Be the change

Alles moet anders, veranderen, be the change, maar waar willen wij naar toe?

En ook ik heb daar gestaan hoor, in een conferentie zaal, met mijn armen  voor mijn lijf en mijn handen die bewogen alsof ze een motor lieten gassen, op de muziek van Steppenwolf Born to be Wild. Ik zag de gekte, de hysterie, het schreeuwen om verandering, een andere weg, be the change. Welke verandering, welke weg, maar nog belangrijker, wat het doel was, dat is mij nooit duidelijk geworden, sterker nog, terwijl we amper begonnen waren, werd er alweer geschreeuwd om verandering.

Veranderen om het veranderen, ik had het gevoel dat we aan het doel voorbij schoten. Aan de andere kant schreef ik net dat het doel mij niet duidelijk werd. Dus welk doel heb ik dan voor ogen? Verandering  voor verbetering, meer werk en een effectievere werkwijze. Maar dat heb ik helaas niet kunnen ontdekken. Wel meer werk en verzuipen omdat randzaken, zoals rapporteren en registreren belangrijker werden dan de hoofdzaken.

Ik ben nu alweer 2 jaar thuis, twee jaar om de jaren achter mij te verwerken, de gekte een plekje te geven. Maar de gekte is er nog steeds, ik sta bij heel veel vacaturesites ingeschreven en word regelmatig benaderd door recruiters.

Nu is het zo dat recruiters aan je verdienen als je al op gesprek mag komen. Vroeger was het als je daadwerkelijk geplaatst werd.

Dus rij ik stad en land af met auto of openbaar vervoer, voor gesprekken. Meestal krijg je een terugkoppeling van de recruiter, of je het geworden bent, en in mijn geval waarom niet. Maar ik heb ook meegemaakt dat ik niets hoorde en zelf contact op moest nemen.

De redenen dat ik het niet werd is uiteenlopend, past niet in het team, geen click, te weinig ervaring ( en soms moet ik daarom lachen omdat het dan een functie is die ik 14 jaar bekleed heb).

Ook een leuke ervaring was, een gesprek in Amsterdam, of ik stressbestendig was, terwijl de vragenstelster over mij heen keek en tegen haar collega zei: ik ga er even wat van zeggen. Ik keek achter mij en zag een groep mensen die stonden te praten, ik had niets doorgehad, noem het afsluiten.

Maar ik geloof dat alles een reden heeft zo ook dit. Ik maak me er niet druk om, ik hoef me nog even niet te begeven in deze gekte.

En stressbestendig? Daar kan de vragenstelster nog wat van leren.

17 reacties op ‘Be the change

 1. Idd, gekte om de gekte. Het moet altijd sneller, beter, maar is dat altijd goed ??????
  Nee, het menselijke aspekt verdwijnt, er wordt niet geluisterd al doet men alsof.
  Ook privé moet je steeds meer op he tenen lopen om het anderen naar de zin te maken, hoezo stress!!
  Dicht bij jezelf blijven, je niet gek laten maken!! Je bent de stuurman van je eigen leven en jij bepaalt welke koers er wordt gevaren.

  Geliked door 1 persoon

 2. We hebben alleen maar haast, maar vergeten dat we haast hebben om zo sneller in de afgrond te komen. Doe er niet aan mee, trap er niet in…. Doe rustig aan… Iedereen mag eerder de afgrond in springen… ik rem wel.

  Love As Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik zat hier ook ooit middenin in die gekte. Vreselijk vond ik het. Als je solliciteert hier in Colombia vragen ze: wanneer kun je beginnen? Haha die ene keer had ik me zo goed voorbereid op al die lastige Nederlandse vragen, maar er kwam niets van. Hoewel er hier ook stress is, is het leven zo ontzettend veel relaxter. Als ik denk aan ooit teruggaan naar Nederland is dat ook mijn grootste angst, dat ik weer wordt opgeslokt in een wereld van haast, moeten en nooit genoeg.

  Geliked door 1 persoon

 4. Veranderen zit eenmaal in een mens, maar het vervelende is als je zelf een positieve verandering wilt bewerkstelligen lukt dat om een of andere vreemde reden niet. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de wollige Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Like

 5. Goede morgen lieve Natasja en een fijne week gewenst.
  Hoewel ik een pak ouder dan jij ben is alles wat je beschrijft heel herkenbaar, ook ik heb vier jaar gesolliciteerd en aan examens meegedaan. En zelfs al was het toen een tijd waarin nog gemakkelijk werk te vinden was kwam men toen reeds met al die uitvluchten op de proppen die jij hier beschrijft.
  Als je echt het geld niet nodig hebt en het je nog steeds niet verveelt geen werk te hebben, stap dan uit die ratrace en laat alles gewoon op je afkomen, komt toekomst, komt raad!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik doe het liever langzaam en dan meteen goed, dan dat ik snel zou moeten zijn om dan tig fouten te moeten herstellen.. haastige spoed is zelden goed.

  Wat een onzin, vooral om die ervaring weer ook, pffffffffffffffff bullshit.

  Maar, jij komt er echt wel lieve schat, alles heeft inderdaad zijn redenen en ik ben ervan overtuigd dat de perfecte baan of job op jouw weg komt als vanzelf.

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s