Lazy Sunday 5 2018

 

dit is een blog die ik op Facebook deelde in 2015… wegens gebrek aan inspiratie? Nee, ik vond het een mooi blog om hier te delen:

Je bent zo mooi als je je voelt,

Ik kijk overal in, in pannen, schalen, ramen, spiegels. En elke keer krijg ik een ander beeld van mijzelf. Ligt het aan de belichting, de zon, het glas of ligt het aan mijn stemming. Soms loop ik een winkel binnen met een gevoel alsof ik Doutzen ben, maar dan kijk ik in de spiegel en tja dan zie ik toch heel iemand anders. Hebben jullie dat ook? Dat je denkt dat je heel mooi bent maar als je dan in de spiegel kijkt het toch tegenvalt? Maar ik heb het ook weleens andersom, dan denk ik dat ik nog lelijker ben dan Catweezel en dan kijk ik in de spiegel en dan denk ik: wauw dit had ik niet verwacht. Waar zou het aan liggen? Aan je gemoedstoestand? Of toch aan de belichting. Tja en bij belichting kom ik toch al snel bij Yolanthe. Lang geleden lag ik op een matje naast mijn vriendin in de sportschool, we waren aan het wachten op de klassikale les van Buikspieroefeningen. Mijn vriendin had het al eens gehad over Yolanthe, dat ze haar zo mooi vond. Ik wist eerlijk gezegd eerst niet eens wie zij was. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik haar natuurlijk gegoogled, en dat zei ik dus ook tegen mijn vriendin. En wat vond je van haar? vroeg ze. Ach, zei ik, ik doe niet voor haar onder. Pffft proestte ze, echt wel, zij is echt wel veel knapper dan jij bent.
Later vertelde ik een collega eens dat ik terwijl ik naar het werk fietste, in gedachte een foto van Doutzen en een foto van mijzelf naast elkaar had gezet. En eerlijk gezegd, zei ik serieus, ik doe er niet voor onder. Ze moest hard lachen. Tuurlijk Natas, je hebt een foto van Doutzen,en een foto van Natasja, ja dan ben jij natuurlijk echt veel mooier, lachte ze. En ik lachte hartelijk mee. Natas, vind nooit iemand mooi,zei een andere collega eens, behalve haarzelf. Maar daar heeft ze het mis. Ik vind heel veel mensen mooi, mensen waar ik mee kan lachen, waar ik mee kan huilen, waar ik mee kan praten, waar ik mezelf kan zijn, en dat maakt mensen zoveel mooier dan de juiste belichting, make-up en kleding in een glamourblad.

nou ik zal dit blog natuurlijk ook eindigen met muziek dit keer: Carly Simon en Your so vain

20 gedachten over “Lazy Sunday 5 2018

  1. Ja toch heeft niets met verwaand te maken! Ik heb juist ondervonden dat de mensen die zich zelf niet mooi vinden of een laag zelfbeeld hebben, een ander juist naar beneden proberen te halen om zichzelf beter te voelen. Terwijl ik dat altijd andersom deed. Nu ben ik meer in balans. En zal ik een ander niet meer omhoog halen en mezelf niet omlaag trekken, eigenlijk steek ik er geen energie in in dat soort mensen, die energie steek ik in mijn gezin en geweldige vriendinnen die zijn zoals ze zijn….

   Geliked door 1 persoon

   1. Het heeft helemaal NIKS te maken met verwaandheid, je hebt overschot van gelijk! Maar zelfaanvaarding en beseffen dat je een mooi mens bent, dat kan niet iedereen!

    Geliked door 1 persoon

 1. Ik loop weleens een winkel in met het gevoel dat ik met Doutzen ben, bedoel je dat gevoel 😉

  Die Yolanthe, ik zou niet willen ruilen met mijn huidige vrouw. Ik wil er namelijk niet op achteruit gaan 😉

  Maar je hebt wel gelijk, de mooiste komt van binnenuit. Als je echte mensen hebt, waar mee je kunt leven, lachen, huilen, dan ben je al veel mooier dan glitter en glamour.

  Love as Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

 2. Om een fijn leven te hebben is het heel fijn als je jezelf accepteert en jezelf ook mooi en de moeite waard vindt. Dat neemt voor mij niet weg dat ik niet graag op de foto ga. Ik vind maar zelden een foto van mezelf mooi.. leuk wel, maar mooi niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel mooi! Ik vertel mijn dochter van 9 dat schoonheid binnenin zit en hoop dat ze minder struggles kent als ze dadelijk in de puberteit zit. Ik leg haar ook uit waarom ik make-up gebruik maar dat ik ook prima zonder kan, ik vind het ook belangrijk dat ze mij regelmatig zonder make-up ziet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ach wat is mooi, toch een subjectief begrip denk ik. Neem nou Koningin Maxima die als heel mooi bekend staat en bekijk haar dan eens goed. Ze is perfect verzorgd, heeft een geweldige uitstraling en weet zich met charme te presenteren, maar is ze mooi? Nee niet in mijn opinie , ze heeft een heel gewoon gezichtje waarvan er 13 in een dozijn gaan. Haar schoonheid komt dus van binnen uit, zelfvertrouwen goed in haar vel zitten zie je haar af.
  En dan blijft er nog over dat wat de één mooi vindt voor de ander nou juist lelijk is.

  Geliked door 1 persoon

 5. Goede morgen Natasja en een fijne nieuwe week gewenst.
  Hopelijk oogde je weekend wat mooi, ondanks de harde tegenslagen deze week…
  En goed dat je deze lazy sunday weer even maar boven brengt…
  Voor jou:

  Gedicht voor gelukkige mensen

  Van alle mensen die het lachen is vergaan, loopt één op drie blind over je heen en kijkt dan om. De wereld is juist niet van iedereen dat slag.
  De overige twee vallen niet op. Hun armen bungelen halfstok. Onder hun tong zit gram. Ze kennen haast geen zinnen zonder tss.
  Zo zuinig zijn ze op hun lucht. Je staat erin voor je het weet. Heb ik iets van je aan misschien is uit hun mond geen vraag.
  Een wenk: kijk naast hun kleren. Wijs naar elkaar, wijs naar het water met de zon erboven. Zeg blije dingen als: wij moeten zeer de moeite zijn, als zelfs de zee tot hier komt, weggaat en zich weer bedenkt.
  © Bart Moeyaert

  Geliked door 1 persoon

 6. Goede morgen lieve Natasja en een heel fijne nieuwe week gewenst!
  Bedankt voor je reactie op de bij-tank-dag, je hebt gelijk: begrijpen waarom de mensen elkaar zo naar het leven staan doe ik ook niet. Je hebt tenslotte maar één leven, gebruik het dan om gelukkig te zijn en de anderen gelukkig te maken!

  Leuk hé dat bordje, je hebt dit heel goed opgemerkt tussen de serie foto’s…

  En, gaat het ondertussen goed met je zoon? Ik hoop dat uit de grond van mijn hart!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s