Dag 2017

Het is vroeg, 5:05. De laatste dag van het jaar. Ik ben al een uurtje wakker, misschien al langer. Om 6;00 uur gaat de oliebollenkraam open, dat ga ik wel redden nu. Er staat een kop thee op tafel.

2017 bijna ten einde, en het is misschien vreemd, maar ik kan er niet zoveel van terug halen. Ik weet dat ik een lange tijd gestopt ben met bloggen, en in die tijd probeerde ik mijn hoofd leeg te maken. Ik keek veel Grey’s Anatomy. Ik was druk in de weer met mijn oudste zoon die eind 2016 een blessure aan zijn voet op liep waarbij hij enkele weken in gips liep en daardoor moest ik m steeds brengen en halen naar en van school. Hij had natuurlijk ook met de bus gekund, allen de bushalte is hier zo’n 10 minuten lopen vandaan.

7B118850-BDF4-47F4-B7F7-61806CA6AF0E

Ik bracht vele uurtjes door met een latte op de bank. Probeerde mijn drukke hoofd onder controle te houden. Soms dan stokte mijn adem en tintelde mijn tong, en bonsde mijn hart zo hard dat ik dacht dat hij er uit sprong. Ik probeerde te mediteren, te dansen, te roeien, te hoepelen, met wisselend succes.

Het liefst lag ik onder een steen, of aardiger, met mijn hoofd onder de dekens. Rust dat wilde ik. Alleen zijn, geen rekening houden met wie dan ook.

Maar dat gaat nu eenmaal niet. In een gezin met opgroeiende kinderen gaat het leven gewoon door. En deed ik wat ik altijd doe. Broodje maken, tien uurtje maken, kleding uitzoeken, wassen, aankleden, strijken, stoffen, zuigen. En veel tijd inlassen voor mezelf.

Ik snapte mezelf niet, waarom voelde ik mij zo raar, en hoe kan het dat ik de ene dag alles weer aan kan, en dat ik mij de volgende dag het liefst opsluit. Op een gegeven moment deed alles pijn, mijn buik, mijn rug, mijn oor, mijn hoofd, dan weer warm dan weer koud en alles er tussen in. Zou ik ooit weer de oude worden?

Ik heb geen moeite dat ik ouder wordt, en ik vind als ik mezelf in de spiegel kijk nog steeds een leuk mens, dus daar ligt het niet aan. Ik vind het overigens wel jammer dat hoe ik mijn best ook doe, mijn lichaam toch wel aan de zachte kant aan het worden is, wat ik ook doe hoe ik ook train. Maar verder heb ik niet zoveel moeite met mezelf als uiterlijk.

Daarom snap ik niet dat ik mij van binnen zo vaak onrustig voel. Paniekerig soms. Alsof de gekte op me zit te wachten.

 

Mis ik misschien mijn werk. Maal ik daarom teveel? Terwijl ik eigenlijk doodsbang ben om nu iets nieuws te beginnen, want daar ben ik wel heel onzeker door geworden. Murw gebeukt zo voelde het toen ik mijn werk schip verliet. Weliswaar met opgeheven hoofd, maar ik denk dat ik teveel en te lang over mijn kant heb laten gaan toen. En daar zit gelijk ook een deel angst. Ik ben zo bang om ergens weer te beginnen, en dat het ook een snelkookpan blijkt te zijn. Ik wil normaal kunnen werken, waar ik mijn vleugels kan uitslaan in plaats van beteugelen.

De laatste dag van 2017 het is inmiddels 5:32. Ik ga mijn thee opdrinken voor ik naar de oliebollenkraam ga.

Rest mij jullie allen een mooi 2018 toe te wensen, met mooie gebeurtenissen en liefde, en vooral Rust….

https://yoo.rs/useroverview/55227/Walkoflife

11 reacties op ‘Dag 2017

 1. Goede laatste morgen van 2017 lieve Natasja.
  Je hebt een moeilijk jaar achter de rug, ik heb niet de indruk dat je er heel gelukkig in was…
  Ik hoop zo dat je van al die zorgen verlost zal worden in 2018 en jij weer met een gelukzalig gevoel elke dag zal kunnen beginnen!
  Probeer van oudejaarsavond te genieten en voor morgen:

  Eén januari,
  een schoon, pasgestreken jaar
  wordt uitgevouwen
  © hannie

  Een jaar dat je toelacht wens ik je toe uit heel mijn hart!

  Like

 2. Intern alles op orde hebben is moeilijk, maar wel heel belangrijk. Ik hoop voor je dat je in 2018 weer helemaal topfit wordt. Inwendig. Want een beetje zacht van buiten is niet erg. En dan natuurlijk wel weer vaker bloggen, want dat is voor ons ook leuk en voor jou misschien een mooie uitlaatklep.

  Love As Always
  Di Mario

  goede jaarwisseling en tot volgend jaar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind dat onvoorstelbaar; die gekte aan die kraam. Wij waren vrijdag nog in Den Bosch, daar viel het toen nog mee, wat is dat toch met jullie en die “bollen”????? 🙂 🙂
  Ik wens je een suerpformidastischliefdevol jaar! xx

  Geliked door 1 persoon

 4. Hier in Zeist gaat het er rustig aan toe met die oliebollen, voor zover wij het meegekregen hebben, wat een gekte…
  Maar je hebt ze binnen en bent er klaar voor. Ik wens je een gezellige jaarwisseling, voorzichtig met vuurwerk, en daarna een prachtig, liefdevol 2018 toe, zonder depressies, valkuilen en ziek en zeer!
  Liefs, Trees

  Geliked door 1 persoon

 5. Begrijpelijk al die gedachten die je hebt. Er zijn ook zoveel keuzes en mogelijkheden tegenwoordig, dat maakt het niet makkelijker. Ik hoop dat je er uit komt in 2018! Een heel gelukkig nieuwjaar ook voor jou gewenst!

  Geliked door 1 persoon

 6. Zo, je was vroeg op, zo heb je wel een lange oudejaarsdag.
  Kinderen hebben eenmaal een helpende hand en zorg nodig.
  Wel lastig soms als je zelf niet lekker in je vel zit.
  Ouder worden hou je niet tegen, heb er ook ervaring mee.
  Gewoon weer proberen er een zo goed mogelijk Nieuwjaar van te maken. Hans

  Ot, carbid schieten mag nog steeds en wordt ook nog volop gedaan.

  Geliked door 1 persoon

 7. Lieffie toch, ik weet het ook wel, je bent soms te stil, en dan bedoel ik overal, misschien moet ik jou maar wat vaker bestoken elders 😉 Praten helpt, kan helpen, rust vinden, lol maken en trappen. Het gaat goed komen schat, want ik herken dit zo, al is het wel even geleden voor mij. Juist dat stukje van weg willen en alleen zijn. het lijkt dan extra dubbel allemaal binnen te komen. Misschien is het wel iets wat je zou kunnen doen, een weekje alleen weg…. ik bedoel, jouw mannen kunnen vast wel even voor zichzelf zorgen 😉 Al ga je op de camping in Haven staan of zo.

  Ik wens jou een rustig en fijn nieuwjaar toe, vol geluk, liefde, warmte, voorspoed, licht en kracht! I love You!

  X

  Geliked door 1 persoon

 8. Goede morgen lieve Natasja.

  Eén januari,
  een schoon, pas gestreken jaar
  wordt uitgevouwen
  © hannie

  … en ik hoop dat het een beter jaar zal worden dan het vorige, zo eentje waar je achteraf op kan terugblikken in de zin: it was a very good year…

  Geliked door 1 persoon

 9. Pingback: Hallo #2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s