Van WalkonGirl tot Pitspoes en alles ertussen in

IK schreef in mijn Lazy Sunday al dat ik het druk druk druk had gehad, dat ik daarom niet doordeweeks aan Bloggen toekwam. Nu heb ik toch even een gaatje gevonden. Maar waar was ik zo druk mee vragen jullie je vast af, nou dat zal ik jullie vertellen. Ik was druk met solliciteren. Ik reisde van hot naar her, treinkaartje van € 15,00 hier, tot benzine geld van € 15,00 daar. Dan zat ik in Amsterdam dan in Amersfoort, zelfs Zwolle was niet veilig voor mijn sollicitatiedriften.
Ik solliciteerde op van alles, WalkonGirl, werd verboden, Pitspoes, bestaat ook niet meer, HR Assistent, geen klik, te weinig ervaring, teveel ervaring en alles er tussen in. Ik kreeg helemaal een identiteitscrisis toen bleek dat ik niet blank ben maar wit. En echt hè? Ik heb een wit A4tje gepakt en naast mijn huidskleur gelegd, maar die kleuren komen gewoon niet overeen. Ik zat dus gewoon in een crisis zal ik jullie vertellen. Maar zoals altijd gloort er altijd licht aan het einde van de tunnel, en met gepaste trots kan ik jullie vertellen, het is mij gelukt, per 1 maart heb ik een nieuwe baan. Gewoon hier in Almere, niks geen lange reistijden, maar gewoon 6 kilometer van mijn huis vandaan. 16 uurtjes om te beginnen, en de uren zouden wat uitgebreid kunnen worden.

Het eerste gesprek was tijdens die enorme storm. Het gesprek was heel prettig, anderhalf uur, en ik kon zo mijzelf zijn en laten zien, dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik was daarom ook heel blij dat ze belden voor een tweede gesprek, die verliep ook erg fijn. Maar ja, ik had wel vaker een goed gevoel gehad, hoewel niet heel vaak, soms was ik zelfs bang om aangenomen te worden, omdat de omgeving een heel raar gevoel bij mij naar boven bracht. Maar dit keer niet. Alsof alles klopte, maar ik durfde toch niet echt te hopen dat ik het weleens zou worden. Ik zou maandag in iedergeval gebeld worden, of ik het wel of niet werd. Om iets voor half 10 in de ochtend ging mijn her name is RIO, ringtone af. Het bedrijf. En zo te horen waren ze net zo enthousiast over mij als ik over hen. Na de euforie kwam er opeens wel een beetje angst, wat als het toch niet zo leuk is als het lijkt? Maar dat zal ik nooit weten als ik het niet probeer, want misschien is dit gewoon wel dat wat ik zoek en wat bij me past, je hebt toch niet alles in de hand, en de eerste indruk is vaak toch de beste, en die samen met de tweede indruk was heel erg goed.

Het is een lange zoektocht geweest, maar uiteindelijk is het ook nodig geweest, om voor mezelf te aarden, even de rust te zoeken, en nu voel ik ook dat ik er aan toe ben om weer aan de slag te gaan, want als je thuis zit, ga je achter elke boom een beer zien, en dat is ook niet helemaal de bedoeling denk ik…. maar ik heb nu nog een maandje vakantie…..even bijkomen….

https://yoo.rs/walkoflife/blog/van-walkongirls-tot-pitspoes-en-alles-ertussen-in-1517421264.html?Ysid=55227

Advertentie

16 gedachten over “Van WalkonGirl tot Pitspoes en alles ertussen in

 1. Straks gaan ze alleen nog maar lelijke auto’s maken voor tijdens de race, want je mag naar niets moois meer kijken. Je zoon was blij… ik weet dat zeker. Ik ook hoor. Wat een feestje weer. Gefeliciteerd met je nieuwe baan hoor. Dat je er maar lekker mag werken.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 2. YEAH!!!! told you DE baan, het werk en team komt vanzelf, als je afgewezen wordt, dan is er ergens iets wat voor jou bedoeld is! En zie nu? Dit gaat het helemaal worden lieve schat, ben zo blij voor jou, gefeliciteerd!

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Goede morgen Natasja.
  WOW, het is je gelukt! Ik ben zo blij voor jou: een nieuwe baan gevonden na al die sollicitaties en dan nog zo dicht bij huis ook… Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het heel leuk werken is daar en je het aantal uren zal kunnen opdrijven. Een heel dikke proficiat meid en:

  Applaus
  Prima
  keurig zelfs
  helemaal te gek
  dat kan niet beter
  applaus
  © Ivy

  Geliked door 1 persoon

 4. Gefeliciteerd, als dát geen goed nieuws is! Als het “goed voelde” zal het het ook zeker “goed zijn” Het mooie van wit zijn is dat “een wit voetje halen” makkelijker wordt maar ja, wil je dat wel;-)

  Geliked door 1 persoon

 5. Solliciteren is niet alleen doorzetten, maar ook extra kosten.
  tja, daar zit je dan als blanke, witte en welke termen men bedenkt.
  Thuis zitten zijn ook lange dagen, dus gefeliciteerd met je nieuwe baan een opsteker. Hans

  ot, Wat een heerlijke herinnering aan je zoon, daar doen we het voor.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s