Oliebollen

Vanmorgen sprak ik een man bij de oliebollenkraam, het was er nog rustig, ze zouden om 6:00 uur open zijn, maar ze waren al druk met bakken toen ik er aankwam om 5:35 uur. Voor mij stond een man, hij bestelde een zakje oliebollen. Voor mezelf zei hij tegen mij. Ik vroeg of hij vandaag of morgen nog visite kreeg. Nee, antwoordde hij. Ik heb 4 kinderen, en ze zijn allemaal druk. Ik slikte een brok weg. De oude man zag het. Ach ja zei hij, zo gaat dat he? Ik heb altijd hard gewerkt om mijn kinderen te laten studeren, dat we samen op vakantie konden gaan. Mijn vrouw is  een paar maanden geleden overleden, en het lijkt wel of er meer aandacht voor haar is nu zij dood is. Het is natuurlijk makkelijker om iemand te missen, dan om iemand te troosten. Ik zag een traan over zijn wang lopen. We waren bijna 60 jaar samen. Vanavond is de eerste oudejaarsavond in bijna 60 jaar die ik zonder haar doorbreng. Hij pakte zijn zakje oliebollen,  en wenste mij een fijne jaarwisseling, en nog voor ik iets terug kon zeggen was hij verdwenen.

Toen ik in de auto stapte raakte ik overmand door emoties, zo gaat dat dus, we zijn zo druk met het loeren naar het leven van een ander, we leven zo massaal mee op social media, dat we vergeten waar het echt om gaat, Liefde, samenzijn, genegenheid, maar dan in het echt!

#oudennieuw #oliebollen #eenzaam #liefde #samenzijn #genegenheid

8 gedachten over “Oliebollen

 1. Goedemorgen, je bent er weer eventjes! Heb dit geloof ik al eens vaker gelezen en het blijft er een waar je een brok van in je keel krijgt! Wij ontmoetten op de kerstriviercruise ook een man van 86 die de 4e kerst alleen vierde. Sprak steeds over zijn overleden vrouw en dat hij haar zo miste en dat zijn 3 zoons verspreid over het land woonden en het allemaal maar druk hadden… Het had zijn verhaal kunnen zijn!
  Lieve Natasja, de aller-allerbeste wensen voor het nieuwe jaar voor jou en je gezin! Fijn om weer even wat te horen! Veel liefs, Trees

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik weet het want je staats nog steeds in mijn Feedly vandaar dat ik meteen dit bericht zag.. lekker doen wat je leuk vindt hoor. Wie weet komt het wel weer… 🙋🏼‍♀️

    Like

 2. Altijd blij weer een berichtje van je te lezen, ook al is het eentje om bij na te denken. Ik wens je een warm, gezond 2019, geniet van elk moment!
  Liefs 😘😘

  Like

 3. Goede morgen Natasja en een fijn 2019 gewenst.
  Via je Facebookpagina nog eens tot op je mooi stekje geraakt en ik zie dat ik hier nog niet op gereageerd heb..
  Je hebt gelijk te stellen dat we het vergeten waar het echt om gaat, liefde, samenzijn, genegenheid gaat en ik hoop dat jij er in dit nieuwe jaar volop van zal krijgen én geven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s