Vrolijk Kerstfeest

B37C2846-3811-4E64-9DBC-44F6D84BFC94.jpeg
Kers 2017

Nee ik had geen zin om kerstkaarten te schrijven. Ik heb het jaren trouw gedaan, al sinds ik weekenden doorbracht bij mijn ex.. 1991 dus.
Dit jaar zou ik geen kerstkaarten schrijven. Als de eerste kerstkaart binnenvalt, sta ik nog steeds achter mijn besluit. Maar dan ontvang ik de tweede, ik zie aan het handschrift op de envelop dat het van mijn lieve vriendinnetje sinds 1981 is. Mijn lieve vriendin, die ondanks haar operatie, ellende met haar moeder toch nog de kracht vond om kerstkaarten te sturen en te schrijven. Ik was om. Ik had nog voldoende kerstkaarten van voorgaande jaren over in de kast, deze heb ik gepakt ben gaan zitten, en gaan schrijven.

De kerstkaarten lagen toch wel een week op tafel, ik moest nog zegels halen, maar ik had geen zin om ze te halen. Ja je leest het goed, geen zin om te halen. En het slaat ook nergens op. Want ik ben elke dag wel bij een supermarkt te vinden die kerstzegels verkoopt, maar ik peinsde er niet over ze te halen. Vorige week dinsdag was mijn oudste vrij, en ging met zijn vrienden voetballen. Uit pure zenuwen, ja het is heel erg ja, liep ik naar de supermarkt en haalde ik de zegels. Ik wilde eigenlijk een velletje zegels halen, maar ik zag dat je bij twee velletjes een leuke kaarskandelaar kreeg van Rivièra Maison. Ik ging overstag en haalde twee velletjes zegels. De prijs € 29,00. Ik kon het bijna niet geloven. De verkoopster en tevens buurmeisje pakte voor mij een pakje waar de kaarskandelaars in zaten. Ik keek verbaasd naar het pakje dat zo plat was als een dubbeltje, maar dacht, waarschijnlijk zit daar een bon in om ze in de winkel op te halen. Opgewonden liep ik naar huis. Thuis aangekomen zag ik dat mijn oudste alweer lekker thuis was, evenals mijn jongste. Opgelucht en blij kwam ik binnen, zette thee voor ze en maakte het pakketje van de kandelaars open. Daar zaten twee papieren kapjes in, die moest je in elkaar vouwen. Leuk voor over een glas.

88A6F5DB-0849-47BE-B6B9-2E266BD81958.jpeg
Daar moest ik van bijkomen, ja en ik moest er ook om lachen. Ze hadden me weer mooi voor het lapje met hun kandelaars.
Uiteindelijk had ik maar 20 zegels nodig, en liggen die andere zegels in de kast.
Als ze voor volgend jaar december niet op zijn, zal ik waarschijnlijk toch weer wat kaarten versturen, maar misschien heb ik daar dan wat meer zin in dan dit jaar.

 

Morgen is het eerste kerstdag, wij vieren het met mijn schoonouders, we gaan lekker koken. En tweede kerstdag vieren we met mijn ouders, ze komen eerst bij ons en daarna gaan we met zijn allen uiteten.

Ik ben een beetje zenuwachtig, ik hoop dat het gezellig en lekker wordt, dat zal het vast wel allemaal zijn, maar ik heb daar de laatste jaren gewoon last van.

Als het straks voorbij is, zal ik blij en dankbaar terugkijken en mij afvragen waar ik me zo druk om gemaakt heb. En tegelijk vraag ik me af, had ik dat vroeger ook? Wanneer is het begonnen?

Maar goed, hierbij wil ik jullie allemaal een fijne en gezellige kerst wensen, met een ieder die je dierbaar is.

Wat gaan jullie doen met kerst? En hebben jullie een kerstgevoel?

12 gedachten over “Vrolijk Kerstfeest

 1. חג שמח
  Wij vieren chanoeka, en dat gevoel had ik afgelopen tijd inderdaad daarvoor. Kerstgevoel ken ik niet. Wij vierden het thuis eigenlijk nooit, mijn moeder werkte altijd en ik heb er nooit een goed gevoel bij gehad. Tegenwoordig zit ik meer op het Joodse geloof en dus alleen het oude testament. Laat nou het kerstfeest het nieuwe testament zijn.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik verzend ze al jaren niet meer, en dat van riverdale, hahahaha hhoe word je genaaid, maar goed, inderdaad voor volgend jaar, heb je alvast liggen 😉 Wie weet volgend jaar stuur ik ook weer eens. Leuk vind ik het namelijk wel maar andere redenen 😉

  Ik wens jullie hele fijne dagen toe en het kerstgevoel, wat is dat, gewoon het samen zijn, vandaag ben ik elders en morgen even bij mijn ouders overdag om de verjaardag van mijn pa nog ff te vieren 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is dan toch moeilijk als iemand die je hart aanraakt, niet in de pen te klimmen.
  De kaarskandelaars van Rivièra Maison waren zo wel een verrassing, maar met een paar glaasjes op kun je er wat moois van maken.
  wens je nog een heel fijne tweede kerstdag, samen met die je lief zijn.
  kerst gevoel, ach als de kinderen er zijn wel.
  Je hebt twee stoere kerels, een mooie foto samen. Hans

  Geliked door 1 persoon

 4. Haha, ze vinden altijd wel iets om mensen dingen te laten kopen hé, ik zou me toch een beetje bekocht voelen :). Ik schrijf er maar een paar persoonlijk, alleen als ik het echt meen en dan met een persoonlijke boodschap!
  Op mijn blog heb je gelezen hoe en waarom kerst voor ons belangrijk is.
  Liefs en een dikke knuffel xx

  Geliked door 1 persoon

 5. Goede morgen lieve Natasja.
  Ondertussen zijn jullie beide kerstfeesten voorbij en zal je er hopelijk met veel plezier aan terugdenken. Hoewel je natuurlijk heel het jaar door van elkaar geniet is dit toch de gelegenheid om eens gezellig aan tafel samen te zitten en lekker te smullen hé.
  Mooie foto van jou en je al even mooie zonen, met de kerstboom op de achtergrond kom je helemaal in de sfeer!
  Tja, gelukkig konden wij kerstdag zelf bij mijn zus doorbrengen, want onze ouders zijn al lang wijlen en zoals je ondertussen wel weet hebben onze zoon en schoondochter zonder opgave van redenen met ons gebroken. Het was dus een klein beetje in mineur maar we zijn er toch weer doorheen gesparteld.
  Jammer van die ‘kandelaars’, dit is beslist een vuile verkooptruc war je in getuind bent. Gelukkig kon je er nog om lachen! ,

  Geliked door 1 persoon

 6. Goede morgen lieve Natasja.
  Ik kon op je FB zien dat jullie feestelijke dagen hadden, samen met de ouders, je man en jullie zonen. Blij voor je!
  Nu nog even nagenieten en dan op naar de volgende feesten: die van oudejaar en nieuwjaar!
  OT: weinigen hebben het gezien, eigenlijk niemand, maar de kerstman was een zelfportret waar enig fotoshoppen aan te pas kwam hihi.

  Geliked door 1 persoon

 7. Met kerst zijn we met zijn allen eens langs geweest bij mijn moeder en daarna bij mijn schoonzus waar mijn schoonmoeder ook was.
  Met nieuwjaar volgen we min of meer hetzelfde scenario behalve dat we bij mijn schoonmoeder thuis zullen zijn ipv mijn schoonzus.

  Geliked door 1 persoon

 8. Goede morgen lieve Natasja en een fijn, feestelijk weekend gewenst!
  Leuke eindejaarsavond en voor daarna:

  Een nieuw jaar begint
  zorg dus voor een frisse wind
  die ’t oud stof wegblaast.
  © marcel wouters

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s