Lazy Sunday #56

Vandaag gaan we terug naar het jaar waarin Peter Tosh wordt doodgeschoten, Gerrit-Jan Heijn wordt ontvoerd en waarin niemand keek naar de eerste aflevering van de Pin up Club. Vandaag neem ik je mee naar 1987.

Ook dit jaar ging ik met mijn ouders op wintersport, mijn broer ging wegens gebroken been niet mee. Zo leuk als ik de wintersport dat jaar daarvoor vond, zo angstig was ik dit jaar, en dorst amper van de bergen af te skiรซn. Toch won ik nog de eerste prijs bij het afskieen, en zat ik op de laatste avond stiekem aan de rode wijn, en dat heb ik geweten, wat ben ik ziek geweest, die avond kwam er al veel uit, maar de volgende dag na een afdaling geskied te hebben kwam er nog een laatste restje op de maagdelijke witte sneeuw. Binnen de kortste keren was ik bekend als het meisje die zo had overgegeven, gelukkig was het de laatste dag en keerden we ’s avonds terug naar huis.

Madonna kwam met haar who’s that girl tour naar Nederland, Rotterdam, hoewel ze zelf dacht dat ze in Amsterdam was. Nee ik was niet aanwezig bij dit concert, maar heb deze wel later op video en dvd gekocht. Mijn adoratie voor Madonna was dit jaar toch wel op zijn hoogtepunt. Haar korte platina blonde haar, dat ik ook graag wilde maar helaas bleef mijn haar wat achter qua kleur, het dansen en zingen, ik wilde zijn zoals Madonna, ik wilde later ook knetter beroemd worden, al was het alleen maar om mijn uitspraken.

In de bioscoop draaide Dirty Dancing, ik sprak met mijn klasgenoten af om daar eens heen te gaan, maar om de een of andere reden ben ik daar nooit heen geweest, en heb ik deze film pas 13 of 14 jaar later gekeken op DVD, die ik toen van Joost kreeg.

Ik volgde de miniserie van Napoleon en Josephine, en wauw wat vond ik die Armand Assante een lekker ding, even verdrong hij zelfs Simon (Le Bon).

08f0b740cb570ccbc1a60079247b2c46
Napoleon
In dat jaar werd er voor de 4e keer de Triatlon gehouden, ik kan mij de eerste Triatlon in 1983 nog heel goed herinneren, mijn moeder en ik stonden al voor dag en dauw bij het gooimeer om te kijken naar de zwemmers, die om 7:00 uur ’s ochtends in het water doken. Ik weet nog dat mijn moeder zei: Dit moeten we zien Natas, dit is zo’n uniek gebeuren. Huh huh, Gisteren was de zoveelste Triatlon in Almere. Maar goed in dat jaar ging ik alleen kijken bij de Triatlon, hoewel, ze hadden bij de sporthal allerlei evenementen staan, maar ook de pepsi proef, (wie kent het niet, doe de Pepsi proef en laat je eigen smaak beslissen) Geweldig en daar kwam bij mij natuurlijk Coca Cola uit.

De ontvoering van Gerrit-Jan Heijn, hield de gemoederen maandenlang bezig,ik weet nog dat mijn oma bij ons logeerde toen hij net ontvoerd was, en dat die pink per post gestuurd was (de grappen waren niet van de lucht, de pink zalm was in de aanbieding bij de AH), en dat mijn oma gewoon ziek werd van de spanning, daar kon zij beslist niet tegen.

Ik was 15 dat jaar en werd 16 jaar. We hadden een schoolfeest waar we dansten op: The time of my life, en I wanna dance with Somebody. Mijn vader werd in dat jaar 50 jaar en dat werd natuurlijk gevierd met vrienden, kennissen en familie.

Ons hondje een poedeltje kwam onder een auto, en hoewel ze het overleefde, met veel liefde van mijn mijn moeder is ze een paar maanden later toch bezweken. En ging ik op kamp met de tweede klas naar Texel waarschijnlijk met de bus, want ik kan mij geen theatraal gedrag van mijzelf herinneren dat ik dat hele stuk moest fietsen. Het kamp was wel aardig maar niet uitmuntend, de Discoavond vond ik wel heel leuk, en ik weet nog dat ik Duran Duran aanvroeg, maar dat de dj Duran Duran stom vond, dat zei hij, toch draaide hij na Dan Hartman (Relight my Fire) Notorious van Duran Duran, gek dat je zulke dingen onthoudt.

ik in 1987… een soort paasei

Het vriendinnetje A, waar ik mee omging, vertelde dat ze sinds kort ook omging met de broer van mijn plaaggeest van de eerste klas van de vorige school, zie hier. Door haar toe doen, kwam ik dus ook weer in contact met die dj. We gingen met nog wat meer jongens en meisjes om en het was allemaal heel gezellig en leuk, we zagen elkaar vaak op het strand, waar we vaak afspraken.

Op een dag wilde de dj mij spreken, en vertelde hij mij dat hij me meer dan leuk vond. Ik was geschokt, en ik dacht neeeeeeeeeeeee, alsjeblieft niet. Ik vertelde hem heel vriendelijk dat ik hem aardig vond, en (daar komt de dooddoener) dat ik graag goede vrienden bleef, maar meer ook niet. Zijn hart was gebroken, maar we bleven nog lang goede vrienden…

Zo en nu de lijst van 1987, heel veel liedjes doen me echt aan het kamp herinneren, heel gek eigenlijk, maar ook aan de vele middagen en avonden dat ik mij alleen terugtrok op mijn kamertje, waar ik nog steeds zocht naar mijzelf.

En dan nu weer de vraag: hebben jullie favorieten? en doet jullie bepaalde muziek denken aan een periode in je leven?

http://www.top40.nl/bijzondere-lijsten/top-100-jaaroverzichten/1987

 

Advertentie

19 gedachten over “Lazy Sunday #56

 1. In 1987 was ik 10.. ik weet nog weinig van die tijd maar de nummers waar jij naar refereert ken ik allemaal en kan ik ook nu nog mee zingen ๐Ÿ˜Š. Madonna was voor iedereen wel zo’n dingetje he hahahaha dat kan ik mij nog wel herinneren ja. Misschien moet je eens een bundel uitbrengen met je uitspraken ? ๐Ÿ˜‚

  Geliked door 1 persoon

 2. Goede zondagmorgen lieve Natasja. Blij dat je de draad weer op pakte, en dan nog met zo’n schitterend log over de Lazy Sunday… Ik lees het allemaal graag, die herinneringen van jou, zo leer ik je telkens weer een beetje beter kennen. Ook je muzieksmaak en die voor films of afleveringen op de buis, het het maakt allemaal duidelijk hoe jij uiteindelijk werd zoals je bent, een mooi mens. Wat je vraag betreft moet ik even passen, ik zal er over nadenken want er gebeurde zo veel in die periode…

  Geliked door 1 persoon

 3. Geweldige film, leuk logje met leuke herinneringen..
  Er zitten weer een heleboel mooie nummers in die lijst o.a. I knew you were waiting van George Michael en Aretha Franklin, de nummers van U2. En ja.. ik associeer muziek voor 90% met situaties of mensen, en weet daardoor ook vaak de jaartallen erbij.
  Fijne lazy zondag Natasja! XXX

  Geliked door 1 persoon

 4. Crockett’s theme natuurlijk. MJ met een nummer (21) maar die vond ik te zoetsappig. U2 natuurlijk. Let is be van Ferry aid, die moet ik maar eens gaan luisteren. Ik weet het niet meer. NO37 met Bad.. vond ik ook al een tegenvaller. Er stonden op die elpee veel betere. Prince had weer een mooi nummer. Een kopje koffie.. ken ik nog wel… Verder was het geen spannend jaar.. het ging wel lekker… volgens mij ging ik zelfs nog over.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 5. Whaaaaaaaaaaahahahahahaha ik zit in de lijst te kijken en ik zie…. Het Eindpunt ging open en daar gingen wij al met klasgenoten van de Meergronden naar toe, om dan over te stappen naar Nardinc ergens.. ja toen dat jaar. En ik zie deze:

  Mijn eerste keer schuivelen met een jongen van school, R. en mijn eerste kus met hem.. ja ja… oh my God! I will never forget, en nee meer is er niet uitgekomen, zelfs geen verkering, F. kwam toen P. ja die P ๐Ÿ˜› hahaha

  Maar ik zie er nog eentje, DE zomersong en onze tweede keer in Limburg, Zuid Limburg, Gulpen in Hoeve de Wijngaarde, en de disco die beneden in de straat lag waar ik in mijn eentje de dansvloer kreeg en iedereen naar mij keek, woops! Ik danste namelijk jazzy ballet achtig op?

  Ik kreeg de maxi single, welke ik 30 minuten lang achter elkaar op mijn casette bandje had staan, gezet dus, hahaha mijn moeder moet horendol zijn geworden van dit nummer, naast alle Madonna songs ook dus… ๐Ÿ˜‰

  Omdat mijn eerste liefdes wel voorbij kwamen en het uitging met P… nou ja.. wat heb ik zitten janken en mee zitten rappen op deze:

  Natuurlijk mocht ik ook deze maxi single aanschaffen van mijn ouders, zo jammer dat ik ze naar de kringloop ooit heb gebracht wegens full house hier, en eigenlijk… is dit nummer best wel relevant nu weer al jarenlang… ๐Ÿ˜‰

  Hoe zwaar kun je in gedachten al verzinken als je nog zo jong bent… natuurlijk staan er meer nummers in deze top, maar ik wil ook nog even zeggen, dat Dirty Dancing in 1987 is uitgekomen in Amerika, maar pas eind 1987 en eigenlijk begin 1988 hier is uitgekomen, dit weet ik, omdat ik dan, voor het eerst met mijn nu ex man naar deze film ben geweest, onze eerste echte date namelijk op 30 april 1988…. In Amsterdam City. I will never ever forget…

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat weet ik niet meer, misschien met hen, maar voor zover ik weet was dat iets wat we nog nooit hebben gedaan, naar de bios gaan, omdat we die hier niet hadden… Maakt niet uit, je zult zien in de top van de volgende week, dat dan dirty dancing erin staat, want die staat hier nog helemaal niet in, hahaha ๐Ÿ˜‰

    Geliked door 1 persoon

 6. Ik vind dit altijd zo leuk om te lezen! Ik heb dit allemaal niet meegemaakt natuurlijk, al is Dirty Dancing later wel รฉรฉn van mijn favoriete films geworden! Heb m zelfs op dvd meegenomen hier in Colombia ๐Ÿ˜€

  Geliked door 1 persoon

 7. Je broer had zijn been al bij voorbaat gebroken.
  rode wijn is venijn.
  Ik woonde toen aan de overkant van het gooimeer, maar heb weinig mee gekregen van de maraton.
  De ontvoering van Gerrit-Jan Heijn hield heel het land bezig, was heftig.
  Zielig voor poedeltje, gelukkig wel veel lieve zorg gehad.
  Een mooie terugblik. Hans

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik zie dat Morgaine LL Cool J I Need love erbij heeft gezet, I love love love that song.
  In ’87 werd ik 4 jaar en ging ik naar de kleuterklas ๐Ÿ˜‰ Ik vind dit echt elke week weer zo leuk om te lezen. Ik blijf het zeggen ja.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s