ik moet vaak harder lachen om het ongekunstelde programma, Voetbal Inside, dan deze echt werkelijk walgelijke televisie.

Maar dat was nog niet het enige want gisteren zou Gordon zijn keus maken. Volgens de promo filmpjes en wat hij zelf deelde op social media, zou hij toch echt gaan trouwen. Kijkers leefden massaal mee, gaven hem advies, maar wat deed Gordon? Hij koos niemand met boze en teleurgestelde kijkers als gevolg. Ze voelden zich echt genaaid, en Gordon, lacht en denkt, heb ik er even veel kunnen naaien zeg.

Erland ging ook al weken met een klein stijfje naar bed, want dit programma was toch echt een hit, en keching voor zijn bankrekening. Die Erland, die gaat voor mooie programma’s, die zich ontzettend verdrietig voelde samen met billenmaat Ronald toen VI van leer trok over het reilen en zeilen bij de RTL Directie. Erland die het elk jaar weer vlak voor kerst zo goed voor heeft met de mensen in arme landen, dat hij zijn personeel, naar een arm land laat overvliegen, en dat ze dan met tranen in hun ogen moeten vertellen hoe vreselijk het daar is, en dat er gestort moet worden.

In mijn woonplaats heeft zich deze week een vreselijk drama afgespeeld, een jongen van 15 jaar, die zou gaan voetballen, werd meerdere keren gestoken door een plaats en leeftijdsgenoot die samen met zijn vriend was. Een buschauffeur heeft het slachtoffer proberen te helpen. Helaas het mocht allemaal niet baten. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De twee daders zijn inmiddels voorgeleid. 15 jaar.

Waar gaat dit toch allemaal heen….

 

10 gedachten over “Geroast en genaaid

 1. Oh nee wat heftig van je jongen! Bizar dat soort dingen he? Dat van Gorden heb ik meegekregen omdat het zelfs op de NOS app stond 😛 Ik kijk uiteraard bijna geen Nederlandse tv, niet zo heel erg haha

  Geliked door 1 persoon

  1. Vreselijk hè die jongen, en gister zocht ik op internet naar de foto van de dader, school en voornaam en je bent er, zegt mijn zoon, zelfde leeftijd, die ken ik heb ik mee gevoetbald. Was hij wel even van zijn stuk mijn zoon.

   Like

 2. Dat op tv interesseert me al jaren niet meer. Die tv programma vind ik zo nutteloos en zonde van mijn tijd. Dat van die jongen is wel heftig hoor. Het zou je kind maar zijn. Aan beide kanten natuurlijk. Want zo’n situatie kent louter slachtoffers.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 3. Goede morgen Natasja en een fijn weekend gewenst.
  Tja, ik hou niet van zo’n programma, niet als het Amerikaans is maar ook niet als het over bekende Nederlanders gaat, ik zie er het nut niet van in om iemand belachelijk te maken, ook niet als je met jezelf lacht. Ik wist natuurlijk wel dat het uitgezonden werd maar heb verstek laten gaan.
  Vreselijk die steekpartij waarbij de jongen het leven liet. Je hoort het tegenwoordig veel en het is ook niet aan een bepaald lang gebonden. En ik vraag me telkens af: waarom toch?

  Geliked door 1 persoon

 4. De huidige media mist op veel punten de aansluiting met het publiek.
  Jongeren kijken al helemaal geen tv.
  Zelf loop ik er ook niet meer voor warm, om de haverklap voorstukjes en reclame.
  Wat een drama, zou je kind zijn. Hans

  Geliked door 1 persoon

 5. Goede zondagmorgen lieve Natasja, maak er een mooie dag van hé.
  Bedankt voor je reactie, je hebt daar natuurlijk een punt, maar de robotica doet ook veel goeds in het leven. Alles hangt af hoe men die nieuwe kennis gebruikt en in wiens handen het valt…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s