The Special one

The special one

46 jaar is ze nu. Ze kwam in mijn leven toen ik in de couveuse lag. Mijn moeder was altijd heel zuinig op haar, ze stond 12 jaar op de plank in mijn kamer, die mijn moeder iedere week sopte en stofte. 12 jaar zag Anneliesje er uit als nieuw.

Maar toen liet mijn moeder de teugjes wat vieren, en mijn twaalf jarige vingers jeukten. Binnen de kortste keren, had Anneliesje bijgetekende wenkbrauwen, en een kort, weliswaar scheef, pittig kapsel.

Haar roze jurkje werd vervangen door een ander gewaad, waardoor het roze jurkje opeens spoorloos was, nooit meer gevonden.

Maar het goede nieuws is, van alle poppen, beren, Barbies en speelgoed, is Anneliesje nog steeds in mijn leven.

Ik heb Anneliesje gekregen van mijn oma en opa van mijn vaderskant. Ze hadden speciaal voor mij dit popje uitgezocht, voor sinterklaas, het duurste cadeautje voor hun jongste kleindochter en kleinkind.

Nu 46 jaar later staat ze bij mij boven op de boekenkast, alles te observeren. Ook mijn kinderen hebben Anneliesje eens onder handen gehad, vandaar dat haar pinkje is afgebroken.

Vandaag neem ik haar voor het eerst op de foto, besef ik nu. Geheel in kerstsfeer, bekijkt ze de kamer door haar eigen ogen.

Straks gaat ze weer naar boven, ik zal haar dan nog even een knuffel en een kusje geven.

Anneliesje The special one.

Hebben jullie nog een aandenken van vroeger?

https://yoo.rs/useroverview/55227/Walkoflife

 

17 gedachten over “The Special one

 1. Oh wat enig…. Wat een mooie herinnering hè…
  Ik ga binnenkort een logje maken over mijn pop.. Ze is inmiddels zeker 60 jaar oud. Ik denk dat ik José kreeg toen ik 7 was of zo. Ik kwam haar laatst tegen toen ik de kerstspullen van zolder ging halen en nu zit ze in de kast in de kamer te wachten tot ik haar kleertjes kan geven want ze is helemaal bloot. Als ze aangekleed is mag je haar ook bewonderen. Beetje net zo’n koppie als Anneliesje maar dan met bruin haar… Nooit wegdoen hoor!!! XXX

  Geliked door 1 persoon

 2. Goede morgen lieve Natasja en heel fine feesten gewenst!
  Goh, wat een leuk en ook wel heel ontroerend item zette je op je blog, dat jij nog steeds die dure en zeer gekoesterde pop hebt die je eindelijk eens op de foto zette en die nu nog altijd van op de plank naar jou zit te kijken!
  Fantastisch dat ze dank zij de zorgen van je moeder al die jaren (bijna) heelhuids is doorgekomen. Dit is beslist heel toepasselijk voor het kerstfeest!

  Geliked door 1 persoon

 3. WAt mooi en fijn dat jij ook nog iets hebt vanaf dat je nog niet wist dat je er al was, zo heb ik een oranje/witte beer, die mijn moeder kreeg van mijn jongste tante die ook al niet meer is… toen ze hoorde dat ik op weg was, dus met een maand of 4 zwangerschap en was er dus al voor ik geboren werd, en deze, heb ik nog steeds…… en ben ik heel erg zuinig op! 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s