Over Dolores, mijn zoon en YouTube

Gisteren las ik het nieuws dat Dolores O’Riordan is overleden. Er ging een schok door mijn lijf. Natuurlijk zocht ik gelijk een liedje op YouTube van The Cranberries, Linger, dat vond ik altijd zo’n prachtig nummer, evenals Zombie en ode to my Family. Haar stem was zo prachtig. Net zo oud als ik nu ben, ze laat 3 kinderen achter, de doodsoorzaak is nog niet bekend, zo triest… daarom een ode aan haar… Samen met mijn eerste grote liefde Simon Le Bon

 

Wat wil je worden, vroeg ik pas aan mijn jongste zoon.
Youtuber antwoordde hij zonder aarzelen. Ik verslikte mij in mijn cola waar ik net een slok van had genomen. Natuurlijk zag ik de perikelen van Boef en al die andere treitervloggers voor me. Maar zo moest ik het niet zien. Hij gaat de grootste worden, met challenges, dus was hij bezig met het voor hem perfecte slijm te maken, en ik moeder deed met hem mee, maar voor de camera mislukte de slijm jammerlijk dus deze is nooit geplaatst, maar off camera lukte het echt, en oh wat was ik trots toen ik het mijn zoon liet zien, wat voor een perfecte slijm we samen gemaakt hadden. Toch heeft mijn zoon er een filmpje opgezet waar ik aan het zingen ben en wild met mijn hoofd aan het bewegen ben, ik was er echt niet op voorbereid, maar ach alles voor de roem hè?
Gister kwam hij mij trots vertellen dat hij al 10 abonnees heeft, waar ik er natuurlijk een van ben, de schat. En vanmiddag zou hij met zijn vriendje, hete pepers gaan eten en dit op YouTube zetten. Maar ja de pepers werden wel gegeten, echter zijn telefoon was leeggelopen. Helaas weer mislukt. Maar goed, van elke mislukking leer je en wordt je sterker en slimmer zegt men.

Op school zijn er verschillende kinderen die ook een eigen YouTube kanaal hebben, sommigen filmen elkaar terwijl ze bijna naakt over straat lopen, ook zie je ze kinderen pesten, allemaal erg leuk, maar niet heus. Dat is dus niet wat ik wil voor mijn kind, en dat weet hij ook. Ik kan erg streng zijn en mijn woorden hebben vaak wel de gewenste uitwerking, voorlopig nog. Ze mogen van alles maar binnen de kaders van t fatsoen, maar ook voor zichzelf, eenmaal online, kan er van alles mee gebeuren, ik zou het vreselijk vinden als mijn kinderen zichzelf of een ander iets aandoen vanwege een filmpje.

Maar om succesvol te zijn, zal je toch anders moeten zijn dan anderen, dat heb ik gezegd tegen mijn zoon, iets verzinnen wat nog niemand anders doet. Maar zover is hij nog niet. Ik kijk zijn filmpjes en gelukkig zijn ze nog onschuldig.

https://m.youtube.com/channel/UCD54knFMNCBLFhpzo_REl7A

 

14 reacties op ‘Over Dolores, mijn zoon en YouTube

 1. Het overlijden van Dolores O’Riordan is zeker een enorme shok.
  Als Youtuber kun je ook eerlijk een goede boterham verdienen, maar het betekend opvallen en orgineel zijn en dat zoveel mogelijk.
  Eigenlijk best een zware baan, maar de camera look is al uniek.
  Heel veel succes, duimpje op en ben abonnee geworden. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo jong he die Dolores. Ik vind Zombie nog steeds een heel goed nummer.

  Ik blijf mijn dochter vertellen hoe het eraan kan toegaan op planeet YouTube. Ik laat haar niet helemaal los in dat wereldje en praat er vaak over met haar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik dacht echt, Dolores? maar de Cranberries, natuurlijk, wist niet dat ze zo heette 😉 Dat is inderdaad erg jong weer… why vraag je je soms af.

  En jouw zoon, lol, natuurlijk abbo nu, maar ga het later eens bekijken, zo weer werk tijd, pffffffffffff en jij, gefeliciteerd met jouw moeder vandaag!

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Goede morgen Natasja. Hopelijk heb je geen schade door de storm die nu over onze contreien woedt.
  Verschrikkelijk hé, ze vallen de laatste tijd bij bosje, al die gekende mensen. Maar ook onbekenden waar men geen heisa over maakt.
  Je zoon wil dus youtuber worden, wat een rare baan als vooruitzicht maar waarom ook niet? Als hij het slim aanpakt kan hij beroemd worden en er zelfs goed geld mee verdienen…

  Geliked door 1 persoon

 5. Grappig dat kinderen zo vrij met de camera omgaan, dat is natuurlijk ook nodig als je er je brood mee wilt verdienen, Je zoon stond niet achteraan toen de mooie ogen uitgedeeld werden, tjonge, wát een mooie kijkers!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s