Besmet

In maart was het paniek op de ic’s. Teveel patiënten te weinig bedden. Niemand mocht meer ziek worden want dat konden de IC’s niet aan.

Terwijl de berichten met chocolade letters in de krant stonden waren er IC’s die leeg waren, die geprepareerd werden. Dagelijks konden we lezen hoeveel mensen er weer bij gekomen waren, maar nooit hoorde je hoeveel er weer naar huis mochten.

Rond 1 juni mocht iedereen met klachten langskomen om te testen, en vanaf die tijd werd er niet meer bijgehouden hoeveel mensen er op het IC lagen, maar hoeveel mensen positief getest zijn. En let op! Want niemand neemt in de mond dat ze getest zijn op Corona, omdat dat niet kan, ze kunnen alleen zien of je positief of negatief getest bent. En bij positief getest zijn, kun je te maken hebben met COVID, of het aloude Rhinovirus, dit kunnen ze namelijk niet van elkaar onderscheiden, wat er ook gesuggereerd wordt.

Maar goed vanaf 1 juni worden de cijfers dus gebracht van hoeveel mensen op het IC naar hoeveel Besmettingen aangetoond via de PCR test. En dat wordt met elkaar vergeleken, zelf vind ik dit appels met peren vergelijken. En omdat er meer mensen gaan testen heb je ook meer besmettingen, maar dit wordt gebracht als of het allemaal oploopt, maar hoe vergelijk je dan? En hoeveel mensen die besmet zijn, worden ziek? Hoeveel mensen die besmet zijn belanden op het IC?

En dan de maatregelen, ik heb al geschreven waarom ik geen mondkapje draag, want daarvan wil ik ook weten, de mensen die geen mondkapje droegen hoeveel kwamen daarvan op het IC? Hielden deze mensen wel of geen afstand? Of zaten ze te verpieteren in een verzorgingshuis zonder ooit maar in aanmerking te komen met contact van buitenstaanders? Waarom horen we dat niet, hielden veel mensen die op het IC liggen zich toevallig niet aan de regels? Of kwamen ze net toevallig iemand tegen die zich niet aan de regels hield en werden ziek?

Waarom worden artsen die het willen onderzoeken in een hoek geduwd? Casper van Eyk van het Erasmus ziekenhuis en clubarts van Feyenoord, wilde het onderzoeken, de supporters bij wedstrijden, werden dan getest en in de gaten gehouden, of ze besmet zouden raken, of misschien wel ziek, maar het onderzoek werd na bekend making in de kiem gesmoord, want daarna werd bekend dat behalve dat ze hun bek moesten houden ze dus ook niet meer toegelaten werden bij de voetbal clubs.

Terwijl voetballers zonder kapje in het veld staan, geen anderhalve meter hoeven te houden l, staan ze langs de lijn wel met een mondkapje op. De spelers zijn immers getest. Hoe betrouwbaar ook.

Ik zit met teveel vragen, waar geen antwoord op komt. Ik vind dat de regering zich enorm star opstellen alsof ze de wijsheid in pacht hebben. Ze onderzoeken niets, sturen alleen aan op vaccinatie en hebben het niet over gezond eten en drinken.

Reguliere zorg wordt weer afgeschaald waardoor er straks enorm veel mensen te laat behandeld gaan worden en veel ondernemers gaan failliet. Veel werklozen zullen er wel weer bij komen, om maar niet te spreken over de zelfmoorden die er aan zullen komen.

Voor een virus waarvan ze niets willen weten, waar ze hun eigen agenda voor uitrollen, ze geen enkel advies vragen aan verschillende artsen behalve het WHO en Bill Gates, die zijn eigen Microsoft virus niet eens in bedwang kon krijgen, een verkoper van een computerprogramma geen enkele medische achtergrond, en mag ik dat raar vinden? Of moet ik zoals minister president Rutte zei: Gewoon mijn bek houden!

11 gedachten over “Besmet

 1. Vind je het niet apart dat er mensen die zich “experts” noemen terwijl er nog maar bar weinig te weten valt over dit virus? Wie zegt dat zij experts zijn? Wie maakt hun zo bijzonder dat zij weten wat wij moeten doen?
  Ik ben het volledig met je eens.. Alles is kul! Het is een rot virus maar er sterven nog altijd meer mensen aan het griep virus!

  Like

 2. Ik lees je, en die vragen heb ik dus ook, al vanaf het begin, maar.. ik draag wel een mondkapje nu, puur voor mijzelf of het helpt? Ik heb geen idee, en ook alleen in de winkel omdat anderen in mijn nek staan te hijgen, wat ik onprettig vindt. Zo heb ik ook de vraag, over scholen etc. of het kdv van mijn kleinzoon, hoezo het is veilig, het wordt geleid door volwassenen en waar gaan die heen als ze thuis zijn en vrij? En dan maandag weer op school komen? Er is een hoop bullshit die ik niet snap! Je weet het niet! Naast, dat je ook drager kunt zijn, maar het zelf niet krijgt net als, weet je nog? Ons examen opdracht over AIDS toen nog simpelweg? Toen ging men er nog dood aan, dat dit onze opdracht was als groep voor Nederlands? Dat wij leerden over.. safe sex… buddy’s etc…. en op den duur, iemand kon drager zijn van HIV maar het zelf niet krijgen? Dat kan nu dus ook… Voor hetzelfde geldt, ook al is mijn temp goed elke dag tot heden, draag ik het ook allang…

  Ik vind het ook dom trouwens, dat men de vakantie tijd weer de grenzen open heeft gesteld, zodat iedereen weer bij iedereen op bezoek kon.. ik was voor grenzen dicht houden, vakantie in eigen land als je dan zo nodig moet… maar nee! Vervolgens… nou ja, hallo tweede golf, met testen….

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Precies wat jij zegt over de leidsters of onderwijzer, anderhalve meter afstand is alleen buiten en op het werk. Als de leidsters thuiskomen mogen ze hun kinderen en man die in een huis wonen gewoon knuffelen terwijl die ook ongetwijfeld met andere mensen in aanraking zijn gekomen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Precies! Liefste heeft hier ook weer gewerkt in grotere gezelschappen met zijn muziek, en artiest… En gaan we op bezoek, komt er ook bezoek, waarvan je niet weet waar zij komen als we niet bij elkaar zijn.

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind dat men de regels vrijblijvend stelt, altijd met: het is verstandig of beter om.
  De overheid en de adviseurs spreken elkaar tegen, de een is voor en de ander vind mondkapjes zinloos.
  Geen wonder dat we nu in de twee de fase zitten. Hans

  Geliked door 1 persoon

 4. Met een ‘gewone’ griep wil ik mensen niet aansteken dus zal ik niet bij ze in de buurt komen en zelfs mijn eigen partner niet knuffelen. Met eventueel Corona doe ik dat ook niet. Een collega (23 jaar pas!) stierf aan de reguliere griep jaren geleden en recent overleden twee vrienden aan Covid-19. Hoe vaak regeringsleden, echte experts of mensen op Facebook die er niet voor gestudeerd hebben maar ‘eigen onderzoek’ hebben gedaan zichzelf ook tegenspreken, ik doe graag voorzichtig.

  Like

 5. Je kunt je vragen stellen bij alle maatregelen, maar die zomaar opzij schuiven lijkt me niet verstandig, asociaal gewoon. Wie een klein beetje logisch nadenkt weet dat mondkapjes moéten beschermen. In het begin van de corona-crisis hadden Belgische beleidsvoerders, zelfs virologen, er vragen bij, maar die hebben ze serieus bijgesteld.
  De situatie is zo erg dat we ons eigenlijk echt niet mogen afvragen of de opgelegde maatregelen nut hebben. Het is onze verdomde plicht alle, maar dan ook ALLE middelen te gebruiken om het virus in te dijken. Zeker op momenten dat de ziekte héél dichtbij komt.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s