Waarom ik geen mondkapje draag

Waarom ben ik zo dwars, waarom wil ik geen mondkapje op?

Waarom staat elke vezel rechtop als we het hebben over mondkapjes Corona besmettingen ziek worden doodgaan en maatregelen?

En opeens zag ik weer die foto, gemaakt op 5 december 1971. Een baby met alleen een luier aan, een zonde in haar neus vastgeplakt aan haar voorhoofd. Op dat moment lag ze 23 dagen in de couveuse en was ze 25 dagen oud.

Ingeklapte long m, longontsteking, hartstilstand, hartmassage, beademing ze kreeg het al vroeg voor haar kiezen. Na 60 dagen couveuse mocht ze eindelijk naar huis, tot haar zevende jaar onder controle van een longarts.

En elk griepseizoen, was daar die vreselijke hoest, de benauwdheid en die enorme pijn op haar borst, ze huilde in stilte ze wilde niet hoesten het deed zo’n pijn.

Op school werd er weleens een grappige opmerking gemaakt, miet je niet zoveel roken, haar broer vroeg weleens of hij naast Pieterburen sliep. Ze onderging het, ze moest meer kracht zetten toen ze ging zwemmen, fietsen en hardlopen, ze was sneller moe, en altijd moest ze sterk zijn, doorzetten en dat deed ze. Ze vroeg niet om mondkapjes voor haar zelf(het zou haar alleen maar benauwder maken) of voor een ander, en niemand kon het schelen dat een klein griepje voor de een een marteling kon zijn voor haar.

En zij dacht daar ook niet over na. Het meisje werd sterker, ze werd groot en is nu 48 bijna 49 jaar. Ze leerde al vroeg dat je van leven dood kan gaan en dat je door te leren vechten en doorzetten sterker wordt.

Dat meisje gunt dit een ieder, een gezonde sterke persoonlijkheid en daarom draagt ze geen masker.

15 gedachten over “Waarom ik geen mondkapje draag

  1. Het is schijnveiligheid en een vorm van onderdrukking, we hebben het over een griepvirus die wat heftig is, er gaan veel mensen boven de 70-80 dood, we hebben ook een enorme vergrijzing. We maken kinderen bang niet weerbaar, die straks bij een snottebel al thuis blijven uit angst om dood te gaan. Testen kloppen niet geven niets aan, we lopen Bill Gates achter na, die niet eens zijn Microsoft zonder virus krijgt. Dokteren die onderzoek willen doen worden tegengewerkt en het enige wat ze zeggen is vaccineren afstand houden testen, er wordt niet gekeken en onderzocht. Dit zaakje stinkt aan alle kanten. Daarom draag ik geen mondkapje

   Like

 1. Vind je dat normaal dan dat mensen van boven de 70 nu al dood gaan die anders niet dood zouden gaan? Kort door de bocht lijkt me en vooral kwetsend…
  Ieder zijn mening gaat in deze situatie niet meer op, omdat je anderen sowieso treft.

  Like

 2. Wat een feest om weer een logje bij je te zien.
  Als iedereen zich aan de afgesproken 1,5 meter zou houden was een masker niet nodig.
  Maar het gebruik van maskers is ook omstreden tussen overheid en Van Dissel.
  Zo’n vrouw (meisje) is niet anders gewent dan te vechten voor haar gezondheid en omgeving. Hans

  Like

  1. Wat lief dank je 😊 Ik vind de huidige realiteit heel naar met teveel enge maatregelen, machthebbers en te weinig feiten en wetenschap, ik heb het idee dat ze maar wat roepen en alleen maar gaan voor geld. Vaccinatie ipv gezonde voeding, er zijn zoveel tegenstrijdigheden, dat ik het gevoel ben in een mindgame beland te zijn waar je niet kritisch mag zijn en alleen moet volgen.

   Like

 3. Je levensverhaal is aangrijpend, zondermeer. Maar vergelijk covid-19 aub niet met de griep of andere aandoeningen. Griep bestaat al eeuwenlang, en de wetenschap weet in grote lijnen hoe erop te reageren. De kennis rond Covid-19 en andere coronabesmettingen staat nog in de kinderschoenen. Met wat ons wordt aangereikt ter preventie moeten we het doen. Is het allemaal even effectief? Weet ik niet, weten de wetenschappers zelf ook niet, maar het is al wat we hebben. En dan verwacht je wat solidariteit van iedereen, ook van de zogenaamde non-believers die hun reet vegen aan al wat hen wordt opgelegd. Tot ze zelf in het ziekenhuis belanden, naakt op hun buik, een pamper aan, beademd, een infuus links en rechts. Dan krijgen ze spijt, of helemaal niet, zoals die domme dikke president van Amerika.
  Sorry, maar het niet dragen van een mondkapje is een uiting van egoïsme, een uiting van lak aan de preventiemaatregelen, een uiting van het feit dat het je niet kan schelen hoeveel mensen sterven aan het covid-monster.
  Zelf zit ik met mijn aandoening in een risicogroep, en moet ik soms moedeloos toezien hoe egoïstische mensen hun voeten vegen aan alles. Ziek, écht ziek!

  Geliked door 2 people

  1. Ziek is het dat er afbraak gepleegd is op de zorg jarenlang en dat de regering nu de verantwoording legt bij de mensen. Het erge vind ik dat mensen een griep(je) als iets onschuldigs ervaren terwijl daar elk jaar 6,7,8 duizenden mensen aan overlijden, maar wat niet weet wat niet deert dat blijkt wel weer.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik twijfel niet aan het feit dat teveel bespaard is op de zorg, ook in België. En griep wordt niét beschouwd als onschuldig, getuige de jaarlijkse vaccinatiecampagne (toch bij ons). Maar het grote verschil is dat er voor griep een vaccin bestaat, nog niet voor covid-19.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s