Parttime Prinsesje

Ooit heb ik ergens gelezen dat vrouwen die parttime werken verwende prinsesjes zijn.

Zo wordt het nooit wat met het vrouwen quotum wat opgelegd wordt.

Ik ben een parttime prinsesje sinds 2003, na de geboorte van mijn eerste zoon, besloot ik na jaren fulltime te hebben gewerkt, ja 40 uur en niet de 32 uur die nu vaak als fulltime gezien wordt, 16 uur te gaan werken. Twee dagen op kantoor, en de baby in verzorgende handen achterlatend van grootouders en papa.

5 dagen was ik er voor mijn kind, zijn huiltjes herkende ik op kilometers afstand, ik wist wanneer hij rust, eten en een schone luier nodig had. En tussen de bedrijven door maakten mijn vaatwasser en wasmachine overuren. Ook mijn schoonmaak en opruim skills, waarvan ik dacht dat ik ze niet bezat, begon hysterische vormen aan te nemen. 

Elke “vrije” dag zat bomvol taken, van het schoonmaken van het huis, tot het verzorgen van mijn kind, en alles er tussen door, verrek is het al zo laat ik moet nog douchen.

De twee dagen dagen dat ik op kantoor zat, kwam ik zeg maar een beetje bij. Even tijd voor mezelf, mijn gedachten op het werk, even Natasja.

Als ik dan van een dag werken weer thuis kwam, zag ik de achterstand in het huishouden die zich in een razend snel tempo meester maakte. En ging ik na het koken, door met het naar bed brengen van mijn zoon, het schoonmaken van de badkamer, dan hoefde ik dat de volgende dag niet te doen, om uiteindelijk tegen 21:00 uur uitgeput op de bank in slaap te vallen.

Met als gevolg dat ik om 22:30 uur weer wakker werd en vervolgens tot 2:00 uur soms tot 5:00 uur wakker lag. De wekker was echter onverbiddelijk en mijn baby ook.

Maar ondanks de tropenjaren, ben ik ontzettend blij en dankbaar dat ik er voor koos om een parttime prinsesje te zijn, en als ze me daarom verwend noemen, kan ik dat alleen maar beamen. Het is een zegen om dicht bij je kinderen te kunnen zijn, ze te leren lopen in deze grote wereld, ze zien opgroeien als sociale standvastige personen met een eigen mening. 

Maar vooral het gevoel dat ik zelf de hand had in mijn gezinsleven.

https://www.telegraaf.nl/vrouw/973421311/vrouwen-die-parttime-werken-zijn-verwende-prinsesjes

9 gedachten over “Parttime Prinsesje

 1. Oh, dit is zo herkenbaar. Je had het nog sterker mogen schrijven. Ik werk sinds de geboorte van onze 3e ook parttime. Je wil niet weten welke commentaren daar soms op komen… als je verlof plant… “jij bent toch al een halve week thuis”…, als het mooi weer is…. “jij hebt vast genoten van je tuin”… zo kan ik nog wel even door gaan.
  Ik krijg prompt terug zin om te beginnen bloggen 😂😂.
  Heerlijk schrijfsel meid!!!

  Like

  1. Dank je wel! Ja het had veel uitgebreider gekund, maar de concentratie boog is tegenwoordig niet zo lang,😜daar hou ik rekening mee… fijn dat je weer genoten hebt. Ik weet niet zeker of ik terug ben… maar schrijven is toch erg fijn.

   Geliked door 2 people

 2. Door omstandigheden stopte ik na de geboorte van onze oudste met werken en had ik de luxe om er 24/7 voor hem en naderhand ook voor zijn broers te zijn. Het waren vermoeiende jaren maar ik had ze voor geen goed willen missen.

  Like

 3. Dan ben ik zeker een part-time prins. En ik ben er trots op en blij mee.. Ik heb ook veel dingen kunnen meemaken van mijn kinderen. Heerlijk vind ik het. Ik geniet van elke minuut die ik met ze kan doorbrengen.

  Love As always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

 4. Gosh, wat zullen ze dan wel niet van mij hebben gezegd, en nog eigenlijk, hahahaha full time mama er kunnen zijn voor mijn enige kindje ook nog… Anyway, als zij ergens blij mee is in het nu? Dat ik er WAS altijd en overal… waar zij mij nodig had… al was dat in stilte vaak ook 😀

  X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s