Lazy Sunday 5 – 2018

 

Ik ben gewoon voor, ik moet er echt om lachen, gewoon een paar mannen die kletsen over voetbal, politiek, en hebben vaak hun eigen kijk op bepaalde actualiteiten. Ik vind het gewoon verfrissend. In een wereld dat we normaal moeten vinden dat zwarte piet discriminatie is, dat Blank te correct is, en dat er na Amsterdam en Ajax niets meer zou zijn.

Het programma Voetbal Inside, wordt muzikaal ingelijst, door Danny Vera, een leuk weetje, Danny is een achterneef van mijn vriend, (niet man? Nee zo zijn we niet getrouwd, we zijn niet getrouwd) ik heb hem nooit ontmoet hoor, en ik weet niet of mijn vriend hem ooit ontmoet heeft, ik zou t m zo kunnen vragen, maar hij kijkt nu Gas Monkey Garage, en ik heb geen zin om hem te storen. In iedergeval schopt VI de laatste tijd steeds meer heilige huisjes om, met een hoop tumult als gevolg. Mensen hebben nogal lange tenen. Terwijl de meest doorgeleerde, doorgesnoven, professoren, meester in de weet ik veel wat kunde, met de meest verschrikkelijke bevindingen komen: Excuses voor het slavernij verleden, straten van voorheen Nederlandse helden moeten omgenaamd worden, blank moet wit zijn, en negerzoenen zijn verboden, zeer serieus en zeer gewaardeerd worden om hun bevindingen, worden de grappen, het satire van voetbal Inside met de grond gelijk gemaakt. Tjong jonge wat een lange tenen hebben er toch veel mensen.

Het moge duidelijk zijn, ik heb mijn buik vol van al die correcte mensen, die en masse de beeldbuis vervuilen, en die totaal geen eigen mening meer mogen hebben, want ze kletsen allemaal in het zelfde straatje, totaal niet verfrissend. Zelfs Beau van Erven Dorens, die in het verleden de naam Enfant Terrible had, is geslagen tot een mak schaap, alles voor de centen.

Twee jaar geleden werd de serie Riphagen uitgezonden, deze serie ging over Dries Al Capone Riphagen, een Amsterdams straat schoffie, die het schopte tot een joden verrader, en heulde met de Duitsers. Ik zelf vond het moeilijk, niet eens omdat ik dezelfde achternaam heb, maar omdat mijn opa en oma, die in het oosten des Lands woonden, met gevaar voor eigen leven onderduikers, met het pontje over de IJssel, redde, en ze niet alleen in hun eigen huis maar ook in andere huizen lieten onderduiken, een heel ander verhaal dus dan de naam drager van de film.
Ik twitterde: mijn opa was ook een #riphagen, die met gevaar voor eigen leven onderduikers hielp. Ik ging viral, Jeroen van Koningsbrugge, die Riphagen speelde, begreep kennelijk niet mijn tweet, dat ook sloeg op Riphagen niet op de rest, er waren nare opmerkingen. Ik verwijderde gelijk mijn twitter account, zo was ik geschrokken. Dit was correct Nederland op zijn best.

BAF0BFBE-7EAC-475A-9449-3B1DAA57F351

Ik wil afsluiten met de huisband van VI Danny Vera, die in zijn Pink meer muzikaal gevoel heeft dan Roxeane Hazes in haar hele lijf, maar die door de publieke enorm gepromoot moet worden, ik ben me er van bewust dat dit blog wat pinnig over komt, maar soms zit mij het allemaal wat hoog, en moet ik me uiten. Geniet van Danny Vera  The Devil’s Son en maak er een mooie week van….

6 gedachten over “Lazy Sunday 5 – 2018

 1. Goede zondagmorgen lieve Natasja.
  Goh, wat is het verfrissend eindelijk eens iemand tegen al die verdomde politieke correctheid te zien fulmineren, ik geef je in deze volkomen gelijk. Ik kan me daar ook zo aan storen, zoals in het programma De Wereld draait door waarin helemaal geen andere klok te horen is en de blanken – pardon – de witten een minderheid dreigen te worden. Nochtans ben ik heel links georiënteerd zoals je al wel weet, maar de balans slaat nu toch een beetje te veel naar de andere kant door.
  Bedankt voor dit mooi streepje muziek waarbij het goed is de dag te beginnen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Heeft R. Hazes muzikaal gevoel… Pffff, daar moet ik even aan wennen. Trouwens ik snap je wel hoor. Ik vind dat we in een vreemde maatschappij wonen. Alles moet kunnen, maar ondertussen kan er niets, want owh politiek correct. Vroeger.. doen waren we nog baanbrekend. Toen waren we nog rebels. Ik weet wel waar het fout ging. Vroeger hebben vrouwen er voor gevochten om topless te kunnen zonnen en tegenwoordig doen niemand het meer omdat het niet kan. Terwijl het wel moet kunnen. Zo dat is nog eens een mannelijke oplossing. Die kan zo in VI. Hoeven ze mijn naam niet eens te noemen. (Owh ja.. boven een bepaalde leeftijd.. ik noem iets met pensioenleeftijd, dan krijgt ook je lichaam pensioen en dan krijgt je lichaam ook rust.. Kleding aan dus. )

  Love As always
  di Mario

  Geliked door 1 persoon

 3. Goede donderdagmorgen lieve Natasja. Al nieuws over je nieuwe werk? Wanneer kan je daar beginnen? Vergeef me mijn vraag maar mijn geheugen laat me in de steek nu ik wat ouder ben…
  Hoe is het ondertussen met je zoon? Hopelijk is die al aan de beterhand!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s